... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peped
Autor témy
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

e36 2.5 tds - Klima, vypustný ventil

Sobota, 12. Júna 2010, 23:23

Minulý rok som spojazdnil klimu po dlhom čase a dal som ju naplnit, bolo to aj 20min na tlakovom teste a vsetko v pohode. Po ani nie mesiaci prestala ist klima zase, prazdna! Stavalo sa mi že som zastavil a klima nesla, alebo ked som isiel pomaly, klima isla strasne slabo. Zistil som vsak že mi nejde ventilátor hned ako spustim klimu a že mam odidený ten rezistor na nom, tak som zacal spekulovat že to prerobím tak že hned sa spustí najvyššia rýchlost a bude vybavene, dosiel som na to že ked som poprehadzoval kable na ventilátore tak mi vzdy vybije poistku 30A, ten kabel je na to slaby co tam ide? alebo ako by sa to dalo prerobit?

A teraz po roku som dal kamosovy zistit kde mi unikol plyn a nič nenasiel.

Mohlo sa stat že sa mi prehriala klima v dôsledku nefunkčneho ventilatora a zvysil sa tlak v sustave. Volaco som cital že tam by mal byt nejaky ventil ktorý pri zvysenom tlaku vypustí plyn von aby sa nieco neposkodilo. Je to pravda mohlo mi tade uniknut plyn z klimy?

Co by ste poradili? Ako sa dá zistit kade ki uniká klima najlepsie? Davali mi tam aj nejake farbivo.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Re: e36 2.5 tds - Klima, vypustný ventil

Nedeľa, 13. Júna 2010, 10:09

ano je tam pretlakovy vypustny ventil....
cize ak ju pustis vonku je 35 °C (v tieni ) stojis na parkovisku na slnku v 50°C horucave pustis klimu na plno a nechladi ti ten chladic nic ako vravis nejde ti ventilator... tak sa ten plyn prehreje a vypusti sa von aby ti neroztrhlo chladic...

no a ak tam mas farbivo tak nieje problem, natlakovat system a ak je unik tak ti treba UV lampu a orandzove okuliare... hned je vidno kde ten unik bol...
robi to kazdy lepsi chladiar plnic klimy.

ja tu v KE mam jedneho manika... mal som unik okolo tesnenia v jednej firme mi to dal tlakovat na takej velkej masine... najprv spravil podltakovu skusku ta nezistila unik... potom pretlakovu tam tlacil asi 15min vzduch a az po 7mich minutach zistil ze je niekde unik... ale nezistil kde lebo som nemal farbivom naplneny system... ok nejak to nevedel riesit...

a potom som nahodou narazil na jedneho cloveka... dali sme to na zdvihak a zistil chyby hned... potom naplnil a idem teraz v pohodicke... nemam zatial ani ja ventilator klimatizacie... cize na krizovatkach ak tam stojim dlho, tak klimu vypinam...
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

Peped
Autor témy
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Re: e36 2.5 tds - Klima, vypustný ventil

Pondelok, 14. Júna 2010, 19:09

mys_iak napísal:
ano je tam pretlakovy vypustny ventil....
cize ak ju pustis vonku je 35 °C (v tieni ) stojis na parkovisku na slnku v 50°C horucave pustis klimu na plno a nechladi ti ten chladic nic ako vravis nejde ti ventilator... tak sa ten plyn prehreje a vypusti sa von aby ti neroztrhlo chladic...

no a ak tam mas farbivo tak nieje problem, natlakovat system a ak je unik tak ti treba UV lampu a orandzove okuliare... hned je vidno kde ten unik bol...
robi to kazdy lepsi chladiar plnic klimy.

ja tu v KE mam jedneho manika... mal som unik okolo tesnenia v jednej firme mi to dal tlakovat na takej velkej masine... najprv spravil podltakovu skusku ta nezistila unik... potom pretlakovu tam tlacil asi 15min vzduch a az po 7mich minutach zistil ze je niekde unik... ale nezistil kde lebo som nemal farbivom naplneny system... ok nejak to nevedel riesit...

a potom som nahodou narazil na jedneho cloveka... dali sme to na zdvihak a zistil chyby hned... potom naplnil a idem teraz v pohodicke... nemam zatial ani ja ventilator klimatizacie... cize na krizovatkach ak tam stojim dlho, tak klimu vypinam...

Ok. Takže idem si porobit ten ventilator a skusim niekoho vyhladat pre istotu co ak tam je nejaka diera. v tomto teple sa bez klímy nedá.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 34 neregistrovaných