... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: [E34 525tds] Satan + [E36 316ti]

Pondelok, 3. Marca 2014, 23:04

Tak nejaky update po dlhsej dobe, ako kedysi pisal Viktor ze sa to ladi na kolene a potom to odchadza, s cim ma pekne nasral, tak dnes po celkom dlhej ceste je to s kludnym svedomim naladene ako ma byt, a na zaklade toho reprodukovatelne s overenym vysledkom na Suitovom aute. Uprava pinu v LDA priniesla skorsie plnenie v nizsich otackach, je prenastaveny interny tlak podla poziadaviek, a zladeny dynamicky predvstrek v zavislosti na otackach a zatazi (dakujem Petovi K za diagnozu). Stavajuce turbo je prekazka, ale nie prilis velka, schopnost cerpadla to nakrmit uz je tiez na hranici, takze tam casom pojde turbo z M67 ktore uz vykon vyrazne nedvihne ale citelne stupne moment v nizkych otackach, z M57 je zbytocne velke-neskory nastup, ja s tym jazdim na ceste, nie na trati. Krutak si ale vyziadal uz svoju dan, a hardyna vyzera o poznanie horsie v priebehu par tyzdnov, a to radim jemne, taktiez spojka na 4 a 5 uz uz by aj smykla, pocut to na zvuku ze ked to oprie, skocia otacky, takze pojde preoblozena lamela s oragnickym materialom.

Stastnou nahodou sa mi dostal do ruk LSD, po ociste a novej naplni SAF-XJ som ho osadil na auto, a zda sa ze funguje, na pretocenie vlozky treba cez 100Nm, zavija rovnako ako otvoreny srac, smyka sa snim dobre, takze spokojnost, ceresnicka bolo zle rychlostne cidlo, z titulu primitivnosti tej suciastky prekvapilo ze sa moze pokazit. :mrgreen:

Na postuchnutie Peta ktory mal rovnaku skusenost z E32, a nedavny zazitok ked som skoro zrazil v noci v dazdi pojasenu starenu v strede cesty som kupil 4300K HID sadu, tento tyzden namontujem tak som velmi zvedavy, svetla su nastavene dobre, ale predsalen upravim tie clonky projektoroch aby to rezalo rovno a urcite neoslepovalo. Iked mam paraboly v 100% stave, stale to nesvieti, vybojky tomu pridaju, ale na plane su urcite projektory Morimoto od Caknakisa.

starynovy
Autor témy

Re: [E34 525tds] Satan + [E36 316ti]

Štvrtok, 6. Marca 2014, 00:16

Sada dorazila, tak som majstruval, zase raz sklamanie zo storocnej technologie "ziarovka", uz su zlikvidovane aj tie Bosch paraboly ktore boli rok do zadu dobre, a to mam DRL. :roll: Tak sa im teraz ulavi, vybojka zapeka ovela menej, ale tie projektory Morimoto su tymto teda rozhodnute. Zastavbu som spravil v zmysle mantry, ked nieco robis tak to rob poriadne alebo sa na to vyser, ziadne ksenony, hidy, ani belasty tam po otvoreni kapoty nevidno. Ako to svieti? Ziarovku tam bude zakladat nazad na 2h pocas STK, nechapem ako som doteraz s tymi kahancami vydrzal, a to su tie projektory uz poskodene, radost jazdit v noci, dnes aj prsalo a stale to bola bomba.

Porovanie cez den, rozdiel je hned vidno, to tmave miesto je prave zhorena parabola.
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Lavy projektor je este dobry.
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Ved tam ziadne ksenony nemas, len modre ziarovky za 3€ :mrgreen:
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525tds] Satan -Ksenony pyco

Štvrtok, 6. Marca 2014, 00:20

Jaaaaj toto sa mi paci, tiez ma caka cosi podobne. Ty tam ale nemas check control tak sa ti to machruje, ja uvazujem dat ty canakisove projektory ale bez ksenonov, pekne na originalne H1. Predsalen tam ten xenon nepatri a nemam chut nic elektricky bastlit (a kor henty cinske elektro-casovane-skraty).
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 6. Marca 2014, 00:23

So ziarovkou a tym novym projektorom to bude svietit ale ziadne terno, 1200 a 3000lm je stale sakra rozdiel, sice nepatri ale origo uz je prezite, zere to, pecie to, a prd svieti. Ta sada vyzera celkom solidne, tak snad vydrzi cosi :smile:

darklord
Auto: stara haraburda

Štvrtok, 6. Marca 2014, 00:26

Ved hej ale snazim sa auto udrzat law-compliant vsetkymi silami, a toto by bola cesta do pekla... (A zohnat original xenonove svetla z E32 aj s prislusenstvom je nemozne)
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Dendo
Auto: E30 325i

Štvrtok, 6. Marca 2014, 08:15

Pekne :thumbup: . Ja tiez nejsom spokojny ako mi svietia tricky tak uz tiez rozmyslam co vymyslet so svetlami ale tie xenony mi nejsu nejak po chuti lebo sa mi nepaci ich svetlo. Radsej mam klasicke ziarovkove, ale verim ze to svieti jak slak. Motor slape no problemo? :smile:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Marca 2014, 09:25

Ludia, neblaznite, jazdit dnes na tych zebrackych lampach s H1 ? Ved to svietilo uplne zle aj ked to bolo nove... s takymi hlupymi nazormi, mat to v origo stave, nejde to kvoli CCM, xenon svetlo nie je prijemne, sa preberte zo sna... prerobit to nie je ziadny problem, a fakt zasnem, ako ste naivni a ako na tom mozete jazdit, ved v noci ledva vidite na cestu... urcite treba prerobit aspon na HID, nejaku kvalitnu sadu, ideal 4300K a bude to ok... ci prejde STK ? Nebudte smiesni, dnes to nikto neriesi, sam som to mal davno na E32 a nikoho to nenapadlo, ze to nie je origo, a nic som nevyhadzoval... S vybojkami to svieti o 1000% lepsie. Treba to riadne nastavit, aby to svietilo ako ma... stary, mas ten projektor zrejme pootoceny, ta lava cast priemetu musi byt uplne vodorovna, prava strana ide sikmo hore.

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 6. Marca 2014, 10:10

Svetlo je lepsie ako zo zaroviek, vytahuje ciary na ceste pekne, je to 4300K takze ziadna modra blbost co v dazdi nevidno, vravim vcera prsalo a bolo to vyborne. Proste bezpecnost prvorada, ked niekoho zrazim lebo si nevidim na nos pojdem do chladku, myslim ze to za to nestoji, teraz pekne vidim vsetko pri krajnici 2x tak daleko do predu, a ked idu auta oproti, stale si vidim svoj pruh a ciary, predtym clovek skor isiel stylom, aby som do nich nenabural, ale nesiel moc daleko od nich. :mrgreen: Jasne motor slape ako satan. Peto, auto stoji v riadnej skarpe takze sa to zda, inac je to natocene dobre. :thumbup:

Dogg88
Auto: n/a

Štvrtok, 6. Marca 2014, 10:35

PetoK napísal:
Ludia, neblaznite, jazdit dnes na tych zebrackych lampach s H1 ? Ved to svietilo uplne zle aj ked to bolo nove... s takymi hlupymi nazormi, mat to v origo stave, nejde to kvoli CCM, xenon svetlo nie je prijemne, sa preberte zo sna... prerobit to nie je ziadny problem, a fakt zasnem, ako ste naivni a ako na tom mozete jazdit, ved v noci ledva vidite na cestu... urcite treba prerobit aspon na HID, nejaku kvalitnu sadu, ideal 4300K a bude to ok... ci prejde STK ? Nebudte smiesni, dnes to nikto neriesi, sam som to mal davno na E32 a nikoho to nenapadlo, ze to nie je origo, a nic som nevyhadzoval... S vybojkami to svieti o 1000% lepsie. Treba to riadne nastavit, aby to svietilo ako ma... stary, mas ten projektor zrejme pootoceny, ta lava cast priemetu musi byt uplne vodorovna, prava strana ide sikmo hore.

cize nie je ziadny problem dorobit na e34 ostreky a naklapanie? Si sikovny teda :thumbup:

a ci to nie je problem na STK? Mozno nie, ale ked budes mat nehodu a poistovna zisti nejaky neodborny zasah do vozidla (dobastlene "ksenony") a odmietne preplatit skodu, potom uvidis ci to nie je problem :wink:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 6. Marca 2014, 10:41

Ja neviem, s tym co chodi po cestach mi to proste neda nemat to, ked si to niekto jebne do fabie a este aj boh na nebi picuje ze mu svieti do oci, tak preco nie do projektorov na E34? Paraboly som mal dobre, a nesvietilo to, pravidelne som sa stretol so situaciou kedy som len tak tak netrafil neosvetlenych kokotov na krajnici, takze to je asi o prioritach ako sa na klube hovori.. pre mna je priorita nezrazit, lebo aj ked je neosvetleny a retardovany samovrah, bude to na moju hlavu. O:)

k33p
Auto: e87

Štvrtok, 6. Marca 2014, 10:43

poistovna spekulovat na 99,9% nebude, stkacka mozno
ja som za :D za akekolvek nelegalne upravy na nasej komunikacii pre tuto e34 davam palec hore :thumbup:
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 6. Marca 2014, 10:46

Preco pre tuto? :D

Boboo96
Auto: e34 528i

Štvrtok, 6. Marca 2014, 10:54

tiez mi vraveli ze hid sada je neorigo a ma za to budu lapat.. mam 4300K ako ty mozno aj presne tu istu sadu a najprv ju mal kamarat na 34ke asi 3 roky a teraz ja uz vyse pol roka raz za mesiac sa mi stane ze sa rozsvieti iba jeden xenon ale ked vypnem zapnem idu oba a vidim stokrat lepsie.. svieti to tak ako ma.. tiez som to zakemlip ze vidno iba kable nic viac :) ziadny modul nevidno... :) musel by si velmi dobre hladat aby si to nasiel ako "policajt" :D.. s tymi ziarovkami fakt neni nic vidno... :) za toto ta chvalim a vyzera to inak aj lepsie ako zo zltymi ziarovkami :) takto vyzera moje ked svieti :P

Obrázok

tu je foto ako to svieti este neboli nastavene ale ked najblizsie spomeniem ked budem niekam sveitit ked bude šero odfotim :) ale ked tak na to kukam riadne napicu fotka :D... volaka je zozltnuta :D

Obrázok
e34 Touring

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 6. Marca 2014, 11:01

Pozeram ze by mi tiez patrilo zaciernit tie plasty v svetlach, vyzera to o dost lepsie. :thumbup:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 6. Marca 2014, 11:03

"ksenony pyco" - :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 18 neregistrovaných