... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
gabikh napísal:mozno je to otazka uplne debilnaale je mozne nejakym sposobom nakalibrovat tachometer ? konkretne potrebujem kalibraciu o 3,2% vyssia, lebo koli inemu profilu pneu realne idem viacako ukazuje tachometer. je to nejakym jednoduchym sposobom mozne alebo sa nato mam vyjebat
airbone napísal:
da sa to nastavit v software budikov, musia sa vypocitat nove krokove hodnoty motorov. To by si vsak bol asi prvy na svete ktory by take nieco potreboval.
Radsej si tam daj normalne kolesa a nerob zo seba :)... kolotocarinu....
Tu je ako to funguje v budikoch E60.
Zobrazovana rychlost / Realna rychlost
10 / 7,84
50 / 47,84
120 / 117,84
190 / 185,22
260 / 252,60
k tomu je este povolena tolerancia +/- 1,56%
gabikh napísal:Diki , ale neviem co je natom kolotocarina ze si da niekto na auto o palec vacsis kolesa...
local napísal:
Cau, a aky rozmer mas? Ja rozmyslam nad 275/40R19 10J a 245/45R19 9J a mam pocit ze to sposobi rovnaky problem...
BTW na offroad autach (kde davas masivne kolesa) sa to upravuje zmenou ozubeneho kolesa snimaca rychlosti (su na to tabulky podla rozmeru pneu).
gabikh napísal:Diki , ale neviem co je natom kolotocarina ze si da niekto na auto o palec vacsis kolesa...
EBOLA napísal:Tak podobny problem mam aj ja ale potrebujem nastavit tacho, teplotu a ekonomer... Robi sa to tymi krizovymi kktinami vzadu?
EBOLA napísal:Ja som mal na mysli tie biele ktore su na motorcekoch, nie tie cierne na rozobratie budikov.