... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pablo_s
Autor témy
Auto: G21 320xd
Kraj: Trnavský

kedy zhasne kontrolka egr? a aky ma byt podtlak na volnobeh?

Sobota, 22. Augusta 2009, 15:22

Mam otazku, dnes som sa dal na cistenie EGR na 320d E90, islo to celkom v pohode, bolo tam sadzi viac ako v komine, pouzil som na to taky sprej na cistenie carbonovych usadenin, rozpustalo sa to vseko uplne v pohode. Ale po namontovani a nastarzovani kontrolka nezhasla... moja otazka je ci vobec zhasne, alebo ci to treba dat tu chybu zmazat alebo pokial to nezhaslo tak je problem este niekde inde? Resp. niekde som cital ze niekomu ta kontrolka zhasla asi az o 3-4 dni po tom co to cistil...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

pablo_s
Autor témy

Re: kedy zhasne kontrolka egr? a aky ma byt podtlak na volnobeh?

Nedeľa, 23. Augusta 2009, 16:32

a este mam jednu otazku... kedze kontrolka motoru (egr) stale svieti, tak ma napadlo ze este skusim aky je podtlak v hadicke ktore ide priamo do EGR, ale na volnobeh tam bol velmi maly tamer ziadny podtlak, takze moja otazka je ci niekto skusal ako saje hadicka na volnobeh, pretoze ventil som vycistil ale vyzera to ze sa stale neotvara a asi to bude vinou slabeho podtlaku. Ventil som skusal otvorit rucne a ide to dost tazko takze mysil ze aj sanie, ktore by bolo potrebne na otvorenie ventilu by malo byt dost silne aj na volnobeh.. ak bude mat niekoho pri ruke kto by mi vytocil motor do vyssich otacok mohol by som skusit aj to ci to generuje vyssi podtlk aspon vo vyssich otackach... aj ked je mozne ze je KO ten elektroventil co pusta vakuum na otvoreie EGR...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

alfi666

Nedeľa, 23. Augusta 2009, 19:38

No.... E90 320d motor sice nepoznam, ale tipujem, ze velmi diametralne sa to neodlisuje od motorov starsej koncepcie - takze keby si nemal podtlak, nefungovali by ti dobre ani brzdy - co predpokladam, ze funguju... cize problem bude bud vtom ventile co reguluje podtlak, alebo v EGR ventile samotnom.... ked hovoris, ze po odpojeni tej hadicky tam nebol podtlak, tak to este nic neznamena - auto zistilo, ze je nefunkcny EGR ventil a preto sa ho ani nesnazi regulovat...
Ja tipujem problematicky EGR ventil - kedze hovoris, ze ide tazko...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

pablo_s
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2009, 07:07

no isiel tazko zatlacit ked som ho mal vymontovany, ale myslim ze je tam nejaka pruzina, pretoze ta ten ventil tlaci naspet aby dobre tesnil, predpokladam, ze ma ist stlacit tazko... inak ak by siel lahko tak by ho teoreticky mohli pretlacit vyfukove plyny... skor predpokladam ze je zly ten elektromagneticky (ci aky to je) spinac, ktory pusta podtlak do tej hadicky, aby sa samotny ventil otvaral... pretoze ten podtlak je tak slaby ze to by ten ventil musel chodit uplne bez odporu aby ho taky slaby podtlak dokazal otvorit... predpokladam ze n ten ventil nevytvara podtlak ale iba vyuziva podtlak ktory do neho privadzany a ma iba funkciu podla pokynov riadiacej jednotky pustat a pozastavovat podtlak... idelane by bolo ak by niekto mohol skusit ci mu na volnobeh dava do tej hadicky podtlak, priapdne ci neikto skusal zatlacit ten ventil na EGR vo vymontovanom stale a ci to islo lahko alebo nie, lebo ja mam pocit je ze tam fakt dost lina struna co to vracia spet...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

pablo_s
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2009, 07:38

noo takze som zase trochu patral a pri volnobehu tam asi fakt nema byt podtlak, pretoze ten ventil sa otvara az po zohriati motoru a na jeho pootvorenie je potrebny dost velky podtlak a na plne otvorenie este vacsi (60 kPa). Takze na volnobeh to asi fakt nezistim... takze to skusim este nejakou vakuovou vivevou otvorit manualne ci to ide a ak ano tak chyba bude niekde inde ako v EGR ventile... teda pokial to fakt nie je tak ze ta kontrolka svieti a treba to dat teraz po vycistenie EGR dat zmazat cez pocitac...
Naposledy upravil/-a pablo_s v Pondelok, 24. Augusta 2009, 07:46, upravené celkom 1 krát.
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

pablo_s
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2009, 07:45

no a este raz si odpoviem sam, niekde som sa docital ze auto mozno zmaze chybu same az v tedy ked sa pokusi znovu ventil otvorit, takze vecer pojdem auto prevetrat, zohriat motor aby sa pokusil EGR-ko otvorit pri zohriatom motore a mozno vtedy riadica jednotka zisti ze funguje a kontrolka zhasne... kedze pri studenom motore sa nepokusa ventil otvorit tak ani nemoze vediet ze funguje.. uvidim vecer, ak by to pomohlo tak napisem...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

alfi666

Pondelok, 24. Augusta 2009, 09:20

EGR sa otvara praveze len pri volnobehu, ked nieje potrebny vykon... takze zbytocne budes merat podtlak pri otackach ;)
A tak ako hovoris - funguje to len pri zahriatom motore ;)

pablo_s
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2009, 10:44

tak teraz som z toho zmeteny... podla toho co pises ty by to malo byt takto... ked nastarujem studeny motor, tak sa EGR neotvori lebo nie je dostatocne ohriaty motor, takze by nemal byt ani podtlak v hadicke,ktora otvara EGR, ale ked sa zohreje na tych 40 a viac tak by na volnobeh mal otvorit EGR takze by tym padom mal byt v hadicke podtlak a ked pridam tak by mal EGR zavriet... takze tak ci tak, to skusim rozohriat na pracovnu teplotu a uvidim ci to zacne chodit alebo nie a tym padom by som to mohol vediet otestovat aj na volnobehu so zohriatym motorom...
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

alfi666

Pondelok, 24. Augusta 2009, 10:50

pablo_s napísal:
ked nastarujem studeny motor, tak sa EGR neotvori lebo nie je dostatocne ohriaty motor, takze by nemal byt ani podtlak v hadicke,ktora otvara EGR, ale ked sa zohreje na tych 40 a viac tak by na volnobeh mal otvorit EGR takze by tym padom mal byt v hadicke podtlak a ked pridam tak by mal EGR zavriet...

No takto nejako by to malo byt, ale neviem presne pri kolkych stupnoch to uz zacne regulovat ;) bude to asi viac ako 40... skor by som povedal ze tych 70+ stupnov ;)

pablo_s
Autor témy

Pondelok, 24. Augusta 2009, 11:03

no tak presny udaj na bmw motory som nenasiel ale povacsinou ine auta co to pouzivaju na rovnakom principe udavaju od 40 st. a vyssie ale nidke nebolo az tych 70 stupnov... ale v podstate je to jedno, skusim to zohraiat a uvidim co to urobi... :)))
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Pondelok, 24. Augusta 2009, 18:10

No mna by zaujimalo skor aka kontrolka ti svieti. E90 ma kontrolku ktora signalizuje vadny EGR ventil?
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 24. Augusta 2009, 19:53

Tomu sa ani mne nechce veriť...nieje to nahodou kontrolka filtra pevných častíc???
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

pablo_s
Autor témy

Utorok, 25. Augusta 2009, 06:59

nie je tam kontrolka EGR ale motoru a na navigacii v podrobnejsom popise pise nieco o zvysenych emisiach, tak som to napichol na comp napisalo ze je problem s recirkulaciou vyfukovych plynov tzn. EGR... vcera som to prevetral na dialnici a ked som vypol motor a hned nastartoval este taky rozohriaty tak to zhaslo.. a snad uz sa to nerozsvieti... som ten stastnejsi ktory tam ten filter pevnych castic nastastie nema... :))) inak co si myslite o tychto pripravkoch http://www.44k.cz/bg-244.htm
G21 320xd
F31 320d Ex
E90 320d Ex
E46 320i Ex

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 25. Augusta 2009, 07:18

Tak potom,sme zase o niečo múdrejší....... 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných