Utorok, 4. Septembra 2012, 10:41
Zdravím páni , toto je už riešené v téme s e46 , ale keďže toto je také všeobecnejšie tak sem chodí aj viac ludí a keďže tento motor a problém sa nemusí vyskytovať len na e46 tak prečo nie.
Jedná sa o 6/2002 e46 330D 135kW, nábeh cca 179000 km.
Stala sa taká vec, v servise sa zabudla stiahnuť páska na vedení z intercooleru do sania, odfuklo trubku pri 1800ot , otáčky klesli o 1000 , autom silno trhlo.
Od tejto doby sa deje istá vec.
Pri kick-down čiže podlahe mi auto výkonovo kolíše , turbo zapne , ale následne sa na 80% privre a potom opäť spustí hneď ... tiahlo skáče hore dole
Dvojka ešte ide ako drak , ale aj tak začne skákať, ale až tak to necítiť , na trojke je to už citelné - chytí turbo a okamžite ho zaškrtí a potom povolí , na štvorke to spraví už skôr ako pri kick downe a na 5 tiež skôr.
Môj tip, pri odfuknutí trubky z intu všetko nespálené palivo šlo do katu a ten zrejme vyhorel, keď dám kick down , ide velký tlak a upcháva sa a priviera turbo, fyzicky mám natočené ako sa turbo zavrie za jazdy, tiahlo sa vráti späť , pritiahne si ho vákuum.
Vyskúšana bola a bez zmeny:
Váha vzduchu
Zámena EGR/Turbo ventilov - čistenie ventilu
Nový MAP senzor
Zaslepenie EGR
Diagnostika neukazuje žiadne brutálne odchylky , tak ako je požadované cez váhu až cez MAP , auto dokonca dymí na čierno keď prudko akcelerujem a dosť vela keďže mu dačo zatvára turbo.
Turbo nepíska, nehúka , ani za studena , keď zaberie tak zaberá poriadne, ale jednoducho na nejaký príkaz ho RJ zavrie.
Za každú radu vopred ďakujem , zatial nikto s ničím funkčným neprišiel , v najbližšej dobe skúsim zhodiť výfuk ...
Pre ukážku a lepšiu predstavu tu je video z mojho auta ... od 11 sekundy zaradená trojka/podlaha a cca od 13 sekundy zapne turbo a následne sa deje opísaný problém....
[youtube]V5bKq2WrDlE&feature=plcp[/youtube]