... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Autor témy
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

[E61 530D]

Piatok, 6. Mája 2011, 13:54

Hi All,

tak som sa rozhodol, resp. nasiel som si trocha casu, ze si sem hodim aj ja svoj pribeh. :)

Za poslednych cca. 5 rokov som vystriedal kopu aut (Octavia, Passat, Audi A6, Alhambra) ale stale to nebolo to prave :) a tak som sa nakoniec rozhodol, ze vyskusam nieco nove a muselo to byt nieco nemecke (japonci, taliani a fran. ma nejak nelakaju).
Volba padla na BMW. Nakolko mam maleho syna a casto vozim este kocik a aj moja telesna schranka je vacsich rozmerov zobral som 530d.

PS: auto ma zatial neomrzelo a vyzera to tak, ze to bude to prave :)))

Takze jedna sa o nasledovne:
BMW E61 530d rocnik 2004 automat 6st. najazdenych cca 180.000km
povodne 160kW....teraz cca 187kW a 570Nm

Nieco k vybave:
HUD, Light packet, Vyhriavane sedacky predne, zadne, Sportovy podvozok, Koza, Dvojzonova klima, Light senzor, Dazdovy senzor, El. sklapatelne zrkadla, Panorama, Roletky v zadnych dverach, Navigacia Proffesional, Vstavany mobil, NIVO, pamatove predne sedacky, Natacacie bi-xenony, M-kovy el. nastavitelny vyhrievany volant......a viac ma momentalne nenapada :(

Po kupe samozrejme nasledovala kompletna vymena vsetkych naplni:motorovy olej, chladiaca zmes, filtre olejovy, pelovy, vzduchovy a zhavicov.

Automat sice bezi ako pomasle, ale preventivne som dal aj tam vymenit olej. Predchadzajuci majitel vyzeral byt seriozny a tvrdil ze olej tam menil pravidelne a ze naposledy ho menil pred predajom. Neveril som tomu, ale bolo tak, ked dali dole filter prevodovky, tak vo vnutry bol vyrazeny datum 2010. Olej bol cisty bez akychkolvek kovovych necistot. No co aspon som prevodovku preventivne preplachol :)
(cena cca 420 Euro)

Neskor ma neposluchalo zhavenie. Aj po vymene zhavicov motor za studena zle startoval. Diagnostika stale ukazovala zle zhavice. Po vymene RJ Glow Plug Unit zavada odstranena. (cena cca 100Euro + praca Home made :))

Dalej nasledovala vymena kompletneho brzdoveho oblozenia kedze ostavalo uz len 5000km. Zvolil som dodavatela TEXTAR. Predok, zadok a aj bubnova (rucna brzda).

Posledne co som riesil bol cca pred tyzdnom pletenec. Podla vsetkeho tam bol este original a uz dosluzil. Spociatku som myslel, ze sa turbo luci. Akonahle sa zaplo, bolo pocut piskanie. Neskor som uz chodil ako stary traktor :).
Po vymene auto stichlo.....piskanie je minulostou :)
Nakolko som nemal dobru jamu k dispozii a nemohol som sa poriadne napchat pod auto, tak som vymenu zveril do ruk servisu. Zatial som chodil len do origo., ale povedal som si, vsak pletenec neni nic komplikovane, hadam to zvladnu vymenit aj v beznom servise. No mylil som sa. Pletenec sice vymenil v poriadku, ale cast vyfuku za pletencom sa trocha predlzila a tlaci zadny diel dozadu. Nasledok toho je, ze mi niekde opiera tlmic a obcas to celkom sluzne "drkoce".
Tento vikend sa do toho pustim osobne, lebo co si clovek neurobi sam, stoji za velke H.....

Foto auto pridam cez vikend. Musim auto trocha poumyvat a vylestit nech nevyzeram ako nejaky druzstevnik :)
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

mareko258
Kraj: Banskobystrický

Re: [E61 530D]

Piatok, 6. Mája 2011, 15:21

konecne pribeh , nech mam co citat uz tu skoro vsekto poznam naspamat hehe, nech afto robi radost a hlavne bez problemov a komplikacii nadalej....
tesime sa na fotocky...
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

wladi
Auto: E39 540i

Piatok, 6. Mája 2011, 20:39

velmi pekne auto :twisted:

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 6. Mája 2011, 20:54

eEDOo napísal:
Tento vikend sa do toho pustim osobne, lebo co si clovek neurobi sam, stoji za velke H.....

to velmi dobre poznam :D, btw vcelku slusna vybava na ten rocnik.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

bmwbros
Auto: E60 530D
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 7. Mája 2011, 18:31

príbeh sa cení =D> , najmä keď ide o E60/E61, nahoď fotky nech ,,čumíme,, :mrgreen:
ex E60 530D sedan black

wixter
Auto: BMW E91 318d
Kraj: Bratislavský

Utorok, 10. Mája 2011, 12:55

pekny pribeh, vidno ze si dost uz zainvestoval,ale vybava vyzera byt brutal :)
-----------------------------------------------

E91 318d LCI
E60 530d - ex
E46 316i - ex

rebuss
Auto: Efko
Kraj: Košický

Utorok, 10. Mája 2011, 15:22

dalsi pribeh nasich lasok e60/e61 :) vybava brutal :D tesim sa na fotky a prajem co najmenej starosti :)
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
EX Superb3V|E60|A8|ML|Superb1
V rodinnej garazi:
E71 30d

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Utorok, 10. Mája 2011, 20:42

Tiež som zvedavy na foto. Vybava vyzera byt schopna a najviac ma zaujal vyhrievany volant...to by som si skusil:) V zime za rana ho zvyknem prve kilometre držať 2-3 prstami :P
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

eEDOo
Autor témy

Streda, 11. Mája 2011, 08:06

VT-535BH napísal:
Tiež som zvedavy na foto. Vybava vyzera byt schopna a najviac ma zaujal vyhrievany volant...to by som si skusil:) V zime za rana ho zvyknem prve kilometre držať 2-3 prstami :P

tak to ti pojem, to je vec :) niekto si povie ze somarina, ale ked to raz mas, tak auto bez toho by si uz nechcel.
Zapnem vyhrav a ani sa mi ruky dole nechce dat z volantu ked je zima :)

Foto dam tento vikent, lebo som kupil pre maleho (teda pre mna :) ) stvorkolku, tak som sa nedostal k umytiu auta.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných