... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

pby
Autor témy
Kraj: Prešovský

dva problemi - brzdy - chladic

Utorok, 2. Júla 2013, 19:52

zdravicko mam dva problemi s mojim bmw e46 benzin
prvy : rucna brzda ked ju zatiahnem a zadne koleso mam na zdvyhaku tak nemozem pohnut kolesom ale ako nahle dam auto dole a potlacim celym autom nema ucinom (auto sa hybe) - v suvislosti s tym ked som mal auto na zdvyhaku a koleso som volne tocil (bez rucnej) islo odst zatko - zhodil som koleso dole a platinicky boli az na kotuci bez akej kolvek medzery a ked som brzdovym kotucom tocil isiel poriadne tazko (brzda nebola zatiahnuta) musel som puzit oba ruky a poriadne zatlacit
--na prednom kolese som to aj sfotil (zadne uz nebolo dobre svetlo) a na prednom som to mal podobne az nato ze na prednom nelezala na kotuci cela platnicka ale len jej jedna cast ako je tu na fotke:
Obrázok
a tiez islo tazsie tocit kolesom ale oproti zadnemu to bolo o velmi vela lahsie v podstate sa tocilo len ked som tocil koleso a pustil ruku prec hned zastalo
-v com to moze byt?

druhy problem:tento je skor tipovaci prehnal som dnes auto a za jazdy mi zasvietila hladina chladiacej kvapaliny po chvili zhasla ale potom znova o cca minutku som zastavil a spod kapoty kudol bieleho dymu - otvorim a para + zaspliechane od vody vsetko pod tou nadobou ako je vzduchovy filter dokonca aj ako je horne ulozenie tlmica mokre. Je to na fotke zakruzkovane cervenou kde bolo vidiet vodu:
Obrázok
vsetky voda bola skor niekde dole pod tou nadobou od vzduch.filtra. hore v oblasti uzavera epanzky nic a nic ani na kryte vzduch. filtra - a kedze bola ostriekana cas na fotke oznacena c3 pocitam ze to nejako zo spodu stirekalo do hora - nechcel som to rozoberat lebo to bolo vriace a teraz je tma - na ktoru hadicu to tipujete ?

Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

Užívateľov profilový obrázok
dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Re: dva problemi - brzdy - chladic

Utorok, 2. Júla 2013, 23:26

snad si nerobis prcu. skusim ti niektore veci vysvetlit. Rucna na bavorakoch je robena cez celustove brzdove oblozenie vovnutri zadnych kotucov, takze platnicky s tym nemaju absolutne nic. Platnicky doliehaju na kotuc uplne, da sa povedat ze jemne tru, takze pri otoceni kolesom je normalne ze sa netoci ako zotrvacnik, ale zastavi. Platnicky su plavajuce, niesu fixne na 100% uchytene, robilo by to paseku. Ak potrebujes skontrolovat stav oblozenia rucnej brzdy musis zhodit dole zadne kotuce. V pripade ze su dobre, nastavis ich lankom na rucnej brzde-pod manzetou rucnej.

K tej unikajucej vode, dolej tak ako ma byt a kontroluj ci ti netlakuje hadice. Je mozne ze povolilo tesnenie na niektorej hadici, ktore a na ktorej budes musiet zistit sam, z foto je to ako loteria.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

pby
Autor témy

Streda, 3. Júla 2013, 05:46

Ok to som nevedel, ale este k tym platnickam je normalne ze predne kolo ide o dost lahsie tocit ako zadne? nemalo by to byt na rovnako cca, a k tomu este ta platnicka na prednom je tak sikmo (nemohol som odskusat ci po stlaceni brzdy prilahne cela plocha-bol som sam) ako je vidiet na fotke o kotuc je opreta len jednim rohom a zadna je na kotuci uplne cela plocha asi preto ide aj tazsie
OO(||||)°(||||)OO

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 3. Júla 2013, 10:45

Ano je to normalne, lebo pokial nemas Xdrive, tak predne kolesa su akurat tak na naboji a tocis len nim.
Pricom zadne koleso je pripojene poloosou k diferaku a musis pretocit aj ten, cize zakonite tam bude vacsi odpor.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 7. Júla 2013, 00:00

a ešte sa nastavuje ručná brzda naschval do mierneho záberu aby účinok prišiel skôr..
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

pby
Autor témy

Pondelok, 8. Júla 2013, 07:03

a nema to potom vpliv na prehrievanie danych sucasti ? Lebo tie platnicky sa tam cely cas tru aj ked iba slabo..
OO(||||)°(||||)OO

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných