... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pgrno
Autor témy
Auto: Mercedes A
Kraj: Bratislavský

drhnu brzdy po vymene.

Nedeľa, 3. Februára 2008, 12:18

Ahojte.
mam otazku. menil som vpredu komplet brzdy. pri rozoberani som si vsimol ze lave oblozenie je viac zodrate ako prave. prislom mi to divne, ale prosim.
dal som novy kotuc a nove oblozenie, na pravej strane vsetko ok. po zmontovani a zoslapnuti pedalu a to potom pekne otacalo.
na lavej strane mi to ale stale na kusku drahy drhlo o oblozenie. presne na tej ked bolo aj to stare viac zodrate.
indikator (hodinky) nemam takze zmerat hadzanie neviem. kotuc som sal dole reku ze je tam nejaka spina a nesedi poriadne. precistil a znova to iste.
neviete cim to moze byt? typujem ze mozno krivy naboj, ta zelezna vec na co sa uchyti kotuc a koleso.

neviete poradit co s tym? je to problem demontovat? treba na to stahovak? pripadne nemate niekto jeden na lavu stranu navyse, aj ked len na skusku, pripadne ak je problem v tom tak kupim.
Mercedes A-Class
ex E36 Touring

VLADKY242

Nedeľa, 3. Februára 2008, 17:56

Piestiky v brzdiči idú lahko roztiahnuť :?:

pgrno
Autor témy

Nedeľa, 3. Februára 2008, 18:01

ahoj vladky.
isli dost tazko stlacit ked som daval nove segmenty potreboval som piestik vtlacit dnu a slo to dost tazko. ako nie som bohvieaky silak, ale musel na to hasakom a aj tym mi to islo dost ztuha.

ale moj problem bol ten ze preco to drhne len stvrt otacku. ked je nieco v osi a je to rovne, tak to ma bud drhnut furt alebo vobec. ked nieco drhne len kusok pri otacani znamena to ze je nieco krivo. jasne ze len malicko, ale predsa. druha strana to nerobila.
Mercedes A-Class
ex E36 Touring

VLADKY242

Nedeľa, 3. Februára 2008, 18:03

pgrno napísal:
ahoj vladky.
isli dost tazko stlacit ked som daval nove segmenty potreboval som piestik vtlacit dnu a slo to dost tazko. ako nie som bohvieaky silak, ale musel na to hasakom a aj tym mi to islo dost ztuha.

ale moj problem bol ten ze preco to drhne len stvrt otacku. ked je nieco v osi a je to rovne, tak to ma bud drhnut furt alebo vobec. ked nieco drhne len kusok pri otacani znamena to ze je nieco krivo. jasne ze len malicko, ale predsa. druha strana to nerobila.
Bude treba rozhybať brzdič zadiera sa :wink:

slamec

Nedeľa, 3. Februára 2008, 18:10

pgrno napísal:
... ale moj problem bol ten ze preco to drhne len stvrt otacku. ked je nieco v osi a je to rovne, tak to ma bud drhnut furt alebo vobec. ked nieco drhne len kusok pri otacani znamena to ze je nieco krivo. jasne ze len malicko, ale predsa. druha strana to nerobila.

vyzerá to na pridretý piestik.
skús to znova rozobrať, vyber piestik a vyčisti šmirglom, ak je vypadaný daj druhý a aj vymeň gumičky.

a to šúchanie na kúsku je nornálne, pretože kotúč je nepatrne "zkrivený" aby to lepšie roztiahlo platničky.

pgrno
Autor témy

Pondelok, 4. Februára 2008, 08:03

aha. diki páni za rady.
ked som pozeral v etk ake diely su k brzdam videl som tam v takom malom vrecusku nejaku pasku a este tubu.
to su predpokladam nejake lubrikanty. ked som menil, samozrejme som nemal, len kotuc a oblozenie. :)

dnes to este pozriem, pretoze dnes som si spomenul ze ked som to skusal tocit, tak som nemal nahodene koleso a teda kotuc drzal na jednej skrutke. a to samozrejme ten kotuc nemusi dobre drzat. holt neuvedomil som si to.

kazdopadne s tym pridieranim to asi bude pravda, lebo na jednej strane bolo opotrebenie ovela vyssie ako na druhej. ked bude niekedy fuserklub chcel by som to kuknut.
Mercedes A-Class
ex E36 Touring

BaDDog

Pondelok, 4. Februára 2008, 10:03

Toto iste robilo aj mne....je to valcek.. (piestik)....po niekolkych km sa to samo vybeha...ale sice sa budu brzdy prehrievat..., staci niecim poriadne prestriekat...a precistit.. :roll:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných