... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

alfonzito
Auto: E46 330iA tour
Kraj: Trenčiansky

Re: Ako dlho ma vydrzat bateria pri nenastartovanom motore?

Pondelok, 18. Októbra 2010, 15:23

SurrendeR 100W a rozpadne sa auto?prepac ale trepes
napriklad ja len do subwoofra pustam cez 1KW a auto sa mi nerozpadlo a ani repra mi nezhoreli
a ked ti ide baterka pri odbere 70A hned padne na 9V tak je ta baterka vpici nic ine ti k tomu neviem napisat len tolko ze ja mam odber v spickach hodne cez 100A a baterka nepada na 9V

partizan
Auto: E39 530dymivych
Kraj: Košický

Pondelok, 18. Októbra 2010, 16:08

Tiez nelietam v oblakoch, nebudem sa hadat o tom ze ktory vyrobca ako velmi odrbava na vykone a podobne, ale pri vela zosikoch mas udavany realny vykon do zataze 2Ohm, cize pri beznych 4Ohmovych reproduktoroch to dodava 1/2 vykon a v prvom prispevku bolo ze je to RMS vykon co by malo znacit realny sinusovy vykon. Neviem ci si niekedy mal uz napojeny ampermeter na baterke ale asi moc nie... Co sa tyka tych prudov, stara 44Ah baterka zo skodovky co som mal na experimenty dokazala dodat cez 30A bez toho ze by napetie padlo pod 12V, takze pre nove 100Ah+ baterie by take prudy mali byt hrackou bez znacneho znizenia napetia. A dalsia vec, ako uz bolo spominane vyssie, straty na zosiku, kde sa ti este najprv menicom navysuje napetie, budu kludne az do 30% ba aj viac. Taktiez sme sa nebavili o realne vyziarenom zvukovom vykone ktory moze byt aj u 1KW zostavy radovo v par stovkach watov ale o tom kolko to cele "spapa"

kreveta
Autor témy
Auto: E60 LCI, 540i V8
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 18. Októbra 2010, 17:38

Niektorí s rovnakým autom a týmto BMW DIRAC audio systémom mi tvrdili, že u nich sa deje to isté aj na novej batérii - proste to žerie fakt veľa.

Ale v servise na teste mi potvrdili, že už by bolo vhodné ju tak či tak vymeniť.

Vďaka všetkým za rady.

Majki1
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Októbra 2010, 13:59

Co sa tyka baterie-ak sa jazdia kratke trate-nestiha ju dobijat...treba sem tam aj na nabijacku fuknut...
Chcem sa spytat,ze ked sa zalozi nova bateria s vyssou kapacitou,ci ju netreba aj do riadiacej jednotky nahodit?Viem,ze niektore auta to maju a zdavaju sa tam parametre-aby to vsetko fungovalo,ako ma....

Užívateľov profilový obrázok
mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 25. Októbra 2010, 20:39

Majki1 napísal:
Co sa tyka baterie-ak sa jazdia kratke trate-nestiha ju dobijat...treba sem tam aj na nabijacku fuknut...
Chcem sa spytat,ze ked sa zalozi nova bateria s vyssou kapacitou,ci ju netreba aj do riadiacej jednotky nahodit?Viem,ze niektore auta to maju a zdavaju sa tam parametre-aby to vsetko fungovalo,ako ma....

na E61 sa nemuselo nic take robit....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

kreveta
Autor témy

Utorok, 26. Októbra 2010, 14:12

Musí sa nakonfigurovať počítačom, že je nová batéria, inak si systém myslí, že je tam stále stará, má zlé info o kapacite, výdrži a kalibrácii a potom vyhadzuje falošné poplachy.

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Októbra 2010, 21:00

Tak ja som nahodil novu baterku s vyššou kapacitou ako bola povodna. Teraz mam 110tku a nic som nedaval nakonfigurovat. Da sa to spravit na obycajnej diagnostike alebo treba navstivit BMW? Skor sa to pytam len pre zaujimavost.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Majki1

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 18:54

hm....
Minule som tu rozoberali tu bateriu a tak rozmyslam,ze kolko ju tam mam ja zalozenu....
Mal som radsej spomenut 100 euro...
A dnes ked som sa hrabal v Bavorci som zistil,ze aj mne dosla a je to... Nechal som otvoreny kufor a vydrzala mi iba asi 6-10 startov-co si myslim je malo....Este,ze som doma nasiel podobnu a hned tam isla....
Na to nakonfigurovanie sa niekde spytam....
Musim ist na diagnostiku,bo sa mi zda,ze mi to neak netaha...a hrabem sa v nom uz druhy den...
Inac pri plnej baterii by mal mat napatie alternator kus cez 14V a pri starte kus cez 10 V....

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 20:38

O žiadnej konfigurácii som v živote nepočul.........vymenit baterku a jazdím.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

speculant

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 21:09

Tiez som teraz menil bateriu a toto som nasiel na stranke BMW.

BMW Servis akumulátora.
Pri výmene akumulátorovej batérie v BMW servise sa opäť uvedú do plnej funkčnosti všetky systémy komfortu a emisií CO2, ktoré od nej závisia (tzv. registrácia batérie). Pri neznačkových produktoch môže vynechanie registrácie spôsobiť škody na funkčnosti uvedených systémov. Viac informácií získate u nás.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 23:09

To by si musel chodiť do servisu po každom odpojení batérie, pripadá ti to logické???To by batéria musela mať svoj kód,čip,alebo niečo podobné aby ju elektronika auta nejak riešila!!!!!!Akumulátor je akumulátor!!!!!+pol -pol a hotovo......každý deň je iný stav batérie........ [-( [-( [-(
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

mareko258
Auto: BMW E61

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 16:40

nic netreba kodovat ani ziadne prepisi atd, prehodit baterku a jazdis ako pisem Simik, robil som to na jar v BMW servise ked som menil aj platnicky tak mi servisaci vymenili aj baterku a nic sa tam nemuselo nakodovat, neviem kto kde to pisal ale je to pekna blbost, iba peniaze chcu tahat vsade z ludi na SR, nenahajte sa ojebabrat....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

kreveta
Autor témy

Nedeľa, 31. Októbra 2010, 17:47

To, že to funguje aj bez kódovania, ešte nemusí znamenať, že je to tak aj správne. V E46 po výmene netreba robiť nič, ale v E60 sa to odporúča. Batéria sa potom nedobíja korektne a jej životnosť je skrátená, alternátor pracuje zbytočne keď nemá a naopak nepracuje keď by mal, a hlavne (no nie len vtedy) keď inštalujete iný typ s inou kapacitou. Nastavenie v servise stojí možno tak pol hodinu času, čiže asi 20 eur. Špekulujete pre pár drobných - trochu sa poinformujte než označíte autorizované servisy za zlodejov, power management v E60 nie je len "plus a mínus". Nemusíte to dať urobiť, ale je to odporúčaný postup keď chcete zachovať optimálnu životnosť batérie. Pokiaľ sa registrácia novej batérie nevykoná, jej životnosť môže byť znížená na tretinu alebo menej. Bežne nájdete ľudí na fórach, ktorým kvôli tomu zbytočne odišla nová za rok. Info nižšie:

A ešte tu: http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... ostcount=3

A tu: http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... stcount=40

Why register the battery replacement?

After fitting a new battery, the service function 'Register battery replacement' should be run. Registration of the battery replacement is necessary to notify the power management (software in the engine electronics and intelligent battery sensor) that a new battery has been fitted in the vehicle.
Without registration of the battery replacement, the power management does not run properly and this can lead to function limitations, for example reduction or deactivation of individual consumer units.

Register battery replacement

This function informs the power management in the DME/DDE of a battery replacement. The following operations are performed:

* The current kilometre reading is stored for the battery replacement.
* The stored measured values (battery charge statuses, current, voltage, temperature, etc.) are deleted.
* The power management is initialised.

Replacing the battery: other battery capacity or AGM battery

As the battery depends on the engine ands options fitted, the following information is coded in the CAS:

* Battery capacity (for example 90 Ah)
* Battery type: AGM battery or lead-acid battery.

In the case of battery replacement, in general the battery capacity used as series standard may be used.
On installation of a battery with higher or lower capacity or installation of an AGM battery, Progman must be used to recode the CAS:

* With Progman, run the retrofit ”Battery” (select battery capacity of the fitted battery).
* Register additional battery replacements with this service function.

at first everything functioned fine, so i was all hoopty dandy and happy... but, prematurely, cells in the battery started to die... why would this happen? especially after driving the car on so many long trips... turns out, the power module monitors battery health, as well as many other things... it will automatically adjust load and charge according to the lifespan and health of the battery... in my case, the alternator was not sending much charge to the battery cause the power module was thinking it didn't need it... why did the power module think this? because the battery was not registered..... plain and simple... the vehicle did not know what type of battery was installed, or even that it was replaced... so all the electrical consumers i was using (stereo, ac, heated seats etc etc) were putting excessive loads on the battery, which eventually killed it....

moral of story, please register battery regardless of cost to avoid trouble down the road...

VT-535BH
Kraj: Prešovský

Pondelok, 1. Novembra 2010, 15:14

kreveta napísal:
To, že to funguje aj bez kódovania, ešte nemusí znamenať, že je to tak aj správne...

Pekný príspevok. Len ma prekvapuje ze to asi nevedia ani v kazdom BMW servise.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Majki1

Pondelok, 1. Novembra 2010, 16:56

Pytal som sa u servisaka na tie baterie...
Na mojej E 46 sa to nemusi robit...ale u novsich a tipovo vyssich kadegoriach aut sa to robi...tolko mi povedal.....(tam sa zadava uz vsetko)
Mne ked klakla baterka-vyhodilo mi chybove hlasenia,tak na diagnostike mi to odstranili (inac auto fachalo normalne)....
Takze ked vymenite baterku,ktorej pokleslo napatie-radsej to hodte na diagnostiku....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 39 neregistrovaných