... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Zarrick
Autor témy
Auto: E92
Kraj: Košický

Lacné ale kvalitné pružiny/tlmiče

Štvrtok, 25. Augusta 2016, 11:37

Zdravím, tak som na svoju mašinu (E36) nahodil nové gumy, o centimeter širšie ako staré (195->205), keď chodím sám tak je všetko eňo ňuňo, ale keď už je v aute viac ľudí (3+, 2 ešte boli v poriadku), tak na našich kvalitných cestách keď prechádzam výmolmi počuť ako sa zadné pneu trú o karesóriu alebo čo to tam je zvnútra. Doteraz som si to nijak zvlášť nevšimol, ale včera som po tejto skúsenosti pozeral auto a hľa, priestor medzi gumami a karosériou je vzadu úplne málo, neporovnateľné s predkom. A to mám prázdny kufor!
Čital som, že zadné pružiny u E36 sa rady odštiepávajú a pomaličky sa znižujú, což očividne bude aj môj prípad. Ale ževraj meniť len pružiny samotné je nezmysel a radšej s nimi vymeniť aj tlmiče. Ale zas, tlmiče ešte celkom tlmia, tak nech ich zbytočne nevyhadzujem. Keby ale tlmiče tlmili tak by sa asi pružiny nelomily, že? :)

Takže, riešil už niekto podobný problém? Nejaké alternatívne riešenia? Tipy na nejaké velelacné obchody? O nejaké poľské či činské pružiny a tlmiče fakt nemám záujem, tak buď klasické (nezosilnené) Meyle alebo OEM BMW? Prípadne iné, čo najlacnejšie?
#M41D17(ex) #M52B20(ex) #M43B19(ex) #M47TUD20(kompot) #M57D30TÜ2TOP(E92) #M57D30TÜ(X3)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných