... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
msakac33 napísal:
môzem sa opytat kolko km mas najazdene??? to EGRko je katastrofalne zasrate, ja som chcel vycistit na BMW s 298 tisic najazdenymi a ked som ho vybral tak vyzeralo ako tvoje po cisteni![]()
![]()
msakac33 napísal:
môzem sa opytat kolko km mas najazdene??? to EGRko je katastrofalne zasrate, ja som chcel vycistit na BMW s 298 tisic najazdenymi a ked som ho vybral tak vyzeralo ako tvoje po cisteni![]()
![]()
TT-SIMIK napísal:Presne tak....
lulu991 napísal:Tak cez vikend som sa aj ja dostal k cisteniu EGR (po 122tisic km). Odobratie EGR bolo vcelku jednoduche, pokial ma clovek dobre naradieK srubam niektorym je sakra zly pristup, tak bez tej racne s tym naklanacim koncom a predlzenim neodporucam sa do toho moc pustat.
Odporucam pri odskrutkovavani dat si handru pod egr, aby vam nahodoou nepadla sruba niekam do prdele :) ja som si daval sakramentsky pozor...
Najskor som odobral kabel na "throttle valve" (neviem ako sa to povie po slovensky), odpojil hadicu privodu vzduchu a throttle valve odsruboval (3 torx sruby, pristup pomerne v pohode)
Potom sa da uz "v pohode" dostat k 4 srubam na EGR a zhodit ho dole, ja som odpojil este aj nasavanie vzduchu nad chladicom, su tam tri male torx sruby a celkom mi to pomohlo.
EGR vyzeralo nejako takto, nebolo to nejak katastrofalne zasrate, ale kus spiny tam bolo :)
Sanie sa mi zhadzovat nechcelo, tak som ho len zo strany egr trochu pocistil, mozno niekedy inokedy sa do toho pustim...
Nakoniec som na diagnostike nasiel chybu throttle valve (nepamatam si presne cislo), ale po jej vymazani sa ani po niekolkych nastartovaniach a prejdeni 500km znovu neobjavila, tak neviem ci nahodou nevyskocila tym, ze som na tom pri demontazi odpojil kabel, uvidime...
lulu991 napísal:Nezaslepil som, trebalo by upravit RJ, co nestoji uplne malo a radsej to investujem do dacoho ineho a hlavne nevidim dovod to zaslepit, ked to po 122tisicoch vyzera takto...raz za cas to umyjem a kaslem na to...
lulu991 napísal:no jazdit so svietiacou kontrolkou motora by som teda urcite neprekusol a to ze auto ide o poznanie lepsie znamena konkretne co? :) Lebo ciste EGR nema vplyv na vykon ako taky, kedze sa tak ci tak pri zvysenom vykone uzatvara, takze jedina negativna vec na EGR je, ze zadrbava sanie, nic ine... http://www.autorubik.sk/technika/co-je- ... gr-ventil/ tu je to celkom fajn vysvetlene