... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
BlackMW napísal:samozrejme ze alternator utiahne vsetko, a este ovela viac,
lebo musi dobit bateriu z ktorej si odobral prud pri startovani..
inac by si kazdy tyzden dobijal bateriu keby ju nemalo co doplnat..
ale ta bateria by tam aj tak mala byt, funguje minimalne ako kondenzator,
ked je sucha moze to robit blbosti..
misenko00 napísal:noo nechal som ju na nabijacke 24 hodin. dam ju do auta nastartujem svieti baterka na cerveno to znamena ze alt. nedobija je tak ? ..tak preparkujem a zhasnem skusim znovu nejde nakopnut.. hodim baterku do opla tam nastartujem v phoode aj 4 krat zasebou nesvieti nic.. z opla hodim 55A baterku do bmw nastartujem svieti cervene nedobija skusim 3 krat stale nastartujem.. vyberem hodim na nabijacku staru baterku a znovu taha ampere..
uz nevim drbal som sa stym 2 hodiny na zimeto je tak nahovno ked nic neni otvorene kuaa
misenko00 napísal:Altik treba spraviť .Niečo mu je ked svieti kontrolkanoo nechal som ju na nabijacke 24 hodin. dam ju do auta nastartujem svieti baterka na cerveno to znamena ze alt. nedobija je tak ? ..tak preparkujem a zhasnem skusim znovu nejde nakopnut.. hodim baterku do opla tam nastartujem v phoode aj 4 krat zasebou nesvieti nic.. z opla hodim 55A baterku do bmw nastartujem svieti cervene nedobija skusim 3 krat stale nastartujem.. vyberem hodim na nabijacku staru baterku a znovu taha ampere..
uz nevim drbal som sa stym 2 hodiny na zimeto je tak nahovno ked nic neni otvorene kuaa
Mireck napísal:Presne tak suhlasim alternator je dimenzovany tak aby utiahol odber v aute + dobijal akumulator. Avsak nemusi jeho vykon stacit na volnobeznych otackach. Preto sa moze stat ze ak sa chodi autom iba na velmi kratke trate a vedsinou sa stoji na krizovatke na volnobeh s pozapinanym vsetkym moznym od svetiel cez kurenie autoradio stierace az po vyhrievane sedacky tak ten alternator nedobije tolko kolko sa z akumulatora vezme pri startovani. A dalej ak sa auto nepouziva denne tak si treba uvedomit ze auto ma odber z akumulatora aj bez pouzivania. Zalezi od toho o ake auto sa jedna ale bezne to zere okolo 150mA auta ako felda menej. To v praxi znamena 36Ah za 10 dni a to je polovicka kapacity z noveho 74Ah akumulatora.
Hoky napísal:Alternátor dobíja stalé rovnakým prúdom pri rôznych otáčkach motora, na to sú tam diodové mostíky...
To nieje dynamo, že čím viac krútiš tým viac ti svieti žiarovka...