Piatok, 26. Októbra 2012, 15:01
Čaute!
Kde by som začal? Asi takto:
Prečo som sa dostal k BMW?
- brat mal už niekoľko BMW, a na každom jednom som sa viezol pred tým, ako som od neho nakoniec jedno kúpil.
- prvé bolo e46, 330xd, touring, automat : najlepšie BMW aké som kedy šoféroval.
- druhé bolo a doteraz je e61, 530xd, automat: super motor, skvelé vozenie, ale na tu trojku to nemá
- tretie bolo ( a teraz je moje, bývalé manželkine auto) e46, 318d, touring, manuál: dobrý motor, skvelá spotreba
- štvrté bolo a stále je : 118d ( manželkine auto)
Kedže mám 23 rokov, tých financií nemám nejak veľa, ale po tom, ako som sa troška okašľal pri kúpe mojho prvého auta (peugeot 406, 1,9TD), som sa rozhodol, troška zainvestovať, a kúpiť si auto, o ktorom budem vedieť, že mi bude slúžiť bez problémov a bude málo žrať, čo je pre mňa dosť podstatné. Chcel som kúpiť najskôr Mazdu 6tku, 2006, dvojliter turbodiesel, ale kedže bratranec, od ktorého som ho mal brať ma furt naťahoval a predlžoval čakanie.. rozhodol som sa konať. Práve vtedy mi brat ponúkol svoju trojku, a kedže som vedel, že je v skvelom stave, pretože brat je na autá úchyl, neváhal som. Hneď som ho bral. Čo k nemu:
Je to teda BMW E46, 318d, touring.
Niečo o výbave:
Je to v podstate sociálka..
Motor: M47DU1
Farba: TITANSILBER METALLIC (354)
Prod. date 2003-08-26
240 LEATHER STEERING WHEEL
274 LT/ALY WHEELS DOUBLE SPOKE 53
302 ALARM SYSTEM
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
386 ROOF RAIL
520 FOGLIGHTS
534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING
550 ON-BOARD COMPUTER
650 CD PLAYER
661 RADIO BMW BUSINESS
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY
877 DELETION CROSS-OVER OPERATION
886 DUTCH / ON-BOARD DOCUMENTATION
Series options
210 DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC)
548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING
832 BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT
851 LANGUAGE VERSION GERMAN
Takže proste klasika, vpredu okna v elektrike, digitalna klima, business cd, zakladne audio, dsc, hmlovky, BC.. nic zvláštne.. Dostal som k nemu aj 17tky origo na zimu, sú dosť zničené, ale zatiaľ nemám na iné. Letné mám pôvodné 15ky, styling 53, plánujem výmenu za 17tky, keď budú peniažky.
Čo treba spraviť?
- opraviť dečku airbagu spolujazdca (made by fox1k)
- nalepiť fóliu na plast okolo riadiacej páky ( je to vyšúchané)
- fólie na sklá
- ledkové osvetlenie interiéru l + ŠPZ
- vyleštenie predného ľavého svetla
- výmena podblatníka na pravom prednom kolese
- dať pozrieť výškový reprák vľavo (nejak šuští)
- zohnať remienky do kufra
- kúpiť 17tky kolieska na leto
- ledkové AL napojené na interiérové osvetlenie (snáď sa s fox1k-om neják dohodnem, tie jeho sú super)
Chcel som pridať aj nejaké fotky, no zistil som, že foťák na mobile mi nejak štrajkuje, keď sa mi to podarí nejako rozbehať, tak nejaké nahrám. To je zatiaľ všetko, dúfam, že sa na ňom bez problémov povozím ešte niekoľko rôčkov. Zatiaľ pri mojej tažšej nohe berie priemerne 5,3 podľa BC, čo sa mi zda krása.. Ak vás niečo zaujíma, stačí sa spýtať.
Naposledy upravil/-a
Bellek v Sobota, 27. Októbra 2012, 13:56, upravené celkom 1 krát.