... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
ChoďoBMW
Autor témy
Auto: ex BMW E46 323ci
Kraj: Žilinský

E46 - 323ci - čo je to za diel? PROSIM PORADTE!

Nedeľa, 9. Februára 2014, 18:09

Zdravím Vás,

chcel by som Vás požiadať o radu... mám vedľa seba dva motory.. M52TUB25.. jeden pôvodne s manuálnou prevodovkou a druhý pôvodne s automatom..
na obrázku je "air pump vacuum control"... podla realoem.. načo slúži táto vzduchová pumpa?.. ten motor s manualom tento diel nema, v hlave je blenda... motor s automatom ma tento diel, komplet tak ako je na obrazku (pozície 1-13).. ked chcem prehodit manualnu prevodovku na motor s pôvodným automatom, mám tento diel demontovať alebo ho nechať? kam ma viest hrubsia hadica, ktorá by mala mať začiatok v tomto diely.. prečo na jednom motore je a na druhom nie?

ďakujem za každú pomoc a radu...
Prílohy
vzduchova pumpa.JPG
vzduchova pumpa.JPG (39.83 KiB) 1248 zobrazení
exBMW E46 323ci

ChoďoBMW
Autor témy

Re: E46 - 323ci - čo je to za diel? PROSIM PORADTE!

Pondelok, 10. Februára 2014, 21:44

Nikto nic?????? :-k uz sme to demontovali.. tak dufam ze to nebudem musiet davat spat..
exBMW E46 323ci

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 13. Februára 2014, 01:02

Je to takzvany benzinovy egr ventil aj ked nie doslova:))Tento ventil pri studenom motore pusta vzduch do vyfukovych zvodov-vyfuku aby sa znizili emisie....ovladanie je robene cez podtlak,kabelaz si prehod z motora co mala tento ventil a aj samotny ventil si prehod a napoj....aj ked myslim ze by to fungovalo aj bez toho,ale asi by ti lambda sondy hlasili bohatu zmes, kedze za studena je bohatsia a tento ventil ju vzduchom ochudobnuje.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ChoďoBMW
Autor témy

Pondelok, 17. Februára 2014, 19:15

ďakujem.. no ono to bolo na motore ktory som zohnal.. demontovali sme to, lebo co som zisoval, nikto zo znamych to na motore nemal.. ani na mojom starom to nebolo.. a ani neviem kde by mal ist druhy koniec hadice z tohto ventilu.. kabelaz som pouzil moju staru, pretoze som prehadzoval na ten motor moju manualnu prevodovku (bol na nej automat).. a mysleli sme si ze kedze to stary motor to nemal, ani riadiacka nevie ze by to mala mat alebo to nejako riadit tak sme to demontovali a pouzili blendy zo stareho motora...
exBMW E46 323ci

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Utorok, 18. Februára 2014, 07:04

Poznam tuto na klube par chalanov ktori to mali a vyhodili to prec. BC ziadnu chybu nehlasi. Ja som iba odpojil konektor (docasne) a BC je taktiez kludny....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných