... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Platini
Autor témy
Auto: E91 320D 120kW
Kraj: Bratislavský

[E91 320d - 120kW] - Splnený sen

Streda, 4. Septembra 2013, 19:21

Celý môj príbeh sa začal ešte v roku 2004 keď som ako 18 ročný mladík po úspešnom absolvovaní autoškoly obdržal svoj vodičský preukaz. Priznám sa, do tej doby som ešte neochutnal jazdu nielen na BMW ale ani na žiadnom inom aute, a to môžem povedať aj sa za to hanbím že v tom čase sme mali v rodine rozbehnutý autoservis.
Zložil som skúšky na nejakom v tých časoch novšom fiate brava aj na peugeot 406, ale to pravé prišlo až neskôr.... ;)
V tom čase OTEC vždy tvrdil, tvrdí dodnes aj bude tvrdiť ako ho poznám na základe tých skúseností s autami, že najlepšie autá pochádzajú práve z nemecka a zaprísahal sa konkrétne pre BMW, pričom tvrdil že si nejaké to časom kúpi, a stalo sa....
Jeho prvým bavorským miláčikom sa stala jedna tmavomodrá e36 , ktorá sa mi stala taktiež OSUDNOU! :)
Prvé kilometre mi dali taktiež vedieť najavo pre ktorú automobilku sa rozhodnem aj ja pre svoj zvyšok života! Bola jednoducho úžasná... vyhrievané sedačky, imobilizér, ďialkové ovládanie, ABS, strešné okno... možno si pomyslíte že nič zvláštne no v tých časoch to malo čosi do seba a keď ku tomu ešte pridáte že bolo jediné nielen svojho druhu, ale i jediné v meste, nieje ku tomu čo dodať...
Čas plynul a auto začalo na sebe prejavovať známky "staroby" v podobe vytvárania hrdze na prahoch, po blatníkoch, postupne odchádzala elektronika ako alarm, imobilizér, vyhrievanie sedačiek, centrálne uzamykanie.... auto bolo denno-denne využívané, napriek tomu šľapalo ako hodinky, motor beží (dúfam i dodnes) po takmer 380tisíc najazdených km.
Prišiel čas na výmenu, otec si zaobstaral sedan e46 v plnej výbave okrem kože.... písal sa rok 2007-8 auto som si po kúpe poobzeral, bolo pekné parádne ale bol to diesel, .. že čo??? diesel? som si povedal... tak ja na ňom ani nebudem jazdiť veď pocit jazdy na benzíne je predsa len lepší, nasadol som doň fakt bolo parádne, krásny trojramenný multifunčný volant (krajší som dodnes nevidel) športové-vyhrievané sedačky, navigácia, xenóny, klimatizácia, parkovací asistent atď, no po pootočení kľučika a po prvých km nastalo veľké sklamanie z mojej strany.... možno to bolo tým prvým pokusom o spriatelenie sa s dieslom alebo som si zvykol na hluk benzínovej e36 neviem... no zanechalo to vo mne dojem, že NIKDY diesel nekúpim....
Po skončení vysokej školy som mal to štastie ako málokto iný, našiel som si hoci len dočasnú prácu ale predsa len v MNÍCHOVE ako konštruktér pre BMW takže vysnívaný sen sa stal realitou.... navyše šéf bol férový chlapík taktiež zo Slovenska, a nemal problém nám zapožičiať firemnú E60 na cesty domov aj späť, o jej výbave sa radšej vyjadrovať nemienim lebo sa tu rozpíšem o dalších cca 5riadkov :)
Bol to na jej rozmery "len" dvojliter ale vraj to bolo akosi elektronicky zvýšené o nejakú hodnotu... áno uhádli ste, bol to DIESEL :)
Môj názor o dieslových bavorákoch sa rázom zmenil, o tom nehovorím že sme mali k dispozícii v Mníchove aj jednu novú e87 áno aj to bol DIESEL...
Dostal som sa domov, a začal som uvažovať nad kúpou ojazdeného bavoráku, na základe predošlých skúseností s dieslovým motorom sa to zrazu stala podmienka :) Moje požiadavky boli pomerne vysoké, musí to byť každopádne E90-91 s nie klasickým bežným ale modernejším multifunkčným volantom, vyhrievané-športové sedačky, navigácia, parkovacie senzory... čo Vám poviem, na dobré sa jednoducho ľahko dá zvyknúť :)) nebral som žiadny podstatnejší dôraz na kožu ani na predchádzajúce dobré skúsenosti so strešným oknom resp. xenónami...
Ešte pred samotnou kúpou som ale zvažoval, že si dám do poriadku tú moju e36 a budem naďalej jazdiť na nej ale myslím že som sa rozhodol správne, že už má svoje predsa len nabehané a ja potrebujem jednoducho už novšie auto.
Pobehal som zopár bazárov, a ako som sadol do toho budúceho svojho auta na prvýkrát hneď som vedel, že bude moje :) Jednoducho sa mi zapáčila farba, elektróny, výbava mala všetky prvky o ktoré som si zažiadal, teda volant, sedačky s dofukovaním bočníc, navigácia (hoci len business), aj parkovacie senzory.... malo to nabehaných nejakých 136tisic km, no auto bolo bez servisnej knižky, s jedným kľúčom... jedinou útechou bola pre mňa skutočnosť, že auto bolo dovezené z nemecka, a tam sa nejazdí na takých rozdrbaných cestách ako doma, takže zo skutočnosti že auto má pravdepodobne stočené km som si až takú ťažkú hlavu nerobil, po výmene brzdových platničiek som navyše odstránil ešte pôvodné platničky s vyrytým logom BMW.... pričom táto myšlienka ma akosi upokojuje, že auto môže mať predsa len skutočný stav km
Aha a čo sa týka parametrov, jedná sa o 2liter DIESEL 120kW kupoval som ho na 17" letných diskoch s runflet pneu v decembri, takže som musel ihneď riešiť aj prezutie.
PLÁNOVANÉ ZMENY - ÚDRŽBA
- Zatiaľ som vyriešil kúpu 16" diskov na zimu + pneu, (disky dostanú novú farbu aj lak)
- Na nový rok auto dostane nové letné prezutie (ŽIADNE RUNFLAT!)
- mienim si namontovať nejaké zabezpečenie do auta keďže bude parkovať v BA (možno defend-lock) ak máte nejaké rady s radosťou si ich vypočujem :)
- Mám dohodnuté so známym fólie na sklá + zadné svetlomety (vravel že si ich mám dávať aj dopredu resp smerovky no nejak sa mi tá myšlienka nepozdáva)
- vyleštenie predných svetlometov následne zalepenie ochrannej priesvitnej fólie
- výmena oleja a všetkých filtrov ma ešte len čaká
- výmena zadných brzdových platničiek
- výroba nového - náhradného kľuča
Je toho naozaj dosť, hlavne po tej finančnej stránke je to dosť náročné :) no dúfam že niečo stihnem ešte tento rok a postupne pridám nejaké fotky o mojom miláčikovi :)

.... a čo sa stalo s e36??? tá sa predala, možno mi neuveríte ale ešte pred predajom mi behala po hlave myšlienka že si ju nechám, pričom som už mal zakúpenú aj e91. Ešte pred predajom som si na nej jednoducho musel zajazdiť veď som sa na tom aute naučil šoférovať a spoznať jazdu na BMW!
Prikladám fotku jednak o e36 pri prehádzaní letných pneu tesne pred predajom, a následne druhá fotka znázorňuje moju terajšiu e91 (fotky doplním akonáhle nejaké vytvorím)

Toto by bol v skratke môj príbeh, dúfam že som Vás príliš nenudil a pridáte nejaké zmysluplné komentáre čo sa týka mojich plánovaných zmien na vozidle :)
Ďakujem!
Prílohy
IMAG0043.jpg
941648_4421795397594_489750744_n.jpg
Naposledy upravil/-a Platini v Piatok, 6. Septembra 2013, 08:29, upravené celkom 1 krát.
Keď som bol malý, tak som bol namyslený, ale teraz som bez chyby!

Užívateľov profilový obrázok
Pity777
Auto: BMW F34 320xd
Kraj: Košický

Re: Splnený sen E91

Streda, 4. Septembra 2013, 20:00

gratulujem k novemu auticku :thumbup: inak ak by si mal zaujem o chromovane listy okolo okien hlasil by som sa k zamene, ja mam chrom a pozeram ze ty cierne o ktore mam zaujem zase ja :) ak by si chcel mohli by sme urobit zamenu.
BMW F34 320xd M-paket melbourne rot
EX BMW E61 530d M-paket, Black Sapphire, styling 128, 190kW
EX BMW E91 330d ///M-paket, Black Sapphire, styling 193, r.v. 2006, 212kW / 290HP, 335 look duplex
EX BMW E39 525d Individual ///M-paket, carbonschwartz, r.v 2003, 205hp

Platini
Autor témy
Auto: E91 320D 120kW
Kraj: Bratislavský

Streda, 4. Septembra 2013, 20:04

Pity777 napísal:
gratulujem k novemu auticku :thumbup: inak ak by si mal zaujem o chromovane listy okolo okien hlasil by som sa k zamene, ja mam chrom a pozeram ze ty cierne o ktore mam zaujem zase ja :) ak by si chcel mohli by sme urobit zamenu.

Nebolo by to odveci, aj som nad tým uvažoval ALE:
- auto mám zatiaľ doma na východe, kým ja som v BA (čoskoro príde za mnou)
- poznáš niekoho kto by to vedel spraviť naozaj profesionálne?
Keď som bol malý, tak som bol namyslený, ale teraz som bez chyby!

Užívateľov profilový obrázok
Pity777
Auto: BMW F34 320xd
Kraj: Košický

Streda, 4. Septembra 2013, 20:16

prakticky kazdy lakernik/klampiar by to mal vediet bezproblemov demontovat a spat nahodit, tu na fore na to je aj niekde navod, niekto to uz robil akurat na e92 coupe..

tu na to je odkaz.
fotky/window-trim-swap-day-kiwi-and-duffy-t6271.html
BMW F34 320xd M-paket melbourne rot
EX BMW E61 530d M-paket, Black Sapphire, styling 128, 190kW
EX BMW E91 330d ///M-paket, Black Sapphire, styling 193, r.v. 2006, 212kW / 290HP, 335 look duplex
EX BMW E39 525d Individual ///M-paket, carbonschwartz, r.v 2003, 205hp

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných