... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Bmw E61
Autor témy
Auto: bmw 530d
Kraj: Košický

chybový kod

Nedeľa, 10. Apríla 2011, 10:23

ahojte mam bmw 530d E61..diagnostika mi vyhadzuje chybový kod 4810(kontroler hladkeho provozu) neviem co je to a kde sa to nachadza ..mozte mi poradit ..diky

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: chybový kod

Nedeľa, 10. Apríla 2011, 21:50

Smooth running control - kotrola rovnobeznosti chodu motora. Nenachadza sa to nikde. Jednoducho je ulozena chyba z dovodu prekrocenej regulacnej odchylky korekcie vstrekovania paliva do valcov. Treba zistit na ktorom valci to nastalo a ci bola odchylka do minusu alebo plusu, a tak treba merat rovnobeznost chodu motora na volnobehu cez fabricku diagnostiku, alebo diagnostiku ktora to podporuje. Nasledne sledovat hodnoty ake su a podla toho urcit ci je niekde problem, alebo to bola puha sporadicka chyba. V tom horsom pripade sa moze jednat o vadny vstrek, alebo dokonca nizsiu kompresiu na niektorom z valcov......

Bmw E61
Autor témy
Auto: bmw 530d
Kraj: Košický

Pondelok, 11. Apríla 2011, 18:50

airbone...dakujem ti velmi pekne za radu ...asi je lepsie navstivit original servis Bmw ako ist k niekomu na lacnu diagnostiku ...vazim si toho ze si mi odpisal lebo som si fakt nevedel dat s tym rady ale ako pises ty bude to nieco so vstrekmi lebo motor ide zvlastne a sem tam vynechava...tak zvane škubne ho len ked je zimny...a ked ma prevadzkovu teplotu tak ide ako hodinky..dakujem este raz velmi pekne

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 11. Apríla 2011, 23:28

jj, najlepsie origo BMW servis a diagnostika, ale tam su nie velmi zhovievavi a pravdepodobne ta aj natiahnu. Dobru diagnostiku mam aj ja, len casu ukrutne malo na take veci.
No mozno by som ti vedel dohodit cloveka co by ti to poriadne prelustroval a aj mechanicky dal do kopy co je treba, napis odkial si.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 36 neregistrovaných