Najde sa niekto kto sa z toho vysomari?
Po tom ako mi pan Jararak napichol auto mu pocitac vyplul 7 chybovych kodov
123 bolo chybne vyhrievanie termostatu, otvaral naplno az niekde pri 105, co bola bezna prevadzkova teplota auto dovtedy. Po vcerajsej vymene termostatu je to ako ma byt - medzi 93-97. Jeden problem vyriesieny.
Vacsi problem je ale dalsich 6 kodov z diagnostiky:
133 - Signal CAM ASC 3
52 - Solenoid valve exhaust flap
35 - activate relay secondary air pump (P1453 Secondary Air Injection Pump Electrical Fault)
62 - activate solenoid valve secondary pump (P0141 O2 Sensor Heater Circuit, Bank1-Sensor2 Malfunction)
126 - activate solenoid valve tank leak diagtnostic pump (P1470 EVAP Emission Control LDP Circuit Electrical Malfunction)
127 - activate solenoid valve sucking jet pump
Vtipne na tom je, ze aj ked su tam kody ohladom secondary air pump, ja tento system v aute vobec nemam. V zatvorke su popisy chyb podla OBDII kodov, ktore by mali zodpovedat BMW kodom, ale minimalne 62 ma uplne iny popis.
Nasiel som na nemeckom fore vlakno (
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic188815_528i_Motor_stirbt_ab_5er_BMW_-_E39.html ) kde ma clovek 5 z tychto 6 kodov a u neho to bol senzor polohy vyfukovej vacky, ale mal narozdiel odo mna aj priznaky ze ma so senzorom problem, ja nemam nic. A teraz babo rad...