Tak po dlhsej dobre zopar updatov, pribudla rozpera v motorovom priestore znacky wiechers, urcite je to citit, ale este ju vylepsim lebo je trojdielna a v spojoch ma dost volu, mohla by byt znacne tuhsia. Ale hlavne som konecne zacal s ladenim motora, pre tieto ucely som kupil skoro kompletny druhy motor M30B35 (thx to Marko & Zelo), plan je taky, ze porobim hornu polovicu
motora a prehodim tu, ale v pripade ze po zistim nejake problemy na mojom bloku (ryhy vo valcoch, klukove bo ojnicne loziska v prdeli, aj ked je to nepravdepodobne, lebo motor bezi velmi pekne a ma vykonu celkom dostatok si myslim), tak prehodim komplet motor aj s blokom.
Takze zopar obrazkov:
1. Celkovy pohlad na hlavu a sanie (spalovacie priestory prvych dvoch valcov uz vylestene)
2. Detial spalovacich priestorov, len nahrubo ocistene od necistot ocelovou vlnou
3. Detail opracovanych spalovacich priestorov (ak si pytate ze naco je to dobre lestit, tak prave kvoli tomu aby sa na zrkadlovo hladkom povrchu neusadzovali usadeniny a motor tak vydrzi omnoho dlhsie cisty)
4. Tu vidno ako je nedokonalo spasovane povodne sanie s tesnenim, ktore je vacsie (tesnenie je rovnako zle spasovane aj na strane hlavy motora, pre vyfukove kanaliky a zvody plati to iste), kanaliky v sani maju vyrazne viac pozdlzny tvar ako sacie kanaly v hlave, zhorsuje to celkovy prietok vzduchu k sacim ventilom.
5. A tu uz riesenie - zacate spasovavanie kanalika s tesnenim, vsetky tieto prechody treba spasovat a zbrusit tak aby nebol hmatatelny nijaky vyrazny prechod, s tym ze na strane sania netreba lestit az na zrkadlovo hladky povrch, kvoli premiesaniu zmesi, naopak, na strane vyfukovych kanalov musi byt povrch co uplne najhladsi, aby sa spaliny neusadzovali a zlepsil sa ich odtok
6. Este foto bloku, pre predstavu kolko usadenin sa po case napriklad na piestoch vytvori:
7. Tu uz piest nahrubo ocisteny ocelovou vlnou (velmi jemny cistiaci prostriedok, nezanechava ziadne skrabance, da sa tym napriklad lestit aj drevo...)
Budu sa este lestit aj zdvihatka ventilov (to je zevraj dobre robit pre lepsi tok oleja po nich a tym padom aj ich chladenia), ventily (pre lepsi tok zmesi a spalin cez motor), do motora pojde bud 280 stupnova alpinacka vacka, alebo 284 schrick, hlava sa komplet pretesni, nastastie loziska vacky a zdvhatok su vo velmi peknom stave, celkovo motoro posobil dojmom, ze bol sice trochu zanedbany (stary olej) ale nemal toho natocene mnoho, vacka skoro ako nova fakt napriklad, dosadacie plochy zdvihatok mali sotva hmatatelne opotrebenie, pri vyssich najazdoch su uz uplne vybrusene... No uvidime co z toho bude, sam som zvedavy.