... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
dubekp
Autor témy
Auto: E46 325i
Kraj: Trnavský

BMW e46 325ia problém s otáčkami

Piatok, 31. Januára 2014, 15:24

Zdravím vás , už dlhšiu dobu prechádzam toto fórum a snažím sa nájsť odpoveď na môj problém , zatiaľ bezvýsledne. Tak sa vás chcem spýtať či by ste mi nevedeli povedať,poradiť s mojím problémom, prípadne čo by ho mohlo spôsobovať. Problém je následovný : pri kľudnej jazde zo zahriatím motorom sa mi občas stáva že mi padnú otázky z ničoho nič tak na 2sekundy ...napr. idem tak na 1800ot a padnú mi na 1000-1200ot auto sa zatrasie a znovu vyskočia naspäť , a to sa deje niekedy často inokedy po menej...diagnostika mi problém neukázala tak či by sa tu nenašiel niekto kto mal podobný problém a dokázal ho vyriešiť...za odpoveď vám vopred ďakujem.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Re: BMW e46 325ia problém s otáčkami

Sobota, 1. Februára 2014, 01:12

Bola kontrolovana RJ Motora aj Automatu a nic?Ziadna chyba?
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

dubekp
Autor témy

Re: BMW e46 325ia problém s otáčkami - vyriešené

Štvrtok, 27. Februára 2014, 11:38

čaute, problém je už vyriešený , neviem čo to presne spôsobovalo lebo som toho pomenil viacej naraz keď už to bolo rozobraté (sviečky,olej, filtre, hadice,tesnenia,vyčistenie klapky,vodná pumpa a pod). ale každopádne už otáčky držia ako majú :) pravdepodobne bola chyba niekde v sáni(ale ktovie) .

dubekp
Autor témy

Piatok, 28. Februára 2014, 13:09

Tak nič, problém pretrváva, chvíľu to vyzeralo že už to nerobí ale je to tu zas...tak som skúsil dnes jazdu v manuálnom režime či to bude robiť a nespravilo, otáčky držali krásne a ani neuhli na žiadnom stupni...takže problém bude pravdepodobne v automate ,niekde v tom zmysle že buď zle preraďuje čo má za následok pokles otáčok a zatrasenie s autom, potom zistí že spravil koko...tak preradí naspäť...skúsim ísť dnes znovu na diagnostiku a prípadne spraviť reset adaptácie...už som z toho na nervy(pomenil som už myslím všetko čo by to mohlo byť)

Nestretli ste sa s niečim podobným ? prípadne ako ste to riešili ? ďakujem

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Piatok, 28. Februára 2014, 13:36

Skus to natocit ked sa da. Robi to iba niekedy podla tohocpises. Skus si zaznamenat teplotu, rychlost, polohy plynoveho pedalu a vsetky mozne okolnosti, ked to urobi. Po diagnostike daj vedeit.

dubekp
Autor témy

Piatok, 28. Februára 2014, 13:53

Dobre, video dodám v priebehu dneška/zajtrajška...na ostatné ti môžem zatiaľ odpovedať.

1. Teplota : vždy keď je zohriatí motor, ručička v strede
2. Rýchlosť : je otázna spraví to aj pri 50tke ale aj pri 90..proste pri každej rýchlosti ale vždy keď sú otáčky v rozmedzí 1500 - 2000ot
3. Poloha pedála : len zľahka stlačený...prípadne to vie spraviť aj keď troška zrýchlujem ...napr. zatočím, idem tak 20-30 a stúpnem trocha na plyn tak otáčky začnú ísť trocha hore a potom padnú o cca. 200-300 a znova vyskočia a začnú stúpať a auto už ide v poho ale je to sprevádzané zatarasením auta(niekedy rezonanciou) ...napíšem po diagnostike, prípadne dodám video ..zatiaľ ďakujem.

Jediné čo som zatiaľ nemenil bola váha vzduchu(skúsim odpojiť a zistiť či nerobí ona problémy) a lambda sonda(tú objednám v priebehu týždňa)...ale keby bola chyba v tom tak by to robilo aj v manuálnom režime či nie? no to len hádam pretože moc do toho osobne nevidím

Menené bolo (všetky filtre,oleje,vodná pumpa, visco spojka, tesnenia ,hadice, olejový separátor,sviečky atd( nespomeniem si teraz na vše)

dubekp
Autor témy

Štvrtok, 6. Marca 2014, 15:11

video sa mi zatiaľ nepodarilo natočiť...ale padla v inej téme možnosť že kolísanie spôsobuje hydromenič ale s tým si istý nie som, pretože to robí len keď je motor zohriatí ale zas v manuálnom režime to nerobí, čo by zase znamenalo že to aj môže byť on, prevodovka radí inak pekne, žiadne šklbanie, trhanie, ...ako dokážem zistiť že je vadný ? poprípade čo iné by to mohlo byť...diag. nič neukazuje momentálne

dubekp
Autor témy

Pondelok, 17. Marca 2014, 15:46

nové zistenie, robí mi to aj v manuálnom režime ale vždy len po zahriatí motora ,lenže v tom manuálnom to nie je tak pocítiť ,tak neviem či je to ten automat alebo chyba bude niekde inde ...

dubekp
Autor témy

Pondelok, 24. Marca 2014, 09:24

takže hydromenič by to byť nemal, nejaví známky poškodenia, tak neviem čo by to mohlo byť , možno potom už len lambda ale neviem či by kolísanie otáčok pri jazde mohla spôsobovať ona, na voľnobehu držia...potom možno len váha vzduchu...nestretli ste sa s niečím podobným?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 12 neregistrovaných