... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
alfi666 napísal:...si si isty, ze to turbo mas v poriadku? skus rozobrat hadice od intercooleru a pozriet ci vnom nieje nejak extra vela oleja
bejbo20 napísal:Podívej se na http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 posice 8, tam je ten separátor oleje pro odvzdušnění klikové skříně. Skládá se z toho válečku (=navinutý provázek+např. molitanový přetah) a potom ještě v druhé části je ventil, gumová membrána. Předpokládám, že ta membrána bude ucpaná nebo prasklá. Bohužel nemám fotku separátoru z motoru M47 320d, tak dávám M57 330d, je to podobné - tam uvidíš jak ten váleček (=filtr), tak ve druhé části ten ventil - membránu. Pokud bude odtah ucpaný, bude v klikové skříni vznikat přetlak s následky, které popisuješ.Skusil som zalozit separator bez filtra a olej prestal tiect cez kontrolku hladiny, a to uz vobec nechapem??? Ako som neskor prisiel filter je stary 10 rokou (od vyroby) a nabehane 160000km, takze uz sa maldavno menit, ale dako my to nesedy , vsak som ho riadne vycistil v technickom benzine, riadne vyfukal, nechal vyparit benzi, krasny biely bol a aj je, ale zeby nechcelo cezen pretlacit vzduch a olej zachytit, nechapem jednoducho?????
Martin46 napísal:mylis sa s tym turbom, moze byt zle a ide stale... ak je tam netesnot tak do nasavaneho vzduchu ide olej, to by si mal nasavacie potrubie zadrbane od oleja. Na vykone to nemusis pocitit
starML napísal:Podívej se na http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 posice 8, tam je ten separátor oleje pro odvzdušnění klikové skříně. Skládá se z toho válečku (=navinutý provázek+např. molitanový přetah) a potom ještě v druhé části je ventil, gumová membrána. Předpokládám, že ta membrána bude ucpaná nebo prasklá. Bohužel nemám fotku separátoru z motoru M47 320d, tak dávám M57 330d, je to podobné - tam uvidíš jak ten váleček (=filtr), tak ve druhé části ten ventil - membránu. Pokud bude odtah ucpaný, bude v klikové skříni vznikat přetlak s následky, které popisuješ.
Hawe fun
darty napísal:Radšej vymeň ten separátor za nový typ. Neviem, ale ak máš pretlak v kľukovej skrini
a to máš ak ti vytláča olej cez mierku, tak to môže byť prekážkou pre vracajúci sa olej z turba,
následkom čoho môže v turbe rapídne stúpnuť tlak oleja a cez netesnoť v turbe unikať vo
veľkom množstve do sania a dymiť.