Piatok, 6. Marca 2020, 13:21
Tak kúpil som nové origo stierače. Stierajú perfektne, žiadne pazvuky, šmuhy, spokojnosť. Trápy ma, ale znova kufor. Vydralo sa lôžko na guľový čap v uchytení piestu a súčasne drážka zaisťovacej podložky, sigerky sa vydrala tiež, tým pádom mal piest tendenciu pri otváraní a zatváraní, vyskočiť čím sa celý priebeh zatvárania, otvárania prerušil nepríjemným pazvukom a nastalo trápne dvíhanie kufra ručne, pravou rukou a nasádzanie znovu piestu do guľového čapu rukou ľavou následne....keď uvážime, že cena origo dielca, čím je komplet diel, teda piest ako ďalej môžte vidieť v galérii cca 900,-eúr a plánujem spraviť komplet olejový servis, prevodovka, rozvodovka, difi, čo asi bude rátam cca 700,- eúr, tak som sa rozhodol isť cestou troška inou. Na obrázku č.1. hydraulická jednotka, len pre zaujímavosť, bola len dočasne deaktivovaná a vymontovaná. Teda sa zachoval pôvodný stav a do guľového čapu som navŕtal závit, piest som prevŕtal a všetko sa to upevnilo skrutkou ktorá sa cez piest zašrubovala do guľového čapu...žiaľ vzdržalo to len pár mesiacov..... Nakoniec som trošku zainvestoval, dal sa piest dole a šikovný zámočník do pôvodného dielca vyfrézoval nové ložko s poistnou drážkou, guľový čap sa spravil nový, väčší a nasunulo sa to ako origo všetko do seba. Výsledok úžasný....posúdte sami. Pre plynulejší chod ešte demontujem plynový piest na pravej strane, skúsim či má vôbec ešte silu, plánujem aj tak, že ho vymením za nový. Nechcel som ísť cestou, že kúpim hydraulický piest jazdený bez možnosti ho najprv vidieť, pretože podľa mojej skúseností u mňa platí, že skúpi dva raz kúpi...a nakoniec so šmejdami sa to len predraží...Takto som ušetril cca cenu spomínaného olejového servisu a funkčnosť, vzhľad 100%....
-
Prílohy
-

-

-

-

-

-