... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
heretik
Autor témy
Auto: S6
Kraj: Banskobystrický

chladiaca zmes - ako casto treba doplnat?

Nedeľa, 4. Októbra 2009, 14:32

pred rokom mi menili celu chladiacu sustavu takze sa tam davala komplet chladiaca zmes ako ma byt, chcem sa opytat ci staci ked raz zacas doplnim destilovanu vodu, alebo treba dolievat aj chladiacu zmes? za posledny rok som dolial dokopy mozno liter destilovanej vody, ked zasvietila kontrolka. a ako casto to treba cele menit.
mam 320i 1989

Bodka
Auto: EX: E36 325TD
Kraj: Bratislavský

Re: chladiaca zmes - ako casto treba doplnat?

Nedeľa, 4. Októbra 2009, 20:57

Na ja mam moje vozitko 2 a pol roka. Ovtedy som len raz menil chladiacu zmes a inac nikdy netrebalo dolievat. Otazka by teda mala byt nie ako casto treba dolievat, ale kde sa ti trati. Ak si predtym dal nejaku zmes a dolieval, tak si vyrataj aky pomer treba zmes/voda aby ti to cez zimu nezmrzlo.
Obrázok

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Pondelok, 5. Októbra 2009, 07:50

ono v servisoch alebo sa aj predavaju na to take merace ktore ti ukazu do kolko minus stupnov to este mas..tak treba zmerat a uvidis :wink:
este ze tu je o tom rec mne cez leto urvalo odvzdusnovaci srob a vytiekla mi takze hned ju utekam kupit az zasa nezabudnem :D lebo uz celkom aj zima je v noci :-k
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 5. Októbra 2009, 08:06

staci zobrat striekacku, odobrat trosku z nadobky, jebnut to na 24 hodin do mrazaku a ked nezamrzne nieje co riesit

heretik
Autor témy
Auto: S6
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 5. Októbra 2009, 15:15

jasne diky za rady, aj tak mam cestu do servisu tak to necham skontrolovat pre istotu

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Utorok, 6. Októbra 2009, 05:27

Na prípravku väčšinou spíše ako často sa ma meniť. Väčšinou zelena a modra (niekedy označovaná ako 11) po 3 rokoch a červená oranžová (niekedy označovaná ako 12) po piatich rokoch. Tých 5 rokov by som u neznačkových zmesi veľmi neveril. Ten časoví interval je preto že sa v nich znehodnocujú aditíva ktoré brania korózii a tak sa nemrzka stava agresívnejšou. Všetky sú na baze monoetylenglykolu a ten bez ďalších chemikálii dosť podporuje koróziu.
BTW: tie farby niesu vždy pravidlom preto je najlepšie pozrieť interval výmeny na obale.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných