... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Diagnostika - Increased Emmissions + regenerácia DPF - v BA

Pondelok, 25. Júla 2011, 08:32

Ahojte,

včera mi začala svietiť kontrolka motora + zobrazila sa správa Increased Emmissions. E61 (2004) má práve 200 150 km. Jedná sa o 2,5 litrový diesel. Výkon veľmi nepoklesol, motor je počuť dunivejším zvukom. Myslím, že sa začína ozývať DPF filter. Dnes som sa ho snažil zregenerovať jazdou na trojku pri 3500 otáčkach na dialnici zo Senca do BA no nič sa neudialo :(.

Keďže môj servisák je na dovolenke, chcel by som poprosiť (aj cez ss) kontakty na niekoho v BA a okolí, kto by mi mohol urobiť diagnostiku, aby sa potvrdilo, či sa jedná o DPF alebo niečo iné.

Ak to bude DPF - chcel by som si dať filter vyčistiť alebo regenerovať. Prosím, viete o niekom kto to spoľahlivo urobí? Videl som na túto tému niekoľko príspevkov, no nikde som nenašiel kontakt na niekoho, kto to skutočne robí. Odstránenie beriem ako poslednú možnosť.

Užívateľov profilový obrázok
Joey
Auto: BMW 320d E90 2006
Kraj: Trnavský

Re: Diagnostika - Increased Emmissions + regenerácia DPF - v

Pondelok, 25. Júla 2011, 19:15

Semtex to písal že to čistí. A vydrží to zas 200k. Skús mu napísať. :wink:
NOW: BMW320d E90
EX: BMW318d E46 M47N

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Re: Diagnostika - Increased Emmissions + regenerácia DPF - v

Utorok, 26. Júla 2011, 07:56

dík, zhodou okolností som včera u neho už bol. Je zaujímavé, že keď som k nemu išiel, tak kontrolka zhasla a keď to dal na diagnostiku - konkrétne DPF filtra, tak to vykazovalo, že všetko je v poriadku. Všetky tri tlaky - pri voľnobehu, pri 2000 otáčkach aj pri plnom plyne boli hlboko pod maximom. Vyzerá to tak, že tou jazdou zo Senca do BA sa filter zregeneroval a teraz je čistý :).

Ale áno, spomínal mi, že to robia, čo je dobrá informácia pre niekoho, kto je z BA a okolia a potrebuje DPF vyčistiť. Vraj to trvá 18 hodín, čo sa to čistí a potom to vydrží zase 200 000 km.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných