vedeli by ste poradit, ako rozobrat xenonove svetlo? Nerad by som to dolamal. Potrebujem sa dostat k mechanizmu, ktory riesi lavo-prave natacanie. Natacanie nefunguje a zistil som, ze motorcek sice toci (snazi sa), ale to mosadzne ozubene koliesko sa nehybe (iba tak poskakuje). Zrejme bude odtrhnute z hriadelky motorceka. Rukou viem tym snekom tocit a svetlo sa hybe. Na fotkach je vidno pohlad na cele svetlo, v cervenom ramiku je motorcek a mechanizmus na lavo-prave natacanie. Na druhej fotke je detail toho ozubeneho kolieska.
Riesenie je "svit lip"....chalany rozoberu svetla aj z raketoplanu:-)
To je ten chalanisko z Prahy, co mal jediny know-how na to, ako rozobrat to svetlo bez dolamania? :) V nejakom threade som to cital. Pozrel som ich stranku a je pravda, ze by som potreboval vymenit aj tie predne plasty. Len ako to urobit v jednom kroku? Vymenit plasty v Svit lip a zaroven opravit tu hriadelku?
Ako jediny urcite nie, to je pravda, ale tak ako ten nemec by to uz neposkladal asi nikto kedze nahrievanim a naslednym pacenim zdeformuje vsetko. Je tu napriklad este retrofitlab.com s ich naraddim permaseal-tools + Video
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI
ak je to starsie svetlo plast okolo to nevydrzi a rozlame sa ale funkcnosti svetla to vadit nebude... ja som tiez rozoberal svetla podobnym naradim a dalo sa
Presne na take naradie som myslel ked som chcel otvorit svoje svetla na E66(nejaky sperhak co sa dostane dovnutra az za sklo a odreze tesnenie)....vtedy som o tom nevedel,keby ano kupil by som ho aj za 100€....:-))Nastasie svit lip mi to zmakli:-))
Myslim ze chalani zo svitlip maju tiez nieco podobne. Ja som si to kupil ked som prerabal bratove svetla na Octaviu 2 FL. Lebo ked sme sa pytali chlapika v prahe ktory sa tomu venuje (od ktoreho sme aj kupili xenonove svetla) ze ako to otvara, tak povedal ze to nam povedat nemoze lebo to je jeho "know how". Tak som zacal hladat a natrafil som na tento vercajg.
Je to velmi pevne a tvrde, pripomina mi to ocel na noze. Rucka vsak nieje velmi dobra, ked s tym clovek dlhsie pracuje a svetlo sa nechce poddat tak vznikaju puchyre.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI