... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

bmw118d
Autor témy
Auto: bmw118d
Kraj: Banskobystrický

Kontrolka

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 14:04

Prosím Vás, čo znamená táto kontrolka?? Vid nižšie...začalo mi to ukazovať ako som z chodníka a obrubníka zišiel na cestu, ale pomaly, žiadne rýchle vyštartovanie....
Prílohy
2012-10-14 14.44.28.jpg

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Kontrolka

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 16:20

ukazuje to stale? mas nejaku specialnu trakcnu kontrolu?

je mozne ze to je koli tomu, ze jedno koleso sa ti pohlo necakane voci ostatnych 3, popripade sa nejako poskodila kabelaz/snimac daneho kolesa
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

bmw118d
Autor témy

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 16:25

jararak napísal:
ukazuje to stale? mas nejaku specialnu trakcnu kontrolu?

je mozne ze to je koli tomu, ze jedno koleso sa ti pohlo necakane voci ostatnych 3, popripade sa nejako poskodila kabelaz/snimac daneho kolesa

už to prestalo svietiť, nechápem..........mám jedine DTC, nič som s tým nerobil , a zbehol som z obrubníka a zasvietilo to. Potom som vypol motor, o hodinu som zase naštartoval a už to nesvietilo, aj minule ked mi menili zadne platničky tak po vymene mi svietila pol dna kontrolka platniciek a potom to zhaslo....blbne pocitac, riadiaca jednotka, či čo, už neviem...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 16:56

občas sa to stane ak prejdeš po nejakej nerovnosti......stači vypnut kluč,zamknut po 20minutach odomknut a štartovat a ideš....na tychto modeloch,malokedy pomôže iba vytiahnut kluč a naštartovat opetovne...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 19:41

Ahoj,
odporúčam ísť na diagnostiku - táto kontrolka vybehne z rôznych dôvodov. Na začiatku je dôležité, či hneď zhasne. Po rozsvietení sa takisto zobrazí nápis, aby si riadil pomaly. Ak zhasne, nič to neznamená, no keď zostane svietiť, tak treba ísť čím skôr na diagnostiku, resp. do servisu.

Jedným z dôvodov môže byť senzor na volante - ten je drahý, potom senzory DSC alebo stabilizátor. Diagnostika ukáže, aký je dôvod.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 19:46

niekeby to nieje až tak pravda,ja odporučam ak sa to stana aspon 2x.....

mne sa minule stalo že som prešiel cez skok,na vyfrezovanej ceste,ktorom,zatočil do prava a píp, vyskočil preklz........odstavil auto išiel na obed,potom z obeda už nesvietilo.....v rj som našiel stering angle internal fault nič viac....nikdy v živote taka chyba v aute nebolo....a dufam,že ani nebude....))))klop klop
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

bmw118d
Autor témy

Pondelok, 15. Októbra 2012, 08:42

uvidím, ak to zasvieti, tak pôjdem...ale občas počujem, ked točím volantom, také divné zvuky spod volantu, také pískavé ako ked sa niečo o seba trie...

dimensionone napísal:
Ahoj,
odporúčam ísť na diagnostiku - táto kontrolka vybehne z rôznych dôvodov. Na začiatku je dôležité, či hneď zhasne. Po rozsvietení sa takisto zobrazí nápis, aby si riadil pomaly. Ak zhasne, nič to neznamená, no keď zostane svietiť, tak treba ísť čím skôr na diagnostiku, resp. do servisu.

Jedným z dôvodov môže byť senzor na volante - ten je drahý, potom senzory DSC alebo stabilizátor. Diagnostika ukáže, aký je dôvod.

dimensionone

Pondelok, 15. Októbra 2012, 11:32

Nie je to taky roboticky zvuk? Lebo to byva problem, ktory suvisi s malym premazanim na posilovaci riadenia. Bmw mana to taku tekutinu, ktora sa naleje do nadoky, kde je cerveny olej a potom by to malo prestat. Skus pohladat na tomto fore, je tu viac prispevkov na vrzganie od volantu.

bmw118d
Autor témy

Pondelok, 15. Októbra 2012, 16:18

neviem či robotický zvuk, proste taký pískavý, ale nie vždy, to len občas začujem, nejdem s tým nič robiť, kontrolky už nesvietia, uvidíme...

dimensionone napísal:
Nie je to taky roboticky zvuk? Lebo to byva problem, ktory suvisi s malym premazanim na posilovaci riadenia. Bmw mana to taku tekutinu, ktora sa naleje do nadoky, kde je cerveny olej a potom by to malo prestat. Skus pohladat na tomto fore, je tu viac prispevkov na vrzganie od volantu.

dimensionone

Streda, 17. Októbra 2012, 19:21

Inak, volá sa to Lubrizol, (83290447661).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných