Ta klasika ked auto furt jazdi, vsetko je uz take akesi dojebane alebo sa pytas ako to, ze to iste ide.. ale ide to. Potom si povies, dobre uz si to fakt zasluzi, vsetko pomenis a picu, zacne presny opak.

Neviem ci sa to stava na E53/E70 ale pravdepodobne, ano pretoze je tam podobny kompresor rovnako ovladany cez rele. Dalej na to trpi touareg aj MLko a mozno aj ine so vzduchom. Kto take auto ma, nech sa usetri velkeho problemu pri ktorom moze dokonca zacat horiet a vymeni si pojebane rele kompresoru za 20€ OE. Pocul som o tom ale len okrajovo takze som tomu pozornost dako nevenoval ked tu sa to presne stalo a uz som hned vedel ktora bije. Problem u Q7 je, ze baterka je pod soferom a bez nastrojov ju nevyberes, rele je pod palubkou, detto. U inych aut ju mozno odpojis rychlejsie ale ked o tom nevies nic tak nez ti to dojde co sa deje je neskoro. A co sa deje? Zlepia sa kontakty rele a kompresor tlaci do nemoty. Kedze sa jedna o silny spotrebic, vypnutie kluca nepomoze nic, ide to cez ~40A poistku na bateriu. Teda pojde to do vtedy kym bateriu/rele/poistku neodpojis alebo kym nezhori kompresor a to bud pokojne alebo aj s autom.

Mne sa to stalo blizko domu takze som to relativne rychlo odpojil ale kym dojdes dom, najdes golu a XZN orechy, odjebes sedacku a odpojis baterku kompresor je davno peceny. Cize kokotske rele ma stalo novy kompresor a k tomu par dni patalii pretoze auto neslo potom dvihnut. Takze hladas, skusas.. nakoniec som nasiel problem a to, ze teplo z kompresora natavilo rurku k jednemu tlmicu. Proste neskutocne patalie kvoli relatku, takze kto take auto ma, vo vlastnom zaujme zajtra vymenit.
Vysoko?