Utorok, 17. Decembra 2013, 17:31
pomaly 7 rokov užívania auta ubehlo (uf tak dlho som už na fóre)... auto má teraz cez 350t km nabehaných. Štartuje na brnk, dlhodobá spotreba mi ostala na cca 8,2l/100km. Za tie roky a km sa mi na aute pokazilo toto:
zapchal sa termostat - nový kus bol tuším za 32€
tiekol tlmič na pravej strane. Dal som repasovať oba predné. Do dnešného dňa sú tam pôvodné tlmiče. Keď som kúpil auto, netuším aká stará baterka tam bola, ale funguje mi stále. Obávam sa, že ďalšiu takú kvalitnú nekúpim už dnes.
Vymenilo sa pár ramien, nejaké tyčky stabilizátoru...toto som absolvoval asi 2x za život auta. Naše SVK cesty nie sú práve vzorové...
no a čerpadlo na benzín, má tlačiť pri pár baroch a tlačilo iba 0,3 baru...to bolo za 75€ a bolo to pred pol rokom
po kúpe som vymenil brzdy (zimmermany) a mám ich do dnes a volant ešte netrasie. No a raz som trafil zajaca (asi tak pol roka do zadu) a to ma vyšlo na 450€ (tiekol chladič, potrhalo nejaké káble, nejaký podblatníky a čo ja viem ešte čo...). Takže nebyť nehody tak všetko, čo som na aute musel kúpiť a vymeniť nepresiahlo sumu 200-250€ za 7 rokov ak nerátam olej a filtre. Servisku si vediem dodnes, olej mením poctivo a chod motora - šepot kvetín :)
Po toľkých rokoch som uvažoval o predaji, ale keď som videl, že auto má dnes hodnotu tak 1500 max 2000€ tak na to kašlem. O autíčko som sa poctivo celý čas staral, menil čo bolo treba a tak si ho ponechám. Akurát uvažujem nad LPG aby som mal lacnejšie vozenie, keďže do práce to mám 40km tam a 40km späť a po novom roku budem chodievať na aute viac.
Za celý čas nemôžem povedať nič zlé, až posledný mesiac mám problém...auto ako keby malo iba 10 koní....nechce sa mu a ak naštartujem za deň 2hý, 3tí krát a je zohriaty motor, tak na voľnobehu niekedy zdochne. Vymenené filtre ako vždy. Každý druhý rok mením aj palivový, ten to nie je, sviečky som dával za 12€ kus pred 3mi mesiacmi to nie je, palivové čerpadlo nocé, snímač vačky to nie a diagnostika neukázala nič. Netuším, čo by to mohlo byť. Tak to je prvý väčší problém aký na aute mám za tie roky. Ak by niekoho napadlo čo skontrolovať sem s radami
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´