... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

pexo
Autor témy
Auto: E39 530i BlackBeauty
Kraj: Prešovský

ako vymenit xenonove vybojky? navod, postup.

Streda, 26. Júna 2013, 16:27

caute. potreboval by som poradit, alebo najst nejaky navod, ako spravne vymenit vymenit xenonove vybojky, bez toho aby ma skopalo. chcem vymenit medzi sebou vybojky, lebo jedna mi nesvieti vobec, tak neviem ze ci je zla vybojka, alebo ta riadiaca jednotka. robim to prvy krat tak chcem vediet ako to spravnbe urobit, bez ujmy na zdravi. diky

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: ako vymenit xenonove vybojky? navod, postup.

Štvrtok, 27. Júna 2013, 13:16

ahoj pexo, na 530i tam mas troska menej miesta, ale neboj, urcite sa ti to podari

vypni hlavne svetla, popripade rovno zapalovanie
chytni kabel za ta ten koncovku - ten ktory ide z vybojky do balastu
pootoc ho o 45 stupnov - pojde len do jednej stranym, logicky by to malo byt do lavej strany - ucitis ktorym smerom to pojde a kedy budes na konci
vytiahni tahom "von" od vybojky
bud sa ti to podari aj s prachovkou, alebo mozno nie, hlavne ju opatrne stiahni z paraboli
teraz mas vybojku chytnutu o parabolu taky PVC kuskom - je mozne, ze je stale schovana v tej prachovke, opatrne na neho, nech ho nezlomis, taktiez sa otvara tocenim o par stupnov
opatrne vsetko odtial vyber, vybojku hlavne nechytaj za spicku, ale len plastovu cast

vyber ten PVC kusok z prachovky, vsimni si zarezi v nom, tam patria "nozicky" vybojky, taktiez si vsimni napis TOP, ten patri na vrch paraboli, skus to najprv zasrubovat bez vybojky

ak to budes robit za svetla a bez ponahlania, nieje co pokazit
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 34 neregistrovaných