... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
starML napísal:Malé množství benzínu (5-7%) nevadí, Ty jsi se do té hodnoty vešel 2,9/65=4,46%. Dříve se dokonce v zimě do nafty benzín přidával úmyslně, aby se potlačilo její houstnutí - tzv. parafinizace. Dávali jsme to do Tatrovek, PV3S, do tanků a BVP. BMW má "nepatrně" modernější motor a palivo je u filtru přihřívané, takže k té parafinizaci nedochází ani při velkých mrazech. Že se to promíchá, to se neboj a navíc přepad z čerpadla se zase vrací do nádrže, takže k promíchání dojde a nafta je s benzínem velmi dobře mísitelná.
Dnes se do nafty přímo na benzínkách přidávají aditiva, tzv. antigély, která pracují na podobném principu, ale 2dcl stojí 150 korun, např. STP. Hlavně se nenech vystrašit a určitě do nádrže nedávej trochu motorového oleje nebo oleje do motorové pily, jak někteří "odborníci" radí. A jestli jsi bral V-Power Diesel, tak ten maže dost a navíc na Slovensku máte v Shellu i ten aditiv GTL, tak buď v klidu. No a příště si dávej větší pozor.
Já občas nějaké aditivum do nafty přidám, ale už si dávám pozor. Před rokem jsem měl dvě stejné flaštičky od Sheronu, jedno bylo žluté na mouchy do ostřikovačů a druhé zelené do nafty. Pochopitelně, že jsem tam nalil ten žlutý "muchilín", ale taky se prd stalo velebnosti.
shark2 napísal:benzinova "pipa" je uzsia ako je na diesel, cize by ti nemalo otvorit klapku v hrdle nadrze a tym padom nevsunies pistol dnu.. ale ked uz sa stalo tak presne len dotankovavat nex sa zmensuje koncentracia toho bordelu
no ale vsetko je mozne vid.experti v hrvatsku kde maju 3druhy nafty a jasne ze ten co siel dnu bola nafta ale auto dymilo,daco to obsahovalo a potom vypalovalo DPFko a biely dym..tiez potom len dotankuvaval shell po kuskoch vzdy do plna stalo sa to mne aj otcovi na inom bmw a x dalsim na bmw 5,X5... co poznam, takze aj pre ostatnych: v hrvatsku tankovat len s oznacenim eurodiesel a aj ked mali na (INA pumpe) to hrdlo ako na benzinovej pistoli uzsie a nexcelo mi vojst cez klapku do nadrze tak som prstami otvoril klapku a vsunul tam potom tu pistol ale to som si bol isty ze to je diesel, a pokoj auto nedymi(lo) viac
inak tankujem 99% na shell (miestami v zahranici ked nahodou nieje shell tak omw)
lusky320d napísal:kedze je uzsia, tym padom tam bezprostredne v pohode vosla:-))
shark2 napísal:
no praveze nie, kedze je uzsia ta benzinova pipa ako je normalny rozmer pre diesel pipu neotvori ti tu klapku :) bud mas tu klapku posahanu ze nedrzi uz,tam su take strunky.. alebo neviem noja som to riesil na 320xd E90 facelift ze som to otvaral "nasilu" prstami lebo ta benzinova uzsia pistol tam proste nejde