... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Hector
Autor témy
Kraj: Bratislavský

BMW X1 U11 - Car Play + Start Stop

Pondelok, 22. Decembra 2025, 17:32

čaute, potreboval by som pomôcť s dvoma vecami. Snažil som vygoogliť ale moc som nepochodil.

01. Car Play: problem je ze sa mi nechce pripojit iPhone automaticky ked sadnem do auta. Dokonca ma problem telefon pripojiť aj po vyzve aby sa pripojil, aj ked je spárovaný. Skúšal som telefónaflytning odpojiť a na novo spárovať ale stále to isté. Neviete náhodou čo s tým?

02. Start Stop systém: tu mám otázku, na videách z usa vidno že majú na deaktiváciu Start Stop button v menu, ja ho tam nemám, je to tým, že pre EU máme iné zákony? Dá sa to dáko obísť aby som aj mal vo svojim iDrive button na deaktiváciu Start Stop? Zároveň sa chcem spýtať keď dám šport mód Start Stop sa autoamticky deaktivuje, ale keď si nastavím v režime riadenie na Comfort tak sa opäť aktivuje, dá sa toto dáko naprogramovať? Je tu niekto kto to vie prosím?

Vďaka
EX - E36 328i "fialka"
EX - E46 330xd
EX - E91 325d LCI
NOW - F31 330d LCI
NOW - U11 X1 xDrive23d
Art Direction & Design
http://www.studiogoat.com

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre

Re: BMW X1 U11 - Car Play + Start Stop

Pondelok, 22. Decembra 2025, 20:11

preco chces deaktivovat MSA?
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 22. Decembra 2025, 21:38

Mal som podobný problém s CarPlay na G20 vždy mi to išlo pripojiť až keď som reštartoval iDrive a vyriešila to aktualizácia softvéru v servise

Hector
Autor témy

Utorok, 23. Decembra 2025, 15:42

xener napísal:
preco chces deaktivovat MSA?

pretoze mi vadi ze za kazdym ked auto zastavi mi vypne motor, hlavne mysliet na to ked idem dlhu trasu, a idem napr. na pumpu prehodit auto do sport modu aby sa Start Stop deaktivoal je otravne. Hlavny dovod preco to chcem vypnut je ochrana oboch turieb pred nedostatocnym dochladenim pri dlhych trasach, v meste by som to este prezil, ale aj tam mi to vadi ked mi na kazdej cervenej vypnia motor.
EX - E36 328i "fialka"
EX - E46 330xd
EX - E91 325d LCI
NOW - F31 330d LCI
NOW - U11 X1 xDrive23d
Art Direction & Design

Hector
Autor témy

Utorok, 23. Decembra 2025, 15:43

Igmaus napísal:
Mal som podobný problém s CarPlay na G20 vždy mi to išlo pripojiť až keď som reštartoval iDrive a vyriešila to aktualizácia softvéru v servise

ja som spustil aktualizaciu priamo v aute, ale nepomolo, skusim zavoalt do bmw ci mi s tym pomozu.
EX - E36 328i "fialka"
EX - E46 330xd
EX - E91 325d LCI
NOW - F31 330d LCI
NOW - U11 X1 xDrive23d
Art Direction & Design

xener
Auto: biele, sede, modre

Utorok, 23. Decembra 2025, 18:45

Hector napísal:
pretoze mi vadi ze za kazdym ked auto zastavi mi vypne motor, hlavne mysliet na to ked idem dlhu trasu, a idem napr. na pumpu prehodit auto do sport modu aby sa Start Stop deaktivoal je otravne. Hlavny dovod preco to chcem vypnut je ochrana oboch turieb pred nedostatocnym dochladenim pri dlhych trasach, v meste by som to este prezil, ale aj tam mi to vadi ked mi na kazdej cervenej vypnia motor.
nie som si isty ci dostatocne poznas svoje auto aj novy startstop. vypina motor len ked su splnene predpoklady, takze ho nevypne ked je motor prilis studeny, alebo horuci.
kazdopadne pri mhev potrebujes upravit kopec dalsich rj aby to bolo mozne, je to dost siroko poprepajane. najjednoduchsie riesenie je prepinat si medzi sport, sport plus a sport individual , do individualu si vies nastavit vsetko co je v comforte a eco.
nakolko mas uz verziu kde je na vsetkych zaujimavych rj sc2.0 , tak to budes mat trosku ine ako v starsich modeloch, rovnako ako msa v mhev je nieco uplne ine ako msa v starych modeloch.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 23. Decembra 2025, 20:57

Hector napísal:
ja som spustil aktualizaciu priamo v aute, ale nepomolo, skusim zavoalt do bmw ci mi s tym pomozu.
Ak máš záruku na aute tak by to mali urobiť zadarmo… inak aktualizácia okolo 200-300€

Hector
Autor témy

Utorok, 23. Decembra 2025, 21:54

xener napísal:
nie som si isty ci dostatocne poznas svoje auto aj novy startstop. vypina motor len ked su splnene predpoklady, takze ho nevypne ked je motor prilis studeny, alebo horuci.
kazdopadne pri mhev potrebujes upravit kopec dalsich rj aby to bolo mozne, je to dost siroko poprepajane. najjednoduchsie riesenie je prepinat si medzi sport, sport plus a sport individual , do individualu si vies nastavit vsetko co je v comforte a eco.
nakolko mas uz verziu kde je na vsetkych zaujimavych rj sc2.0 , tak to budes mat trosku ine ako v starsich modeloch, rovnako ako msa v mhev je nieco uplne ine ako msa v starych modeloch.

oukej, vyskusam zastavit na pumpe ked pojdem po dialnici bez toho aby som zvolil sport, sam som zvedavy, ak by to bolo ako pises ok dava to zmysel konecne, ale aj tak mi to moc nesedi, pretoze rano som nastartoval a na prvej krizovatke zastavanie a motor vypol, pochybujem ze po par metroch nebol motor priliz studeny :)
EX - E36 328i "fialka"
EX - E46 330xd
EX - E91 325d LCI
NOW - F31 330d LCI
NOW - U11 X1 xDrive23d
Art Direction & Design

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 23. Decembra 2025, 23:22

Tie kokotiny aj studene vypinaju….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných