... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

mirec.dudo
Autor témy
Auto: BMW 116I
Kraj: Nitriansky

hrkotanie motora, nastavenie hriadela?

Streda, 15. Februára 2012, 21:15

dobrý deň
chcel by som sa spýtať či nieto mal nejakú skusenosť s potobným problémom ako mám momentálne ja. bol som na diagnostike v dvoch odlišných servisoch. oba sa zhodli v probléme ale ani jeden mi nevie v krátkom čase pomôct lebo nemajú skúsenosti. v jednom má šéf kamaráta v BMW a on by to mohol spraviť ale až o niekolko týždnov. preto píšem či niekto nemáte skúsenosť alebo neviete o niekom to by mi mohol dať auto do poriadku. v podstate sa jedná o problém s posunutým nejakým zubom niekde v motorovej časti. niečo je tam posunuté, resp. preskočené a stým súvisi nejaký problém s časovaním. jednoduch nastavenie vačkového hriadela. preto to klepoce a hrkoce. no a ževraj to vie spraviť iba BMW lebo oni majú nejaké špeciálne prípravky na to....stretli ste sa stým niekto? alebo viete o niekom kto by to dokázal spraviť a má s tým skúsenosti? dkujem.

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: hrkotanie motora, nastavenie hriadela?

Sobota, 18. Februára 2012, 15:34

Možno keby si si prečital pravidlá a aspon do nazvu temi napisal ake auto maš tak by si sa snad odpovede dočkal.Nikto ani len netuší aký maš v aute motor #-o

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 19. Februára 2012, 10:52

ako zistil zle nastavenú vačku bez prípravkov?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 19. Februára 2012, 14:40

ViktorDDD napísal:
ako zistil zle nastavenú vačku bez prípravkov?

pretoze mu to napislo predpokladam chyba casovania vacky :D cize ak to je nieco s VANOSom, tak bude asi snimac odfajceny

mirec.dudo
Autor témy
Auto: BMW 116I
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 19. Februára 2012, 22:04

ano je to niečo s časovanim niečoho. bol som na bosh diagnostiku a aj na inu a bola to rovnaka chyba. mám to aj na papieri presne čo to je. a auto mám E87 a motor N45B16A. viete niekto kde by mi to najlepšie spravili? poprípade kto? dakujem

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 20. Februára 2012, 10:55

a co kebyze sem napises presne ten kod z diagnostiky?

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 20. Februára 2012, 11:22

Jannci napísal:
a co kebyze sem napises presne ten kod z diagnostiky?

Inac ked citam panove prispevky tu na fore cudujem sa ze vobec zvladol kupit auto

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 21. Februára 2012, 01:11

mirec.dudo napísal:
dobrý deň
chcel by som sa spýtať či nieto mal nejakú skusenosť s potobným problémom ako mám momentálne ja. bol som na diagnostike v dvoch odlišných servisoch. oba sa zhodli v probléme ale ani jeden mi nevie v krátkom čase pomôct lebo nemajú skúsenosti. v jednom má šéf kamaráta v BMW a on by to mohol spraviť ale až o niekolko týždnov. preto píšem či niekto nemáte skúsenosť alebo neviete o niekom to by mi mohol dať auto do poriadku. v podstate sa jedná o problém s posunutým nejakým zubom niekde v motorovej časti. niečo je tam posunuté, resp. preskočené a stým súvisi nejaký problém s časovaním. jednoduch nastavenie vačkového hriadela. preto to klepoce a hrkoce. no a ževraj to vie spraviť iba BMW lebo oni majú nejaké špeciálne prípravky na to....stretli ste sa stým niekto? alebo viete o niekom kto by to dokázal spraviť a má s tým skúsenosti? dkujem.

hrkoce a klepoce to kedy, na volnobehu alebo za jazdy? Pochybujem ze tam je nejaky zub posunuty - to asi tazko.
Skor si myslim ze ide o nastavenie vanosu mozno, bud nastavenie vanos-motorceka alebo minimalneho zdvihu ventilov. To prve sa robi cez diagnostiku a to druhe tak isto, ale neviem ci netreba nejake pripravky navyse. Neviem v akykch servisoch si bol ale ak v BMW, tak im odkaz nech si nakupuju aj potrebne buletiny (SIB) na taketo veci ak o tom nemaju sajnu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných