... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
scorpi4 napísal:len na okraj...viem,ze v modre to chlapik robi, a vychadza to cca 6-7000 sk...mne to robil tiez,dodal olej,filtera,aj robotu..tiez si vela veci viem urobit sam...ale mam zopar znamych,ktori menili olej v automate sami, a dopadli nie velmi dobre..auto sa im po urcitom pocte km zastavilo a nehlo..a zhanali new prevodovku..potom zistili kopec veci,ktore mali urobit..v prvom rade treba olej menit vtedy,ked ma urcitu!presnu! teplotu...na to treba asi viac,ako jamu a olej a filter doma v garazi...co sa tyka opotrebenia a tak,mne menili aj tesnenia a nejake gufera,a predstavte si,ze skontrolovali aj stav lamiel a podobne..povedal mi,ze prevodovka vydrzi este tak 100 tis km, a bude potrebne ju repasovat..a div sa svete,repas mi vie urobit za cca 20 tis...je treba nieco dodat?myslim,ze je lepsie dat urcite veci do ruk ludom,ktori vedia,o com hovoria...som tiez experimentator, ale ako hovori moj tata,dobry experimentator ide len do vysky platu svojej manzelky,potom je nie experimentator,ale pako...
Peped napísal:Za 20tis???
To je trochu málo! Čo tie diely kradne?!
Treba dat zrepasovat menič cca 8.000-12.000sk, dalej lamely 6.000sk-, solenoidy okolo 800-1.200/kus ide ich tam 5 alebo 6, dalej guferá, tesnenia a samozrejme filter a olej. + ked si to nevies urobit sám tak danie dole prevodovky 2.000-4.000sk a robota za repas + nahodit naspät.
Ja som si ceny zistoval a radsej som si zohnal manual.
To že im odisla prevodovka po výmene nemusí mat s tým nič spoločné, ale môže. To zvykne byť tým že nový olej ti stiahne usadeniny a zanesie filter a solenoidy, ale v tom pripade by aj tak ten automat nevydržal dlho.
jozpa napísal::arrow: ak chces vimenit vsetok olej musi ist prevodovka dole!!!!!!!!!!!
Maco bawo napísal:...nemusíš mať žiadne obavy, nič zložité sa tam nerozoberá, akurát sa dá dole kryt prevodovky a pod ním je na 3 šróboch filter, ktorý sa vymení.![]()
![]()
Olej sa klasicky vypustí a následne sa nalieva, pri zaradených rýchlostiach a bežiacom motore..
Celá procedúra trvala asi cca 45 min. Daj si pozor na farbu oleja, určuje sa buď podľa nálepky na prevodovke, alebo podľa čísla na prevodovke.
Ináč to nebola tragédia, aj keď som sa toho obával. Olej a filter som si dal objednať priamo v bawarii.![]()
![]()