... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
eko.fresh napísal:No to je tazka otazka, neviem kolko ludi tu tento twin zazrak ma... Ja som pozeral na carsurvey.org a ludia co maju 535d rocniky 2005/2006 uvazdaju ze na aute este nemali ziadnu zavadu. Co samozrejme od 3-4 rocneho bmw ludia ocakavaju.
slamec napísal:nedávno som sa rozprával s chalanom cez autá a prišli sme na:
dizel: vyšší nákup, malá spotreba, vyššie prev. náklady + na opravu
benzin: presne opačne
a z toho vyplýva: aj tak si na tom finančne tak isto, čiže je to len vec vkusu ( ale benzin je benzin)
eko.fresh napísal:No toto su hypoteticke otazky... Ale berme ze sa rozhodujes medzi:
E60 535d a E60 545i
- auto budes mat 4 roky
- rocne najazdis 70.000km
- cca priemer 535d ratam (8litrov nafty pri cene 42.6Sk)
- cca priemer 545i ratam (12litorv benzinu pri 39.8Sk)
Za palivo pri 535d mi to vychadza 954.240Sk
Za palivo pri 545i mi to vychadza 1.337.250Sk
Rozdiel je 383.010 Sk ( ak som sa niekde sekol tak ma poopravte)
Myslim si ze tolko by si za opravu nemal dat za tie 4 roky... ale znova nezaratal som sem nakupnu sumu vozidla.. Diesel bude urcite drahsi.. Cize to si odrataj uz samJe to ale vsetko velmi relativne...
lupo napísal:mam nalietanych 240tkm na 3.0d 142kw 2001 a zatial nic vazne neodislo, klop klop klop.
akurat cidlo vacky, ale to je otazka 2000skk.
problem je, ze ked "to" pride (teda vstreky, pumpa, turbo), bavime sa o dobrych 50 000skk v materiali. v tomto ohlade je benzin uplne inde.
barabas napísal:jasne, ale 50k mam usetrenych za pol roka-rok oproti benzinu, lenze pri dizly mam dalsi problem ze dizel nekupim z rozumnymi km aspon ako takymi, zatial vyhrava e90 330i:) uvidim, na co pridem kym ho kupim...
barabas napísal:e90 330i:) uvidim, na co pridem kym ho kupim...
eko.fresh napísal:No myslim si ze fun-fucktor je pri e90 navacsi :) Aj Fun aj FuckNejsom foter stary takze prirodzene su u mna 3ky atraktivnejsie ako 5ky... Cize u mna vyhrava e90 330i - tam mas istotu ze mechanicky by sa na motore nemalo co pokazit... podla mna je to jasna volba
Co tak rovno E92 ???