... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E46/pre elektrikárov

Piatok, 12. Marca 2010, 12:36

No konektory aj by som vedel,a aj ich označenie, ale mne to je prd platne keď až do takejto elektroniky nevidím..... ](*,) ](*,)
Prílohy
pristrijovka.jpg
pristrijovka.jpg (112.88 KiB) 341 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

durike
Auto: E46 330xiA/d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 15. Marca 2010, 18:47

mna napadlo ze tie tlacitka zapojit na priamo aby svietili stale rovnako, a potom by si koleckom reguloval len budiky... mozno je to blbost a dost piplacka :)

alfi666

Pondelok, 15. Marca 2010, 20:09

SurrendeR napísal:
no ak ti to ovladanie ide cez CAN, tak potom budes muset najst kabel ktory ti ovlada intenzitu svetla.. tam potom hodit klasicky reostat (potenciometer) - samozrejme vykonovy a mozes regulovat tym. Alebo take profi riesenie by bolo keby si pouzil fotoodpor alebo fototranzistor a na zaklade intenzity svetla by sa ti upravoval jas palubky. To chce ale uz elektricke zapojenie (pomerne jednoduche)

Ako vidim komplikovanie tu podaktorych neprechadza :D :D
CAN je digitalna zbernica, cize nato veru bude zbytocne davat reostat...

Neviem kolkokrat to nastavujete vy, ale ja to mam nastavene raz a mam pokoj... cize nevymyslat, rozobrat budiky, dat dam igelitku a mas poriesene... ked sa ti to nebude pacit, tak to len strhnes a mas pokoj
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 28. Marca 2010, 17:36

Ale alfi nechaj, nech skúsi Surrender dať reostat... :D

No igelitka sa mi nepáči :)

V prílohe je najjednoduchší výkonový PWM regulátor, reguluje od nuly (teda takmer), napojil by sa na vedenie 15 pri LCM na pine 15 zeleno/modrý a ešte by sa musel vypichnút alebo prerušiť káblik z pinu 47 čo je podsvietenie prístrojov šedo/červený a napojil by sa na výstup PWM regulátoru
S použitím IRF4905 ureguluje dve 55W žiarovky bez nejakého valnúho zohrievania ak sa obvod dobre urobí a nezakmitáva.
Takže stačí aj menší P MOSFET.

pozor však, toto bude svietiť už pri zapnutom zapalovaní a nebude regulovať jas na ovládači svetiel.
Prílohy
BMW_58G_PWM.jpg

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných