... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
VLADKY242

Štvrtok, 25. Decembra 2008, 21:31

misenko00 napísal:
ok dakujem po svatkoch sa do toho pustim.. podla mna to je ten alternator! on musi udrzat elektrinu ok to neni mozne ze nie. :shock:
Elektriku udrži ale auto nepojde pokial tam nebude baterka zapojena. Ja myslim že altik to je :wink:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

hmm

Piatok, 26. Decembra 2008, 14:39

Treba si pametat jedno....alternátor vyrába elektricku energiu,nemá ju kde uskladnit......na to služí dobrá baterka,ked je v piči tak si nepomožeš.....takže alternátor utiahne všetko ale iba za podmienky že je baterka ok..... 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Piatok, 26. Decembra 2008, 17:03

BlackMW napísal:
samozrejme ze alternator utiahne vsetko, a este ovela viac,
lebo musi dobit bateriu z ktorej si odobral prud pri startovani..
inac by si kazdy tyzden dobijal bateriu keby ju nemalo co doplnat..

ale ta bateria by tam aj tak mala byt, funguje minimalne ako kondenzator,
ked je sucha moze to robit blbosti..

Presne tak suhlasim alternator je dimenzovany tak aby utiahol odber v aute + dobijal akumulator. Avsak nemusi jeho vykon stacit na volnobeznych otackach. Preto sa moze stat ze ak sa chodi autom iba na velmi kratke trate a vedsinou sa stoji na krizovatke na volnobeh s pozapinanym vsetkym moznym od svetiel cez kurenie autoradio stierace az po vyhrievane sedacky tak ten alternator nedobije tolko kolko sa z akumulatora vezme pri startovani. A dalej ak sa auto nepouziva denne tak si treba uvedomit ze auto ma odber z akumulatora aj bez pouzivania. Zalezi od toho o ake auto sa jedna ale bezne to zere okolo 150mA auta ako felda menej. To v praxi znamena 36Ah za 10 dni a to je polovicka kapacity z noveho 74Ah akumulatora.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

Mireck

Piatok, 26. Decembra 2008, 17:17

Ďalej by som chcel upozorniť na dobíjanie nových akumulátorov. takzvaných "Kalciových" všetky moderne akumulátory. Sú náchylné na prebíjanie. Mali by sa nabíjať kvalitnou automatickou nabíjačkou. Alebo aspoň sledovať napätie počas nabíjania a neprekročiť napätie 14,4V. Nabíjaním nabitého akumulátora začína vrieť elektrolyt a to znižuje životnosť akumulátora.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

misenko00
Autor témy
Auto: Bmw e46 330xdtA
Kraj: Nitriansky

Piatok, 26. Decembra 2008, 17:20

noo nechal som ju na nabijacke 24 hodin. dam ju do auta nastartujem svieti baterka na cerveno to znamena ze alt. nedobija je tak ? ..tak preparkujem a zhasnem skusim znovu nejde nakopnut.. hodim baterku do opla tam nastartujem v phoode aj 4 krat zasebou nesvieti nic.. z opla hodim 55A baterku do bmw nastartujem svieti cervene nedobija skusim 3 krat stale nastartujem.. vyberem hodim na nabijacku staru baterku a znovu taha ampere..

uz nevim drbal som sa stym 2 hodiny na zime :( to je tak nahovno ked nic neni otvorene kuaa :(

k_michal
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 26. Decembra 2008, 20:39

misenko00 napísal:
noo nechal som ju na nabijacke 24 hodin. dam ju do auta nastartujem svieti baterka na cerveno to znamena ze alt. nedobija je tak ? ..tak preparkujem a zhasnem skusim znovu nejde nakopnut.. hodim baterku do opla tam nastartujem v phoode aj 4 krat zasebou nesvieti nic.. z opla hodim 55A baterku do bmw nastartujem svieti cervene nedobija skusim 3 krat stale nastartujem.. vyberem hodim na nabijacku staru baterku a znovu taha ampere..

uz nevim drbal som sa stym 2 hodiny na zime :( to je tak nahovno ked nic neni otvorene kuaa :(

ako tu uz bolo pisane alternator musi musi zvladnut celu elekriku auta aj stihat dobijat, sak to jednoducho zmeraj voltmetrom ci dobija alebo ne.
Obrázok
E36-328i coupe-ex

VLADKY242

Piatok, 26. Decembra 2008, 21:58

misenko00 napísal:

Altik treba spraviť .Niečo mu je ked svieti kontrolka :wink:

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Sobota, 27. Decembra 2008, 12:40

ked svieti baterka na palubke tak nedobíja
Obrázok

Hoky
Auto: BMW 320d/100 kW

Nedeľa, 28. Decembra 2008, 16:11

Mireck napísal:
Presne tak suhlasim alternator je dimenzovany tak aby utiahol odber v aute + dobijal akumulator. Avsak nemusi jeho vykon stacit na volnobeznych otackach. Preto sa moze stat ze ak sa chodi autom iba na velmi kratke trate a vedsinou sa stoji na krizovatke na volnobeh s pozapinanym vsetkym moznym od svetiel cez kurenie autoradio stierace az po vyhrievane sedacky tak ten alternator nedobije tolko kolko sa z akumulatora vezme pri startovani. A dalej ak sa auto nepouziva denne tak si treba uvedomit ze auto ma odber z akumulatora aj bez pouzivania. Zalezi od toho o ake auto sa jedna ale bezne to zere okolo 150mA auta ako felda menej. To v praxi znamena 36Ah za 10 dni a to je polovicka kapacity z noveho 74Ah akumulatora.

Alternátor dobíja stalé rovnakým prúdom pri rôznych otáčkach motora, na to sú tam diodové mostíky...

To nieje dynamo, že čím viac krútiš tým viac ti svieti žiarovka...
BMW E46 320d/100 kW ( 04/2000 )

Mireck

Pondelok, 29. Decembra 2008, 21:45

Hoky napísal:
Alternátor dobíja stalé rovnakým prúdom pri rôznych otáčkach motora, na to sú tam diodové mostíky...

To nieje dynamo, že čím viac krútiš tým viac ti svieti žiarovka...

Velmi dobre viem ako funguje alternator. Ver tomu ze 90A altik ti tych 90A na volnobeh neda. Samozrejme ze dobuija aj na volnobeh ale jeho vykon na nizke otacky je obmedzeny. Ak ma motor uz okolo 1300 ot/min tym padom altik okolo 2600 ot/min tak je to ine a jeho vykon je niekde inde.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

misenko00
Autor témy

Utorok, 30. Decembra 2008, 12:36

ok pani problem vyrieseny dakujem silno :-) alternator a baterka boli v riti.. dvojita chyba.. uz plachtim po cestach :)

Tybee
Auto: BMW E46 touring 2.0d

Re: Baterka si nedobija-vyriešené

Nedeľa, 13. Decembra 2009, 20:04

No aj ja mam to isty problem,nedobija mi alternátor.Svieti mi kontrolka.Je to tazke vybrat?
Má niekto s tym skusenosti? Diky.
E46 2.0d r.v.2000

misenko00
Autor témy

Re: Baterka si nedobija-vyriešené

Štvrtok, 14. Januára 2010, 11:31

vzduchovy filter dole cely a dostanes sa k tomu teda neviem ako to je u 3jok.. ale robota tak pol hodina..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných