trepes tu hluposti lolko.
otazne skor je, ci ma zmysel ti to vysvetlovat, lebo dunning kruger sa tazko lieci.
zaklincovat to porovnavanim s windows (terraz povie, ze nespecifikoval ci windows, ci mac, ci linux

to len potvrdzuje, kedze o tom naozaj mas take high level bludne predstavy, ze sa na to pozeras z lietadla.
Android, narozdiel od windowsu a inych "velkych" OS, nema podporu virtualnej pamate. Takze zaciatocnik "v tejto oblasti" bude vediet hovno, pretoze rozdiel medzi 4gb ram a 8gb ram zisti len pri hrani hier a mozno photoshope, alebo ak otvori 40 tabov v chrome a vsimne si, ze na tom so 4gb mu to taby zacne casom reloadovat. Rozdiel medzi 8gb a 16gb bezny uzivatel nezisti skoro nikdy, a nezisti ho casto ani 4k gamer a 4k video editor, pretoze napr. efekt na export videa 8gb ram vs 16gb je casto v percentach pod 10, obzvlast ak mas rychle nvme s realnou priepustnustou zapisu 1gbs kedy ti to nvme nahradi tu ramku. Proste picovina, kazdy kto si upgradol 16gb ram na 32gb aby mal pocit, ze teraz uz mu to pojde lepsie tak sa z toho moze tesit asi tak, ako ked si kupi magnum sized kondomy a ma pocit, ze mu vdaka tomu na magnum size dorastla cicina.
pri androide nema velkost ram akykolvek vplyv na samotnu rychlost ak sa bavime o rychlosti samotneho behu aplikacie. ma vplyv na rychlost spustania aplikacii a ma vplyv na pocet subezne beziacich aplikacii na pozadi. to je cele. ziaden paging, ziaden offload.
Bavime sa o zariadeni v aute, ktore nebezi nonstop ako telefon alebo tablet, cize ti odpada jedna velka vyhoda ram na androide - ked ti moze doma na tablete bezat nejaka appka aj 3 dni na pozadi, ktora si cuca nech aj 2gb, nebolo treba ramky inde, tak ju system nechal bezat, otvoris recent, tuknes, appka pred tebou.
v aute, ktore si prave nastartoval picu platne. takisto ti je picu platne napr. 8 vs 4gb ram v tychto cinskych kokotinach, pretoze to co robia cinania s tym je to, ze rovnako ako to radi pouzivaju v sajomi, chujavie atd. je hard killer, appka na pozadi okamzite zabita okrem par vynimiek, lebo aj ked daju 6000mah baterku do telefonu, najebu tam tak o 300kusov viac bloatwarovych kokotin a hlavne komponentov, ktore maju interface na dalsich 30 sluzieb lebo to skladaju ako cinske lego, baterku by zozrali za 3 hodiny, optimalizacia ziadna ani pici, takze ich riesenie ako ziskat battery life je proste ten bordel co sami vytvorili potom po sebe takto upratovat.
a toto mas aj na cinskych autoradiach, ktore chcu zabezpecit, ze media player a mapy budu vzdy dostupne, takze tie nezakillujes, ale v androide mu velmi nevies povedat, ze nezozer secku ramku, takze ked do toho budes chciet pustit nejaky dzutub alebo vlc a dekodovat h265 video na nejakom OSEMJADROVOM shitzu silikone, ktory sa z toho poje pojebat, bude to relativne jedno ci mas 8gb alebo 4gb ram, system najebe garbage collection, takze ti to ojdebe napr. mapy, ktore teraz nepouzivas a bezia na pozadi, ale kedze tie si ten ich cinsky launcher chce drzat furt v pamati, tak ich znova spusti. fuckin A.
zaciatocnik v tejto oblasti sa skor bude pri cinskom radiu pozerat na to, ci ten cinsky displej vydrzi minus 15C, ci vydrzi +70C, ci ako storage v tom radiu je nejaka prebytkova sd karta, ktora tam je napajkovane cez reader, co zostal ako surplus 5 rokov dozadu pri vyrobe nejakych netbookov, takze to ma prenosovu rychlost v kilobajtoch a system je na nejakej 8gb emmc hrzdavej placke, alebo je tam aspon nejake ufs. Ci je to cinske radio aspon nejak stavane na pouzitie v aute, alebo sa z toho vytrasu plosaky po roku jazdenia na okresnych cestach. a to, ze niekto za 200 kupi z ciny a za 600 najebe do auta z toho premiovejsi produkt nespravi,