... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

vlado0
Autor témy
Auto: 320d E90
Kraj: Košický

Kontrolka servisu

Utorok, 11. Marca 2014, 08:38

Ahojte
Mám taký malý problém ale už mi to začína liesť na nervy...
Mám BMW 320 D r.v.2005 mám ho už 7 rokov doteraz som bol len menič oleja. Asi pre 3 rokmi som mal ťukes a musel som meniť svetlo tak ma v servise prehovorili nech si tam dám už xenon kedže to bolo v den mojej svadby kamoši mi to cvakli. A teraz začína problém : začala mi svietiť kontrolka svetla výmeny žiarovky svetlo mi vypadávalo v jesennom a jarnom období ( hmla vlhko) zablikalo a zhaslo v servise si zo mňa už robili srandu lebo koľko krát som došiel svetlo nesvietilo dali ho do vnútra a začalo svietiť opakovalo sa to asi 2 roky.
Teraz v zime sa mi rozsvietila kontrolka servisu svetlo sa pri nej okamžite zaplo. Zmenil som servis chlapec mi to svetlo napojil cez rele svetlo svieti ale kontrolka servisu tiež aj ked mam interval 60000. Po reklamácii som ho napojil na počítač kde mi v servise povedali že to budú žhaviče ...so štartom som problem nemal ani v zime no budiž... dal som vymeniť žhaviče za 110€ ale kontrolka svietila stále menič (mechanik) ma poslal za iným že je profík na elektriku... napojil ma na počítač kde konštatoval že musí prehrať software za 70€ pýtal som sa pomôže jasnéééé príd o 3 hod. prídem idem platiť cena 40€ pýtam sa prečo lebo kontrolku sme neodstránili ale vieme kde je problém musíš kúpiť riadačku svetiel za 360€... Nemá niekto podobný problém

Užívateľov profilový obrázok
EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Re: Kontrolka servisu

Streda, 12. Marca 2014, 11:43

poviem len svoj laicky nazor ale...
pri starsich lcm bolo pri zmene svetiel z H7 na xenon nutne menit al lcm pretoze jedna verzia bola pre halogen a druha pre xenon.mozno uz novsie verzie boli univerzalne a zvladli oba ale aj tak by molo nutne prepisat v povodnom sw aby lcm vedel s cim pracuje. ak to tak nieje tak ta ten "servisak" mal upozornit, ze halogenovy lcm nebude pracovat korektne. ak to chalan vobec vedel.
trosku chaoticky napisane, ale snad sme sa pochopily ;-)

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 13. Marca 2014, 07:33

lenze on zjavne navstivoval menicov oleja a o nejakom lcm a ako funguje nemaju zjavne tusenia

btw co to je za auto? e46?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 13. Marca 2014, 10:03

pisal o e90. tam som si nie celkom isty ci existuje rozdelenie lcm na halogen/xenon alebo su univerzalne. ale podla tych priznakov predpokladam ze nie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných