... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

lusky320d
Autor témy
Auto: BMW E91 320d
Kraj: Banskobystrický

2,9 l benzinu do naftaka BMW E91

Sobota, 16. Októbra 2010, 11:28

Stalo sa to uz aj mne, miesto V-Power Diesel som natankoval 2,9 l V-PoWER Racing, este ze som to rychlo zbadal, dolial som doplna naftou??otazka, mohol by vzniknut problem pri tak malom mnozstve benzinu?Pouzit aditivum??Dik

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: 2,9 l benzinu do naftaka BMW E91

Sobota, 16. Októbra 2010, 13:04

najhorsie je to , ze sa ti to nezmiesa... benzin je redsi ako nafta... je mozne ze nafta ti ostane na vrchu a na spodku ostane benzin... neviem ako su citlive terajsie vstreky, ale kedysi sa davalo do vykonnych naftakov aj trochu benzinu, ale to boli tatrovky a ine hovada...

2.9l v nejakych 65l by nemalo vadit.. ak by to bolo dobre zmiesane...

uz si s tym jazdil?

lusky320d
Autor témy

Sobota, 16. Októbra 2010, 13:22

cau,ano presiel som zatial 10km,idem prejst aspon 100 potom zasa dotankujem.zatial vsetlo v pohode.

starML
Kraj: Zahraničie

Sobota, 16. Októbra 2010, 16:08

Malé množství benzínu (5-7%) nevadí, Ty jsi se do té hodnoty vešel 2,9/65=4,46%. Dříve se dokonce v zimě do nafty benzín přidával úmyslně, aby se potlačilo její houstnutí - tzv. parafinizace. Dávali jsme to do Tatrovek, PV3S, do tanků a BVP. BMW má "nepatrně" modernější motor a palivo je u filtru přihřívané, takže k té parafinizaci nedochází ani při velkých mrazech. Že se to promíchá, to se neboj a navíc přepad z čerpadla se zase vrací do nádrže, takže k promíchání dojde a nafta je s benzínem velmi dobře mísitelná.

Dnes se do nafty přímo na benzínkách přidávají aditiva, tzv. antigély, která pracují na podobném principu, ale 2dcl stojí 150 korun, např. STP. Hlavně se nenech vystrašit a určitě do nádrže nedávej trochu motorového oleje nebo oleje do motorové pily, jak někteří "odborníci" radí. A jestli jsi bral V-Power Diesel, tak ten maže dost a navíc na Slovensku máte v Shellu i ten aditiv GTL, tak buď v klidu. No a příště si dávej větší pozor.

Já občas nějaké aditivum do nafty přidám, ale už si dávám pozor. Před rokem jsem měl dvě stejné flaštičky od Sheronu, jedno bylo žluté na mouchy do ostřikovačů a druhé zelené do nafty. Pochopitelně, že jsem tam nalil ten žlutý "muchilín", ale taky se prd stalo velebnosti.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

lusky320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 10:18

starML napísal:
Malé množství benzínu (5-7%) nevadí, Ty jsi se do té hodnoty vešel 2,9/65=4,46%. Dříve se dokonce v zimě do nafty benzín přidával úmyslně, aby se potlačilo její houstnutí - tzv. parafinizace. Dávali jsme to do Tatrovek, PV3S, do tanků a BVP. BMW má "nepatrně" modernější motor a palivo je u filtru přihřívané, takže k té parafinizaci nedochází ani při velkých mrazech. Že se to promíchá, to se neboj a navíc přepad z čerpadla se zase vrací do nádrže, takže k promíchání dojde a nafta je s benzínem velmi dobře mísitelná.

Dnes se do nafty přímo na benzínkách přidávají aditiva, tzv. antigély, která pracují na podobném principu, ale 2dcl stojí 150 korun, např. STP. Hlavně se nenech vystrašit a určitě do nádrže nedávej trochu motorového oleje nebo oleje do motorové pily, jak někteří "odborníci" radí. A jestli jsi bral V-Power Diesel, tak ten maže dost a navíc na Slovensku máte v Shellu i ten aditiv GTL, tak buď v klidu. No a příště si dávej větší pozor.

Já občas nějaké aditivum do nafty přidám, ale už si dávám pozor. Před rokem jsem měl dvě stejné flaštičky od Sheronu, jedno bylo žluté na mouchy do ostřikovačů a druhé zelené do nafty. Pochopitelně, že jsem tam nalil ten žlutý "muchilín", ale taky se prd stalo velebnosti.

Diky moc za odpoved.Presiel som uz viac nez 150 km, nic sa nedeje, vsetko je v poriadku. Niekde som vycital ze tam davaju olej M2T, hned som si povedal , naco tam budem liat dalsi bordel, moze tomu len uskodit, zanesie to vstrekovanie, DPF a urcite by som si narobil este viac skody.Dotankoval som este naftu raz doplna, a budem to tak robit stale, takze pomalicky z benzinu neostane v nadrzi nic.
Aj pre ostatnych Davajte si pozor na Shellke aby ste si nezamenili stojany V-POWER DIESEL za V-POWER RACING, su hned vedla seba, a pri zamysleni, niekedy farbu ciernu za cervenu nepostrehnete.

shark2
Auto: Bmw Fko
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 17:41

benzinova "pipa" je uzsia ako je na diesel, cize by ti nemalo otvorit klapku v hrdle nadrze a tym padom nevsunies pistol dnu.. ale ked uz sa stalo tak presne len dotankovavat nex sa zmensuje koncentracia toho bordelu
no ale vsetko je mozne vid.experti v hrvatsku kde maju 3druhy nafty a jasne ze ten co siel dnu bola nafta ale auto dymilo,daco to obsahovalo a potom vypalovalo DPFko a biely dym..tiez potom len dotankuvaval shell po kuskoch vzdy do plna stalo sa to mne aj otcovi na inom bmw a x dalsim na bmw 5,X5... co poznam, takze aj pre ostatnych: v hrvatsku tankovat len s oznacenim eurodiesel a aj ked mali na (INA pumpe) to hrdlo ako na benzinovej pistoli uzsie a nexcelo mi vojst cez klapku do nadrze tak som prstami otvoril klapku a vsunul tam potom tu pistol ale to som si bol isty ze to je diesel, a pokoj auto nedymi(lo) viac
inak tankujem 99% na shell (miestami v zahranici ked nahodou nieje shell tak omw)
E92 330xdA ex
E90 320xdA LCI ex

lusky320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 20:12

shark2 napísal:
benzinova "pipa" je uzsia ako je na diesel, cize by ti nemalo otvorit klapku v hrdle nadrze a tym padom nevsunies pistol dnu.. ale ked uz sa stalo tak presne len dotankovavat nex sa zmensuje koncentracia toho bordelu
no ale vsetko je mozne vid.experti v hrvatsku kde maju 3druhy nafty a jasne ze ten co siel dnu bola nafta ale auto dymilo,daco to obsahovalo a potom vypalovalo DPFko a biely dym..tiez potom len dotankuvaval shell po kuskoch vzdy do plna stalo sa to mne aj otcovi na inom bmw a x dalsim na bmw 5,X5... co poznam, takze aj pre ostatnych: v hrvatsku tankovat len s oznacenim eurodiesel a aj ked mali na (INA pumpe) to hrdlo ako na benzinovej pistoli uzsie a nexcelo mi vojst cez klapku do nadrze tak som prstami otvoril klapku a vsunul tam potom tu pistol ale to som si bol isty ze to je diesel, a pokoj auto nedymi(lo) viac
inak tankujem 99% na shell (miestami v zahranici ked nahodou nieje shell tak omw)

kedze je uzsia, tym padom tam bezprostredne v pohode vosla:-))

shark2
Auto: Bmw Fko

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 20:19

lusky320d napísal:
kedze je uzsia, tym padom tam bezprostredne v pohode vosla:-))

no praveze nie, kedze je uzsia ta benzinova pipa ako je normalny rozmer pre diesel pipu neotvori ti tu klapku :) bud mas tu klapku posahanu ze nedrzi uz,tam su take strunky.. alebo neviem no #-o ja som to riesil na 320xd E90 facelift ze som to otvaral "nasilu" prstami lebo ta benzinova uzsia pistol tam proste nejde
E92 330xdA ex
E90 320xdA LCI ex

lusky320d
Autor témy

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 20:55

shark2 napísal:

no praveze nie, kedze je uzsia ta benzinova pipa ako je normalny rozmer pre diesel pipu neotvori ti tu klapku :) bud mas tu klapku posahanu ze nedrzi uz,tam su take strunky.. alebo neviem no #-o ja som to riesil na 320xd E90 facelift ze som to otvaral "nasilu" prstami lebo ta benzinova uzsia pistol tam proste nejde

Neviem , ja som to nasilu neotvaral, proste to tam len tak voslo, a uz som aj cerpal:-)))))

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 17. Októbra 2010, 21:13

2,9l - vobec sa s tym netrap. Zmiesa sa to a nic sa nemoze stat. Ja som raz natankoval skoro 9L a poriesilo sa to, dotankoval som naftu, presiel 100km, odcerpal pol nadrze a znova doplnil dovrchu cistou naftou. S 2,9L sa trapit vobec nemusis.

lusky320d
Autor témy

Piatok, 22. Októbra 2010, 14:11

Dnes som znova dotankoval, zaujalo ma ked som vlozil pistol zacal tankovat a po dvoch litroch pistol vypla akoby bola nadrz plna, potom znova a znova.asi tam bola bublina, nakoniec sa podarilo 14litrov.

Vitore
Auto: BMW E36 316 coupe
Kraj: Košický

Streda, 3. Novembra 2010, 14:50

Inac cital som na internete ze v cechach to odbornici kontrolovali a medzi V-power diesel a obyc diesel od SHELL nieje ziaden rozdiel vo vykone ani v spotrebe...jedine n zimu je trochu lepsi lebo ako pisal kolega obsahuje nieco ako aditivum.. Cize to je skôr marketingovy tah ked zistili ze sa dari V-power benzinu tak si vymysleli aj diesel ze robi to iste.
Jediny pravy V-power su benziny tie naozaj su efektivnejsie ako normalne benziny.
Takze odvtedy radsej tantkujem cely rok normalny diesel na shell, a naozaj ani ina spotreba, vykon rovnaky a ani nedymim. Len v zime davam V-power.
316i na začiatok stač i :P

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife

Streda, 3. Novembra 2010, 23:45

dobre spravis ak das dvojnasobnu mierku aditiva, napriklad castrol TDA... zabezpeci dobre mazacie vlastnosti paliva. A veselo jazdi;)

creatine

Sobota, 6. Novembra 2010, 18:08

Ja som kedysi natankoval 20 litrov banzinu do nafťaka omylom, dolial som to naftou a všteko OK žiadny problém nebol
Chevrolet Kalos 1.2 ex
Škoda Octávia II 1,9 TDI 77kw Ex
E46 330d 135 kw 184 hp Ex
E46 320d 100 kw 136 hp môj Ex cukrík

2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Utorok, 9. Novembra 2010, 02:52

mne sa toto stalo dneska dal som pistol do nadrze tankujem a vyplo po asi eure.... som si pomyslel ze plnu nadrz takto budem tankovat veky.... a po 8litroch pozeram ze dpc to je benzin! dolial som to este 55l naftou a zatial ok necitim ziadnu zmenu... dufam ze s tym nebude problem... ked prejdem par km natankujem doplna naftu. a takto budem jazdit pokial mi vydaju peniaze :-D
dufam ze pohoda..
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 28 neregistrovaných