... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
jergy_zm napísal:Treba skusiť od alternatoru odpojiť modry kablik a dať ho na minus či bude svietiť normalne a ked hej tak alternator treba kuknuťpred startom a aj po starte mi svieti kontrolka dobijania ale len tak slabucko oproti ostatnym.... nievie to tomu moze byt?
VLADKY242 napísal:Treba skusiť od alternatoru odpojiť modry kablik a dať ho na minus či bude svietiť normalne a ked hej tak alternator treba kuknuť
jergy_zm napísal:A svieti to normalne iba pri zapnutom zapalovaní alebo aj pri naštartovanom motoreno pozrem to dnes som aj pristrojovku rozoberal ci neni nieco s kontrolkou ale vyzera vsetko ok, potom som to nastartaval, pridal som do 6000otacok, a prestalo to robit uz to svieti normalne....ale chytim sa toho modreho kablika, mozno je to len zly kontakt.....
VLADKY242 napísal:A svieti to normalne iba pri zapnutom zapalovaní alebo aj pri naštartovanom motore
VLADKY242 napísal:Pozrel by som uhliky a na rotore plochy medena po čom behaju uhliky. Popripade vyčistiť
jergy_zm napísal:však to nemaš problem vyhodiť altik jednoduche len si odpoj baterku. Pozri navody a servisny manualno takze zacina sa to zhorsovat.....svieti pocas nastartovaneho motora a stale silnejsie a silnejsie..... takze uhliky su v prdeli.... vladky skus mi sem hodit nejaky link ako vyhodim alternator...
jergy_zm napísal:takze boli to uhliky, ale zevraj aj kotva bola v zlom stave uz, ale nakolko som nemal nahradnu ostala tam ta stara. Inak po vymene to uz dobija, kontrolka pocas jazdy nesvieti.![]()
![]()
VLADKY242 napísal:Komutatorové kružky sa daju meniť