... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

lukinko034
Autor témy
Auto: E46 316i '99
Kraj: Žilinský

DIS problem s pripojenim

Pondelok, 2. Februára 2015, 12:19

5.png
5.png (23.67 KiB) 1569 zobrazení
zdravim chlapi..uz som pozrel asi vsetky fora na svete ale nikde som nenasiel nejaky kompletny navod tak som bral info z vela zdrojov cize je mozne ze som nieco zabudol. Mam kabel od ice.blada instalovanu inpu, ncs, carsoft a pod vsetko funguje. Potrebujem este dis a dostal som sa po nastavenie siete, ping ide na 192.168.68.1 diaghead spustene ten server v ediabase bin priecinku tiez. V dise som sa dostal po kompletnej uspesnej instalacii k tomh ze v hornom riadku pise ikonu ze diaghead je na sieti a pise jej signal ALE ked dam nastavenia pripojenia tak nevidim ju vo free diag heads. Proste tam nic nieje. Ani apitest mi nepresiel pise cbybu 0009 timeout.. firewall mam vypnutu. Proste vsetko mam pocit ze je dobre. Ak ta teda neotravujem a bol by mi niekto ochktny s tym pomoct by som aj prisiel s hw niekde v ZA alebo okoli.. diki moc :) dis mam v44, ediabas v730 vmware v65

update: zmenil som v ediabase ip host na 192.168.68.30 a tu istu som nastavil aj v dise apitest napise uz inu chybu:

ked dam stav virtualneho vmnet adaptera tak vidim iba ako data odosiela ale neprijima. je tam stale 0
Prílohy
4.png
4.png (21.13 KiB) 1569 zobrazení
3.png
3.png (49.78 KiB) 1569 zobrazení
2.png
2.png (22.67 KiB) 1569 zobrazení
1.png

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: DIS problem s pripojenim

Pondelok, 2. Februára 2015, 15:06

ahoj, je to na dlhsie vysvetlovanie, mas teamviewer? by som ti to nakopol asi do 30 minut :)

edit 1: popripade hned v prvom okne si vypni VM (jeto moznost 1)

edit 2: ediabas v730 - tu je problem, pojde ti to len so starym ediabasom 6.x.y, - ide ti pustit ifh server?
Naposledy upravil/-a jararak v Pondelok, 2. Februára 2015, 15:09, upravené celkom 1 krát.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 2. Februára 2015, 15:08

Ak mas antivir tak ho vypni uplne.

Tam v pozadi ti bezi diagnosticka hlava pise ti disconetcted daj RUN, musi byt pripojena ked prepnes okna a pozries na nu vo WIN

ifh server musi bezat dole na liste pozri tiez mas to spustene ? spustaj ho pred spustenim DISu, spustam ho ako prvi, potom diagnosticku hlavu a DIS inak mi to nejde nabehnut aspon mne.
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

lukinko034
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 15:35

jararak napísal:
ahoj, je to na dlhsie vysvetlovanie, mas teamviewer? by som ti to nakopol asi do 30 minut :)

edit 1: popripade hned v prvom okne si vypni VM (jeto moznost 1)

edit 2: ediabas v730 - tu je problem, pojde ti to len so starym ediabasom 6.x.y, - ide ti pustit ifh server?

teamviewer mam.. antivir nemam ziadny :D fw vypnuty.. teb server ide pustit teda myslim ze je normalne ze ked ho pustim iba nabrhne na listu dole medzi spustene prog ale nema ziadne graficke intrrface..

Vm musi byt off ? Co som pozeral jedno video chalan to zapol aby mu to slo...

lukinko034
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 15:38

RACERMAN napísal:
Ak mas antivir tak ho vypni uplne.

Tam v pozadi ti bezi diagnosticka hlava pise ti disconetcted daj RUN, musi byt pripojena ked prepnes okna a pozries na nu vo WIN

ifh server musi bezat dole na liste pozri tiez mas to spustene ? spustaj ho pred spustenim DISu, spustam ho ako prvi, potom diagnosticku hlavu a DIS inak mi to nejde nabehnut aspon mne.

Hej tak to aj ja pistam v tom poradi.. neviem ako tebe ale mne ta "led" dolr.v tom okne mi nikdy nrsvieti connected vzdy je hentaka.. nahodou mi ju maly odklilol pocas pisania prispevky :) nehal som notebook na pospas par sekund :D

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 2. Februára 2015, 15:46

lukinko034 napísal:

Hej tak to aj ja pistam v tom poradi.. neviem ako tebe ale mne ta "led" dolr.v tom okne mi nikdy nrsvieti connected vzdy je hentaka.. nahodou mi ju maly odklilol pocas pisania prispevky :) nehal som notebook na pospas par sekund :D

s tou led si ma teraz dostal musim to check doma ale myli ma to DISCONECTED tam, nikdy som tomu nevenoval daku pozornost.
Ked to spustis das RUN normalne to nabieha a bezi, ked si v DISe a prepnes sa par krat sa mi stalo ze mi tam hlasilo - odpojene musel som dat znovu RUN

najlepsie riesenie dat kolegovi tu vyssie nastavit cez vzdialeny pristup.
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

lukinko034
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 19:31

jararak napísal:

napis ked tu budes poslem ti prihlasenie. :)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Februára 2015, 20:13

S ediabas 7.x to fungovat nebude

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Februára 2015, 20:15

Vm je verbindungsmanager , ked sa da off, tak DIS sa nepripaja na zltu hlavu, takze nepotrebujes mat diaghead emulator (a ani tie palicky hore)....
Po spusteni ifhsrv a apitestu v dis sa ti musi dolu zobrazit ip 192.168.68.30

lukinko034
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 20:21

airbone napísal:
Vm je verbindungsmanager , ked sa da off, tak DIS sa nepripaja na zltu hlavu, takze nepotrebujes mat diaghead emulator (a ani tie palicky hore)....
Po spusteni ifhsrv a apitestu v dis sa ti musi dolu zobrazit ip 192.168.68.30

Jasne uz chapem, ale aj tak potrebujem najprv ediabas v6.x hej ?

ice.blade

Pondelok, 2. Februára 2015, 20:44

pisal som chalanovi ze potrebuje starsiu verziu ediabasu ak chce pripojit auto

niektore verzie disu maju ip .32

chalanovi nekomunikuje vobec diaghead ajked ma podla jeho slov dobre nastavene sietovanie vmnet 192.168.68.1 ze ma spravne nastavenu tuto IP v ediabas.ini aj s portom... neviem ci dokaze pingat dis

okrem toho dis vs diaghead ak komunikuju nemusi byt zapnuty ziadny proces z ediabasu, diaghead po naparovani napise connect... azked bude chciet nacitat auto musi byt nakopnuty starsi ifhsrv

proste ma problem na sieti, nieco mu ju blokuje, firewall, antivir, antispyware atd... aj blbe oblubene speed boostery a ine uchyloviny dokazu blokovat siet

lukinko034
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 20:51

ice.blade napísal:
pisal som chalanovi ze potrebuje starsiu verziu ediabasu ak chce pripojit auto

niektore verzie disu maju ip .32

chalanovi nekomunikuje vobec diaghead ajked ma podla jeho slov dobre nastavene sietovanie vmnet 192.168.68.1 ze ma spravne nastavenu tuto IP v ediabas.ini aj s portom... neviem ci dokaze pingat dis

okrem toho dis vs diaghead ak komunikuju nemusi byt zapnuty ziadny proces s ediabasu, diaghead po naparovani napise connect... azked bude chciet nacitat auto musi byt nakopnuty starsi ifhsrv

proste ma problem na sieti, nieco mu ju blokuje

Prave som stiahol ediabas s inpou v 6.4. Ked to preinstalujem starsou verziou a mam novsiu netreba nic ine riesit? Drivre a pod mi ostane? Potom mi staci upravit ediabas.ini a tot vse? A zakladna otazka.. ja som este neskusal odkedy rozboeham dis auto pripajat.. nerozsvieti sa ta horna cast "lediek" v dise az po pripojeni auta? A posledna vec mam mat kabel pripojeny ci to je jedno? Ja sa s tym prave paplem cez teamviewer z mobilu takze mam co robit :D ale pripadne kabel mi ma doma kto odpojit :)

ice.blade

Pondelok, 2. Februára 2015, 20:53

v pravo hore to vrchne zlte je prave to co ti ma svietit ak sa naparuje diaghead... to podtym je akoze bateria GT1

tebe ju ani nenaparuje (pisal si ze hej) a ani ti ju nezobrazi v ponukanych... skusal si pingnut zo svojho pc dis?

lukinko034
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 21:29

ice.blade napísal:
v pravo hore to vrchne zlte je prave to co ti ma svietit ak sa naparuje diaghead... to podtym je akoze bateria GT1

tebe ju ani nenaparuje (pisal si ze hej) a ani ti ju nezobrazi v ponukanych... skusal si pingnut zo svojho pc dis?

A tie dva farebne pasiky akoze intenzita nejakeho signalu co su pod sebou su co ?

lukinko034
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 21:45

ice.blade napísal:

V ediabas.ini ma byt 192.168.68.1 hej? Lebo ked som mal tak pisalo timeout 0009 a ked aom ju skusil zmenit na 192.168.68.30 tak uz zrazu ze host error 0016 chyba.. ale ma tam byt ....68.1 ze?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných