... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Zajo
Autor témy
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

cukanie za jazdy - pal. cerpadlo alebo senzor vacky?

Nedeľa, 28. Júna 2009, 23:41

Zdravim mam na svojej 728i E38 taky problemik. Auto aspon raz za den zvykne cukat za jazdy, niekdy len cukne, niekedy aj 5 sekund cuka, niekedy slabo, niekedy tak silno ze zadni pasazieri sa ocitnu na mojej laktovej opierke (doslova) a stane sa aj ze sam od seba sa vypne motor na krizovatke ked stojim. Od toho okamihu ide auto asi na 50% vykonu a velmi zle startuje a chveje sa cele auto ked tuknem do plynu na volnobehu. Obcas pomoze pockat a nastartovat po chvili. Umrelo palivove cerpadlo dnes tak by to vysvetlovalo ze cukanie boli jeho vykriky ze umiera cely mesiac. Ale prave pred mesiacom bola menena prasnkuta vodna pumpa ktora pokropila aj senzor vacky a odvtedy to zacalo blbnut. Ocistenie senzru vacky tech. benzinom nepomohlo iked malo by, mozno ho stacilo vymenit za novy, mozno to nebolo koli nemu... Nemozem tento mesiac preventivne vymenit aj cerpadlo aj senzor, keby ano tak nepisem tento prispevok. Ma s tym niekto skusenost? Budem vdacny za kazdu radu.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Re: cukanie za jazdy - pal. cerpadlo alebo senzor vacky?

Pondelok, 29. Júna 2009, 12:28

Na ceskom webe som minule hladal nejake veci a cital som tam ,ze na 90% problem s cidlom kluky :wink: Mali podobne problemy ako ty (kles.vykon, trhanie) :wink:
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

Zajo
Autor témy
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 2. Júla 2009, 19:02

Dozvedel som sa prave ze na 99,5% to bude ten senzor klukovky ako vravis, idem to objednat. Takze ziadna palivova pumpa, ani senzor vacky. Vraj ked ten senzor nedava riadiacej jednotke impulz, udaje o polohe hriadela, tak z dovodu bezpecnosti riadiaca jednotka nedovoli cerpadlu aby tlacilo benzin. Tak nejak som to pochopil a dava mi to zmysel. No, zaujimavy sebaobranny mechanizmus.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

semtex

Štvrtok, 2. Júla 2009, 19:28

diagnostika secko prezradi:-)
Na keru picu si seci jebete tie prijebane fotky cez celu stranu do podpisov...jebat take forum, kde musim preskorlovat celu stranu kvoli trom prispevkom!!!!pojebte sa!!!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných