... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
RUDINKO1
Autor témy
Auto: BMW F10
Kraj: Prešovský

BMW E70 4,8i - olej

Nedeľa, 13. Decembra 2009, 17:23

Ahojte, prosím Vás za posledných 10000 km ma požiadalo doliať olej. Je to v poriadku???
Nadšený "fanda" BMW hlavne X5

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: BMW E70 4,8i - olej

Pondelok, 14. Decembra 2009, 06:32

kolko krat a ako vela? tlacis nato?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

barabas
Kraj: Žilinský

Pondelok, 14. Decembra 2009, 06:34

zalezi od stylu jazdy, ten motor tu ma asi malo ludi, tak skus ich priamo oslovit podla prispevkov, alebo pockaj...

adko
Auto: BMW

Pondelok, 14. Decembra 2009, 16:06

RUDINKO1 napísal:
Ahojte, prosím Vás za posledných 10000 km ma požiadalo doliať olej. Je to v poriadku???

no ked nejake to decko a jeden krat za interval to nie je nic tragicke

inak ja nedolievam za cely interval 15000km ..

a Ty mas plyn neviem ako sa to sprava pri takom palive ci nemoze cucnut olej ...

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 14. Decembra 2009, 16:49

dufam ze pri plyne menis olej po 15 000km;)

adko

Pondelok, 14. Decembra 2009, 18:51

Martin46 napísal:
dufam ze pri plyne menis olej po 15 000km;)

no ja menim po 15tisic aj na benzine :)))
a to mi minule jeden expert zadrel ze sak on ma long life olej a ze menil po 34k km ze to je pohoda :) chuda motor :)

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 15. Decembra 2009, 23:09

necistoty v oleji sa nedostanu von a obrusuju motor zvnutra.... moze byt akokolvek kvalitny!!!

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Streda, 16. Decembra 2009, 00:34

adko napísal:

no ja menim po 15tisic aj na benzine :)))
a to mi minule jeden expert zadrel ze sak on ma long life olej a ze menil po 34k km ze to je pohoda :) chuda motor :)

to je pekne, ale co s novymi BMW, kde sa ma olej menit po 50,000km tusim alebo po roku? :lol: myslim, ze keby som im to kazdych 15,000km doviezol na vymenu v ramci zaruky BMW Service Inclusive (vymena naplni + filtrov zadarmo), tak ma niekam poslu :mrgreen:
Subaru WRX STi

adko

Streda, 16. Decembra 2009, 08:09

RudyJames napísal:
to je pekne, ale co s novymi BMW, kde sa ma olej menit po 50,000km tusim alebo po roku? :lol: myslim, ze keby som im to kazdych 15,000km doviezol na vymenu v ramci zaruky BMW Service Inclusive (vymena naplni + filtrov zadarmo), tak ma niekam poslu :mrgreen:

olej menit po 50000km ? to snad nemyslis vazne :) Tvoje auto by som nechcel :)nejeden mechanik mi povedal jebte na long life mente to castejsie :)long life je tak 30000km ale na moj vkus je aj to vela.Osobne ma zatial nikde neposlali aj v bmw aj v audi menim po 15k km.Kazdopadne aj keby s tym problem mali tak si ten olej kupim a dam im to vymenit 150euro ma nezabije.Jazdit na jeden olej 50000km je docela zabavne:)Ono ten motor to vydrzi ale tak bude casom aj vyzerat.Ono vela veci sa meni individualne podla potreby to Ti povedia ... samozrejme vymenia ich ked sa idu rozpadnut ale na tento jav ja necakam kym to je uz akutne pretoze jedna vec moze podrbat x dalsich.Nie nadarmo aj audi zas preslo na pravidelne vymenne intervali u rozvodov a pod.
Inak keby som sa riadil long life servisom tak v bmw mi ukazuje ze este 40000km mam na olej pritom uz som urobil 13000 :) Olej je olej straca svoje vlastnosti najma pri namahani atd ... kazdopadne chalan ma este auto prerobene na plyn kde je odporucane menit olej castejsie.A druha vec ze 4.8 motor nikto nebude setrit a jazdit na tom ako dochodca cize ten olej dostava zabrat.

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Streda, 16. Decembra 2009, 11:23

adko napísal:

olej menit po 50000km ? to snad nemyslis vazne :) Tvoje auto by som nechcel :)nejeden mechanik mi povedal jebte na long life mente to castejsie :)long life je tak 30000km ale na moj vkus je aj to vela.Osobne ma zatial nikde neposlali aj v bmw aj v audi menim po 15k km.Kazdopadne aj keby s tym problem mali tak si ten olej kupim a dam im to vymenit 150euro ma nezabije.Jazdit na jeden olej 50000km je docela zabavne:)Ono ten motor to vydrzi ale tak bude casom aj vyzerat.Ono vela veci sa meni individualne podla potreby to Ti povedia ... samozrejme vymenia ich ked sa idu rozpadnut ale na tento jav ja necakam kym to je uz akutne pretoze jedna vec moze podrbat x dalsich.Nie nadarmo aj audi zas preslo na pravidelne vymenne intervali u rozvodov a pod.
Inak keby som sa riadil long life servisom tak v bmw mi ukazuje ze este 40000km mam na olej pritom uz som urobil 13000 :) Olej je olej straca svoje vlastnosti najma pri namahani atd ... kazdopadne chalan ma este auto prerobene na plyn kde je odporucane menit olej castejsie.A druha vec ze 4.8 motor nikto nebude setrit a jazdit na tom ako dochodca cize ten olej dostava zabrat.

nepisal som, co robim ja, len co je predpisane u novych modelov... ja svoje ani neponukam, pred mesiacom som ho len preberal, najazdene zatial 750km... :mrgreen: moj nazor je samozrejme rovnaky, tiez som vzdy menil po 15,000 a ani teraz nechcem inak, preto som sa na to aj pytal pri preberani a ze mam najblizsiu kontrolu az po 30,000km alebo 2 rokoch, ale olej mi vymenia aj po roku ak bude treba (co je cca. 10-15,000km u mna)... len som sa cudoval, ze preco garantuju tych 50,000km na jednu vymenu, ved tym idu sami proti sebe v ramci zarucnych oprav :roll:
Subaru WRX STi

adko

Streda, 16. Decembra 2009, 11:31

RudyJames napísal:
nepisal som, co robim ja, len co je predpisane u novych modelov... ja svoje ani neponukam, pred mesiacom som ho len preberal, najazdene zatial 750km... :mrgreen: moj nazor je samozrejme rovnaky, tiez som vzdy menil po 15,000 a ani teraz nechcem inak, preto som sa na to aj pytal pri preberani a ze mam najblizsiu kontrolu az po 30,000km alebo 2 rokoch, ale olej mi vymenia aj po roku ak bude treba (co je cca. 10-15,000km u mna)... len som sa cudoval, ze preco garantuju tych 50,000km na jednu vymenu, ved tym idu sami proti sebe v ramci zarucnych oprav :roll:

No ani nie niekto urobi 50000km za tri roky cca +- :) to znamena ze cca dva krat Ti vymenia olej a skonci Ti zaruka a potom sa Ti dojebe motor a x veci ktore si uz zaplatis :))AKo 50k km je docela hard core uz na jeden olej :) Iked nove motory su uz niekde inde technologicky ale aj tak .. ten olej je zanedbatelna polozka .. zaujmave je to mozno tak pri sedmicke ked jazdis 10k km mesacne tak aby si neoxidoval raz za dva mesiace v servise :) ale na mna si uz zvykli :)
No to je len dobre ked tak budes menit olej a aj filtre atd ... autu tym urcite neublizis :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných