Sobota, 7. Novembra 2009, 12:52
Chlapci ja sa tu nehrám na einsteina...ale poviem vám to v skratke.....dlho a veľa som zistoval o turbách a u kompetentných, ja som kupil motor EU4 pred dvomi rokmi(ale to som pri kupe nevedel).....ale ja mám EU3, takže som všetko som musel poprehadzovať.....váhu, elektiku,a hlavne nadstavovanie lopatiek turba......z elektrického na podtlakové...pre dvomi rokmi mi to robil mechanik,ale bohužial o turbách nemá ani šajnu čo ako funguje, a prehodil mi tam ten podtlak....auto vo vysokých otáčkach ide ok.......ale v nizkych problém.....a celý problém je v nadstavení dorazového šrobika!!!!!! Ten vlastne na EU4 ani nieje...aj keď tam dierka na neho je....to si elektromotor nadstavuje koncovu polohu sám!!!! To znamená, že namiesto toho aby som musel meniť celé turbo,tak potrebujem presne nadstaviť ten dorazový šrobik,aby som to vysvetlil!!!!!
Tyčka na podtlakovom ventile funguje na nadstavenie tlaku turba vo vysokých otáčkach v tzv. nulovej polohe!!!!Keď je nadstavená zle bude, ti turbo tlačiť bud veľa,alebo málo vo vysokých otáčkach!!!!!!!(to mám ja ok)
Dorazový šrobik funguje, na to, aby si nadstavil tlak turba v nizkych otáčkach!!!!(ten ja tam nemám a preto tam musi ist,lebo mi turbo tlačí moc, a moc skoro a motor až tak zdúva) takže ked to zhrniem,ak je šrobik nadstavený zle, tak ti bud tlačí moc skoro a te sila plynov nieje využitá tak ako má byt a v ten pravý čas a auto ti nejde ako má!!!!!Takže toto musím ja po dvoch rokoch docieliť!!!
Alfi ak si pamätáš, tak dávnejšie som túto vec riešil a písal som o funkcii nadstavenia lopatiek turba(samozrejme hovorím o turbe z vgt, lebo turbo z pretlakovým ventilom funguje trošku inak) a presne tak ako som hovoril,vtedy že to nadstavenie funguje, tak mi to potvrdili aj odborníci čo sa zaoberaju funkciou turba,opravami, atď!!!!!!
Takže toto je dôvod prečo to turbo potrebujem pomerať......na aute to nemám šancu urobiť, nieje tam dobry pristup!!!!Takže otázky čo zase špekulujem tu niesu na mieste.....hehe.....chlapci verte, že ja viem čo robím.......))))320D 150ps mi prischne a budem náčelník tohoto motora!!!!!!
Takže kto môže nech helpne,ale len tým,že mi to turbo vymontované ukáže a ja si ho pomeriam!!!!Díky
Z wds:
Boost Pressure Control DDE 4.0
A turbocharger with variable turbine geometry and without a wastegate is used for boost pressure control. It is operated by means of an adjustment lever on the turbine housing. The adjustment lever is connected by means of a control rod to the vacuum unit on the turbocharger such that the control rod is extended and retracted corresponding to the vacuum applied.
Components
Turbocharger with variable turbine geometry
Vacuum unit with control rod
Pressure converter
Function
The pressure converter links the vacuum unit with the vacuum supply by means of hoses and, depending on the activation status, it switches a variable vacuum to the vacuum unit controlled by the DDE control unit. In this way, the control rod is set in the required position. The pressure converter is activated by a square-wave signal with duty factors (= variable pulse width) between 5 and 95 %.
Checking variable turbine geometry
Maximum stroke of control rod: 10 mm
The control rod must be fully RETRACTED (= maximum boost pressure) at 650 mbar vacuum applied at the vacuum unit.
The control rod must be fully EXTENDED (= minimum boost pressure) at 0 mbar vacuum applied at the vacuum unit.
Troubleshooting
Fault code 1E30 "Boost pressure control" is stored in the event of impermissible control deviation or fault "Short/open circuit".
Consequences:
Boost pressure control is deactivated
Exhaust gas recirculation is deactivated
In the event of a control deviation in the boost pressure, the injection volume is limited and a substitute value is output for the boost pressure.
Boost pressure control is also deactivated if following faults occur:
Fault code 0400: Exhaust gas recirculation (positive control deviation)
Fault code 0235: Boost pressure sensor
Fault code 0335: Crankshaft speed
Fault code 0120: Pedal position sensor 1
Fault code 0220: Pedal position sensor 2
Fault code 0100: Air mass meter
Fault code 1E25: RPM sensor monitoring
A preklad cez traslate!!!
Boost Pressure Control DDE 4.0
Turbodúchadlo s variabilnou geometriou rozvádzacích lopatiek a bez wastegate sa používa pre riadenie zvýšenie tlaku. Je prevádzkovaná pomocou páky na úpravu turbíny bývanie. Úprava páka je pripojený pomocou regulačných tyčí do vákuovej jednotky na turbodúchadla tak, aby regulačných tyčí rozšíriť aj zakrytej zodpovedajúce vákuu použiť.
Komponenty
Turbodúchadlo s variabilnou geometriou rozvádzacích lopatiek
Vákuová jednotka s riadiacou tyčou
Tlak prevodník
Funkcia
Tlak prevodník odkazy vákuové jednotky s vákuovou ponuky pomocou hadíc a, v závislosti na stave aktivácie, prepne premenné vákua na Vákuová jednotka pracovala jednotkou DDE ovládanie. Týmto spôsobom je nastavenie regulačných tyčí v požadovanej polohe. Tlak prevodníka je aktivovaná námestie-vlnový signál s povinnosťou faktormi (= variabilné šírkou pulzu) medzi 5 a 95%.
Kontrola variabilnou geometriou rozvádzacích lopatiek
Maximálny zdvih kontrolné tyče: 10 mm
Regulačných tyčí musia byť plne zatlačenie (= maximálne zvýšenie tlaku), pri 650 mbar vákuum uplatňované na vákuové jednotky.
Regulačných tyčí musia byť plne EXTENDED (= minimálne zvýšenie tlaku) pri teplote 0 mbar vákuum uplatňované na vákuové jednotky.
Riešenie problémov
Chybového kódu 1E30 "Boost tlaku" je uložená v prípade neprípustné regulačné odchýlky alebo poruchy "Krátke / otvorený obvod".
Dôsledky:
Posilnenie tlaku je deaktivovaný
Recirkulácia výfukových plynov je deaktivovaný
V prípade, že regulačná odchýlka pri zvýšení tlaku sa objem injekcie obmedzený a náhradné hodnota je výstup pre zvýšenie tlaku.
Boost kontrola tlaku je deaktivovaný, ak tieto chyby vyskytujú:
Chybový kód 0400: recirkulácie výfukových plynov (kladnej regulačnej odchýlke)
Chybový kód 0235: Boost tlakový senzor
Chybový kód 0335: otáčky kľukového hriadeľa
Chybový kód 0120: Pedal snímač polohy 1
Chybový kód 0220: Pedal snímač polohy 2
Chybový kód 0100: merače hmotnosti vzduchu
Chybového kódu 1E25: RPM sondy
Ten translator mooc dobre technické veci neprekladá,ale tý čo do toho vidia vedia o čom je reč.....
Naposledy upravil/-a
TT-SIMIK v Sobota, 7. Novembra 2009, 13:34, upravené celkom 7 krát.