... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

zoom
Autor témy
Auto: Jeep Grand Cherokee
Kraj: Bratislavský

Funguju mi spravne elektrochrom. zrkadla?

Piatok, 2. Októbra 2009, 12:15

Zdravim, mam 1998 E38 a podla VIN vypisu elektrochromaticke zrkadla. Ne spatnom vnutornom zrkadle je aj fotobunka. Chcel by som si overit, ci mi tie zrkadla spravne funguju. Teraz je to tak, ze lave vonkajsie zrkadlo je priehladne, zatial co prave je take nazltle - to je v poriadku? Tiez som nikdy nepostrehol, ze by sa zatmavovalo jedno a/alebo druhe. A ked sa zatmavuju, tak do ciernej farby alebo prave do tej zltej? Viem to nejako experimentalne overit?

Užívateľov profilový obrázok
profor
Auto: E46 nemám

Re: Funguju mi spravne elektrochrom. zrkadla?

Piatok, 2. Októbra 2009, 12:35

no mne sa vnútorné zatmaví do zelena, je to vidieť na farbe svetiel od zadu, no pokial máš fólie to moc fungovať nebude.

cez den to skúsiš tak že z prednej strany zrkadla zaktyješ fotobunku, najlepšie prelep čiernou páskou lebo cez prst ti môže dopadať ir žiarenie a stále ako by bolo svetlo si bude elektronika myslieť.
zasvieť niečím do tej fotobunky na zrkadle mieriacej dozadu.
zrkadlo musí okamžite stmavnúť a potom sleduj aj vonkajšie.

zoom
Autor témy
Auto: Jeep Grand Cherokee

Piatok, 2. Októbra 2009, 21:03

Tak som to dnes vyskusal. Zakryl som prednu fotobunky a zasvietil do ten zadnej. Vnutorne spatne zrkadlo stmavlo, lave vonkajsie zrkadlo tiez stmavlo, ale to prave sa mi zda, ze nie a stale ostalo rovnako zlte. Teda ostava jedna otazka, ci je to normalne alebo nie (ci ma byt aj v normalnom stave vonkajsie prave zrkadlo take zlte).

oseldusan
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

Sobota, 3. Októbra 2009, 15:26

Normalne to nie je, ze ti nestmavne aj to druhe. To , ze je take zlte, bude asi tym, ze uz to ma za sebou . Ja ked som kupil auto, boli zlte obidve, dokonca na jednom uz bolo vidiet, ze ta chemikalia odtial vyteka a nakoniec ( cca pol roka ) vytiekla uplne z oboch. Teraz sa snazim zohnat ine, ale je to dost palka. Vnutorne mi funguje korektne, sfarbuje sa tiez do zelena.
ex E39 525D facelift
ex E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e
I20 xdrive60

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 42 neregistrovaných