Hi All,
tak som sa rozhodol, resp. nasiel som si trocha casu, ze si sem hodim aj ja svoj pribeh. :)
Za poslednych cca. 5 rokov som vystriedal kopu aut (Octavia, Passat, Audi A6, Alhambra) ale stale to nebolo to prave :) a tak som sa nakoniec rozhodol, ze vyskusam nieco nove a muselo to byt nieco nemecke (japonci, taliani a fran. ma nejak nelakaju).
Volba padla na BMW. Nakolko mam maleho syna a casto vozim este kocik a aj moja telesna schranka je vacsich rozmerov zobral som 530d.
PS: auto ma zatial neomrzelo a vyzera to tak, ze to bude to prave :)))
Takze jedna sa o nasledovne:
BMW E61 530d rocnik 2004 automat 6st. najazdenych cca 180.000km
povodne 160kW....teraz cca 187kW a 570Nm
Nieco k vybave:
HUD, Light packet, Vyhriavane sedacky predne, zadne, Sportovy podvozok, Koza, Dvojzonova klima, Light senzor, Dazdovy senzor, El. sklapatelne zrkadla, Panorama, Roletky v zadnych dverach, Navigacia Proffesional, Vstavany mobil, NIVO, pamatove predne sedacky, Natacacie bi-xenony, M-kovy el. nastavitelny vyhrievany volant......a viac ma momentalne nenapada

Po kupe samozrejme nasledovala kompletna vymena vsetkych naplni:motorovy olej, chladiaca zmes, filtre olejovy, pelovy, vzduchovy a zhavicov.
Automat sice bezi ako pomasle, ale preventivne som dal aj tam vymenit olej. Predchadzajuci majitel vyzeral byt seriozny a tvrdil ze olej tam menil pravidelne a ze naposledy ho menil pred predajom. Neveril som tomu, ale bolo tak, ked dali dole filter prevodovky, tak vo vnutry bol vyrazeny datum 2010. Olej bol cisty bez akychkolvek kovovych necistot. No co aspon som prevodovku preventivne preplachol :)
(cena cca 420 Euro)
Neskor ma neposluchalo zhavenie. Aj po vymene zhavicov motor za studena zle startoval. Diagnostika stale ukazovala zle zhavice. Po vymene RJ Glow Plug Unit zavada odstranena. (cena cca 100Euro + praca Home made :))
Dalej nasledovala vymena kompletneho brzdoveho oblozenia kedze ostavalo uz len 5000km. Zvolil som dodavatela TEXTAR. Predok, zadok a aj bubnova (rucna brzda).
Posledne co som riesil bol cca pred tyzdnom pletenec. Podla vsetkeho tam bol este original a uz dosluzil. Spociatku som myslel, ze sa turbo luci. Akonahle sa zaplo, bolo pocut piskanie. Neskor som uz chodil ako stary traktor :).
Po vymene auto stichlo.....piskanie je minulostou :)
Nakolko som nemal dobru jamu k dispozii a nemohol som sa poriadne napchat pod auto, tak som vymenu zveril do ruk servisu. Zatial som chodil len do origo., ale povedal som si, vsak pletenec neni nic komplikovane, hadam to zvladnu vymenit aj v beznom servise. No mylil som sa. Pletenec sice vymenil v poriadku, ale cast vyfuku za pletencom sa trocha predlzila a tlaci zadny diel dozadu. Nasledok toho je, ze mi niekde opiera tlmic a obcas to celkom sluzne "drkoce".
Tento vikend sa do toho pustim osobne, lebo co si clovek neurobi sam, stoji za velke H.....
Foto auto pridam cez vikend. Musim auto trocha poumyvat a vylestit nech nevyzeram ako nejaky druzstevnik :)