Utorok, 18. Októbra 2011, 09:38
zdravím,
určite mnohí z vás, riešili tému "čo s DPF, vypitvať, nahradiť mezisvodem, kúpiť nový originál?"
Prečítal som nespočet stránok, kde skúsili všetko, ale treba vy viete o niečom novom ....
Ja sa podelím s informáciami, čo som vyčítal ...
Najjednoduchšie cesta je samozrejme kúpiť nový: Výhoda: originál diel so zárukou ako na diel, tak na prácu.
Nevýhoda: cena (45tis.Kč za diel) práce? Sk), za nejakých 160tis.Km vás to čaká znovu.
Druhou variantou je navštíviť niektoré české chip centrum, nejelépe vlastniaci motorovú brzdu, kde vám originál DPF (ktorého súčasťou je i katalyzátor) "vypitveme" a softvérovo upraví rj a ihneď máte výsledok v ruke, takzvane pred a po.
Výhoda: cena (12tis.Kč vrátane úpravy rj a zmeranie výkonu). Trvalé odstránenie a nie je potrebné už nič meniť., Úprava výkonu, nižšia spotreba.
Nevýhoda: neviem či pitvanie je to pravé orechové pre výfukové plyny, po odstránení vnútornosti vznikne celkom veľká vzduchová vrecko ..., ale vraj to funguje aj tak. Trvalé odstránenie a nie je potrebné už nič meniť.
Posledná variantom je kúpiť kvalitne spracovaný mezisvod úprava riadiacej jednotky, meranie atď, všetko čo vo variante dve, len prikúpiť ten mezisvod za nejakých 10500Kč.
Nevýhoda: neviem, toto riešenie sa mi zdá ako najlepší.
A ako ste vy riešili tento problém?