... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

alfi666

Nedeľa, 18. Januára 2009, 11:38

SurrendeR napísal:
ak mate AC (VW AUDI atd.. ) tak su tam zrejme vyhravne spiraly alebo ja neviem, lebo chalanisko mal vazne studeny motor (cca -5°) nastartoval, zapol AC, nastavil najvissiu teplotu, a po cca 10s fukal teply vzduch a motor bol stale studeny.
samozrejme ze to nefukalo horuci vzduch, ale pomerne dost teply (daleko teplejsi ako voda v radiatore)

No tak ked su tam spiraly, potom je to samozrejme mozne :shock: :shock: ... hmm.. asi presedlam na Audi :roll: ... ja kym dojdem do roboty, tak auto akurat zacina kurit :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
Brano-HAVA
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 18. Januára 2009, 17:13

SurrendeR napísal:
vravel som...
ak stlacite vlocku, tak sa pusti klimakompresor, cize bude chladit a susit..

ak mate AC (VW AUDI atd.. ) tak su tam zrejme vyhravne spiraly alebo ja neviem, lebo chalanisko mal vazne studeny motor (cca -5°) nastartoval, zapol AC, nastavil najvissiu teplotu, a po cca 10s fukal teply vzduch a motor bol stale studeny.
samozrejme ze to nefukalo horuci vzduch, ale pomerne dost teply (daleko teplejsi ako voda v radiatore)

ja len tolko..

klima nekuri, klima dokaze iba chladit
AC je kombinacia kurenia a chladenia (zalezi od teploty)

No je o mozne ale vykurovacie telesa ma lem Audi A8/A8L, VW Phaeton.
To ze mu isiel teplejsi vzduch je mozne lebo kazde dieselove VW vratane koncernu ma instalovane zhaviace sviecky priamo vo vodnej prirube namontovanej na hlave valcov (3ks). Su vo vodnom/chladiacom obvode takze do kurenia ide hned teplejsia voda. S klimou to nic nema lebo u VW group sa kompresor zapne len ak je teplota voku vyssia ako pozadovana vnutri a nesmie byt klima v polohe ECON (neplati pri starsich audi), alebo pri odroseni cel. skla (ako BMW).

habinho
Auto: e91 320d rv2008 face
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 18. Januára 2009, 23:05

Brano-HAVA napísal:

Niesom si istý ale mám taký pocit že klima sa zapne aj ked zapneš odhmlenie okna ale vločka sa nerozsvieti ale klima beži. No ale nie som istý , volade som to cital.

Tak tak, len v tomto pripade.

..a toto funguje u vsetkych BMW?..myslim konkretne aj e46 pred Faceliftom?.. :?:
e91 320d , facelift, Mpacket podvozok, 130kw
Ex E46 320d, M packet
Ex Skoda 120i, zadny nahon, trhac asfaltu...

killian

Nedeľa, 18. Januára 2009, 23:11

habinho napísal:
..a toto funguje u vsetkych BMW?..myslim konkretne aj e46 pred Faceliftom?.. :?:

no ved si to vyskusaj, zapni ofuk predneho skla a pozri pod kapotu, ci sa remen na kompresore hybe (to je ten kratsi). Na 99% bude nehybny

k_michal

Pondelok, 19. Januára 2009, 00:44

killian napísal:
no ved si to vyskusaj, zapni ofuk predneho skla a pozri pod kapotu, ci sa remen na kompresore hybe (to je ten kratsi). Na 99% bude nehybny

pokial ma pamet neklame tak sa remen na kompresore kruti furt :wink: aj ked teraz v zime na prazdno,
a komresor zopina spojka ked zapnes klimu - alebo nieco, co sposobi spustenie komresora
Obrázok
E36-328i coupe-ex

killian

Pondelok, 19. Januára 2009, 00:57

k_michal napísal:
pokial ma pamet neklame tak sa remen na kompresore kruti furt :wink: aj ked teraz v zime na prazdno,
a komresor zopina spojka ked zapnes klimu - alebo nieco, co sposobi spustenie komresora

mas pravdu, neuvedomil som si to :oops: ale cvaknutie tej spojky by si pocut mal

habinho
Auto: e91 320d rv2008 face

Pondelok, 19. Januára 2009, 01:40

killian napísal:
mas pravdu, neuvedomil som si to :oops: ale cvaknutie tej spojky by si pocut mal

..takze pusti sa klima pri stlaceni gombika na odhmlenie predneho okna alebo ne?.. :D ..lebo teraz som s toho uplny sano.. :?:
e91 320d , facelift, Mpacket podvozok, 130kw
Ex E46 320d, M packet
Ex Skoda 120i, zadny nahon, trhac asfaltu...

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Pondelok, 19. Januára 2009, 06:00

No musim uznat,vzdy ked idem odstavit auto na noc zapnem predtym tak na 4min. klimu na plne a rano div sa svete nic zahmlene,len na celnom skle pri tapacire zopar kvapiek vody. =D> =D> =D>
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 19. Januára 2009, 14:39

Brano-HAVA napísal:
No je o mozne ale vykurovacie telesa ma lem Audi A8/A8L, VW Phaeton.
To ze mu isiel teplejsi vzduch je mozne lebo kazde dieselove VW vratane koncernu ma instalovane zhaviace sviecky priamo vo vodnej prirube namontovanej na hlave valcov (3ks). Su vo vodnom/chladiacom obvode takze do kurenia ide hned teplejsia voda. S klimou to nic nema lebo u VW group sa kompresor zapne len ak je teplota voku vyssia ako pozadovana vnutri a nesmie byt klima v polohe ECON (neplati pri starsich audi), alebo pri odroseni cel. skla (ako BMW).

hm, tak neviem, chalanisko ma polo 1,4i 2004 (tusim)
nastartuje, zapne fukanie, klimu a behom minuty fuka teplo... klimu vypne a je zas zima... tak fakt neviem...
ked mal studeny motor a dal iba kurenie bez klimy, tak bola zima min 5min a potom zacal fukat jemne vlazny vzduch

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 19. Januára 2009, 15:24

suro, nepusta on vnutorny obeh? to tiez nieco pomaha
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

luireland
Autor témy
Auto: e60
Kraj: Prešovský

Pondelok, 19. Januára 2009, 18:22

Ktomu odhmlievaniu : Ja mam e60 nastavenu na 21-22 a stale zapnutu na auto a ziadne zarosenie nepozorujem len rano fakt len trocha na spodnej hrane okna. Inac to nekuri hned ale az ked sa zohreje auto. Proste automatika to vsetko riadi sama lebo ak som niekde zastal len na kratsi cas tak 30min tak ked nastartujem tak ide automaticky viac vzduchu na celne sklo a po par sekundach zhruba 10-20 to prestane... a okna su suche a nezarosene.. :lol:

Brano-HAVA

Pondelok, 19. Januára 2009, 21:33

SurrendeR napísal:
hm, tak neviem, chalanisko ma polo 1,4i 2004 (tusim)
nastartuje, zapne fukanie, klimu a behom minuty fuka teplo... klimu vypne a je zas zima... tak fakt neviem...
ked mal studeny motor a dal iba kurenie bez klimy, tak bola zima min 5min a potom zacal fukat jemne vlazny vzduch

Polo urcite nama vykurovacie telesa, skor je mozne co hovori jarajak, ked pustis klimu a teply vzduch teda pozadovana teplota je vyssia ako vonkajsia tak automatika uzavrie okruh kvoli skorsiemu naplneniu poziadavky vodica. To znamena ze vzduch nejde priamo zvonku ale cerpa vzduch s kabiny (ovela teplejsi) a to ze je to 1.4i je len priaznive lebo sa takmer hned zohreje. Toto auto dost dobre poznam este do minuleho leta ho mala moja manzelka a viem ze v zime kurilo po cca troch kilometroch dost dobre a ja som jej ticho zavidel.

Brano-HAVA

Pondelok, 19. Januára 2009, 21:36

luireland napísal:
Ktomu odhmlievaniu : Ja mam e60 nastavenu na 21-22 a stale zapnutu na auto a ziadne zarosenie nepozorujem len rano fakt len trocha na spodnej hrane okna. Inac to nekuri hned ale az ked sa zohreje auto. Proste automatika to vsetko riadi sama lebo ak som niekde zastal len na kratsi cas tak 30min tak ked nastartujem tak ide automaticky viac vzduchu na celne sklo a po par sekundach zhruba 10-20 to prestane... a okna su suche a nezarosene.. :lol:

E60 tento problem nema pretoze na cel okne je namontovany snimac zarosenia (vlhkosti) hned nad dazdovym senzorom a funguje automaticky, teda ani o tom nevies.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Re: Klima v zime

Utorok, 20. Januára 2009, 14:46

ja ti fakt neviem..
vonku -10,
nastartuje motor, zapne klimu, po cca 30s zacne fukat vlazny vzduch a po minute teply a pomaly sa ohrieva.. (stale stojime a motor bez zataze)
horuci je az ked sa motor ohreje...

takze faakt neviem... :(

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: Klima v zime

Utorok, 20. Januára 2009, 14:54

SurrendeR napísal:
ja ti fakt neviem..
vonku -10,
nastartuje motor, zapne klimu, po cca 30s zacne fukat vlazny vzduch a po minute teply a pomaly sa ohrieva.. (stale stojime a motor bez zataze)
horuci je az ked sa motor ohreje...

takze faakt neviem... :(

ja som skusal tiez a dopadlo to rovanko...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných