... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

orient_blue
Autor témy

Motor isiel bez oleja. Co vsetko vymenit?

Piatok, 15. Augusta 2008, 08:19

Zdravim priatelia,
po vymene ojnic v servise (a suvisiacich dielov - nasatie vody do motora) na dieslovom motore (525d e39) a preslich cca 800 km od opravy sa mi rozsvietila kontrolka mazania (cerveno) a palubny vypisal STOP! Oldruck motor! (aka Zastav, tlak motoroveho oleja).

Dal som si to skotrolovat do konkurecneho servisu, chlapci nahodili mechanicky analogovy tlakomer (namiesto cidla), natocili motor a samozrejme - nic. Bez tlaku. Filter tiez bez oleja, vsetko stecene.

Chlapik v konkurencnom servise mi zacal rozpravat, co sa za tu chvilu vsetko mohlo v AT motore dodrbat, ze sa to prejavi tak za pol-roka rok az uz budem bez zaruky. Chlapik v povodnom servise mi tvrdi, ze ked som hned zastal, (co som urobil) tak sa tomu "nemhlo nic stat".

Tak by ma zaujimali Vase skusenoti a navrhy.

PS: Po oprave (vymene ojnic) sa mi zdal motor o nieco hlucnejsi ked som zo zatazil (zrychlovanie, ale aj brzdenie motorom z kopca), viac traktora nazval by som to. Nebolo to nic strasne, nevenoval som tomn pozornost, ale teraz...
Naposledy upravil/-a orient_blue v Piatok, 15. Augusta 2008, 15:49, upravené celkom 1 krát.
e39 525d orientblue

Užívateľov profilový obrázok
chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 15. Augusta 2008, 15:34

hmmm kedze to bolo hlucnejsie tak to si mohol hned riesit ale to je uz jedno, bo zrejme chybalo mazanie, a ked nemas tlak tak ti mohla niekde strelit nejaka hadica alebo nejde cerpadlo, alebo mas dieru v motore, alebo vana derava, toho je vela, to treba pokukat poriadne vsetko ci ti niekde neunika
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

orient_blue
Autor témy

Piatok, 15. Augusta 2008, 15:48

chembos napísal:
hmmm kedze to bolo hlucnejsie tak to si mohol hned riesit ale to je uz jedno, bo zrejme chybalo mazanie, a ked nemas tlak tak ti mohla niekde strelit nejaka hadica alebo nejde cerpadlo, alebo mas dieru v motore, alebo vana derava, toho je vela, to treba pokukat poriadne vsetko ci ti niekde neunika

Oleja neunikla ani kvapka. Proste prestal prudit olej (asi cerpadlo). Ale to nie je az take dolezite. Len by ma zaujimalo, co by ste ziadali od servisu, ktory robil povodnu opravu a asi nieco "zanedbal". Mam chut pytat novy polomotor, pretoze ten motor isiel nejaku dobu bez oleja (minimalne nez som dokazal zastavit) takze kluka, loziska vsetkoislo na sucho. Vsetko je to tam z hliniku a problem sa moze prejavit neskor.

Uz totiz vidim tych fesakov, jak mi tam hodia nove cerpadlo a povedia nech sa paci, stastnu cestu.
e39 525d orientblue

lupo
Kraj: Žilinský

Piatok, 15. Augusta 2008, 16:01

orient_blue napísal:
Oleja neunikla ani kvapka. Proste prestal prudit olej (asi cerpadlo). Ale to nie je az take dolezite. Len by ma zaujimalo, co by ste ziadali od servisu, ktory robil povodnu opravu a asi nieco "zanedbal". Mam chut pytat novy polomotor, pretoze ten motor isiel nejaku dobu bez oleja (minimalne nez som dokazal zastavit) takze kluka, loziska vsetkoislo na sucho. Vsetko je to tam z hliniku a problem sa moze prejavit neskor.

Uz totiz vidim tych fesakov, jak mi tam hodia nove cerpadlo a povedia nech sa paci, stastnu cestu.

novy polomotor, nic ine ani neprichadza do uvahy podla mna. prevadzka na sucho sa moze prejavit aj po case a velmi neprijemne, mam osobnu skusenost z motorky.
955 CT-S

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 18. Augusta 2008, 22:07

druhy motor
e23 732iA, e24 635CSiA, e24 628CSi, e30 325i, SV 1000 S

popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Utorok, 19. Augusta 2008, 09:58

Moment páni.Čo má spoločné servis z nefunkčním olejovým čerpadlom.Čo on za to môže že je pokazené :?: :?:

orient_blue
Autor témy

Ako to dopadlo.

Streda, 17. Septembra 2008, 14:15

Zacnem reakciou na posledny prispevok: tak servis moze mat s cerpadlom napriklad to, ze ked mechanik daval spat retaz na hnacie kolecko olejoveho cerpadla, zabudol kolecko utiahnut :) Co nasledovalo bolo nevyhnutne.

Len pre informaciu, servis chybu uznal (po miernom natlaku :), vymenil cerpadlo, hlavne a ojnicne loziska a na zbytok motora dal 2 rocnu zaruku. Na dobu opravy mi bolo bezplatne poskytnute nahradne vozidlo.

Dakujem za rady a prajem aby ste v tejto sekcii zakladali co najmenej tem :)
e39 525d orientblue

popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Streda, 17. Septembra 2008, 14:19

Super mechanik teda.

Tak to je dobre že ti to uznali.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných