tak mensi update po par tyzdnoch
1. Mame za sebou prvu plnu nadrz, spotreba 75% mesto a 25% okresky dopadla podla ocakavani, nadrz cca 67 litrov, cca 710km na plnu a priemerka 9,45 neni zla. Trasu BA-DS sa podarila za 7,2 litra.
2. Trocha sme
kodovali,
Jararak ukazal, ze sa fakt vyzna do tohto a poriesil par drobnosti ktore som si zamanul
Nastavili sme na aute: - po zamknuti auta sa sklopia spataky
- v HUDE vidim smerovky ked su aktivovane
- klima si pamata posledne nastavenie
- klima tlacitko ukazuje silu ventilatora
- deaktivacia pipania bepecnostnych pasov
- iDrive tlacitko vydava o 75% mensi odpor pri otacani medzi pesnickami atd
- vypnutie pipania teploty ked bude vonku pod 3C
- vypnutie kontroliek osvetlenia SPZ (aby tam mohli ist lowcostove Ledky, nie tie za 20e...to este overim ci funguje)
- vypnutie ostrekovania svetlometov
- nakodovanie ,,novej baterie,, bola menena pred rokom a posledne kodovanie novej bolo ked auto malo 211tisic km (teda cca 4 roky dozadu)
Podla youtube som si vyresetoval intervaly ktore mali zle udaje, jedine co sa mi nepodarilo bol reset intervalu prednych brzdl, treba vraj odpojit senzor opotrebovania dosticiek na minutu a potom to pojde vyresetovat. Namiesto 15.000km mi to hodilo -15.000km. Buduci tyzden idem do servisu na vymenu jednej tesniacej gumicky, tak verim, ze vyriesia aj toto.
3. Dal som si spravit za tazke peniaze CHIP...nebol robeny kvoli tomu aby som bol prvy z krizovatky

Ved ani viac s autom ako 135 km/h som nesiel a ani nepotrebujem ist...ale chcel som aby bola :
1. rychlejsia odozva plynoveho pedalu, bolo to strasne lenive...
2. plynulejsi priebeh krutaku
3. blba DPF renegeracia ktora sa pustala cca kazdych 400km, auto hucalo a smrdelo ako...
Po CHIPe:
- odozva plynu uzasna, namiesto 1,5 sekundy reaguje takmer HNED
- vdaka tomu pocitovo ako keby auto zhodilo 300kg
- plynulejsi zatah, nie je to take ze sekunda taha viac a potom slabsie
- spotreba mozno sal dole o 0,2 deci ? neviem whatever, uvidim ked pojdem zase BA-DS, aj ked to nebude na 100% ale aspon pre vnutorny lepsi pocit
- DPF regeneracia OFF
- auto po pridani par koni je proste rychlejsie

259 koni vytiahnut z 9 ročnej ,,herky,, je myslim viac nez slušný počin
- dymivost rovnaka ako predtym