Po opravnej LPG sade z Polska dorazili aj náhradné diely z CZ, tak som dnes neváhal a využil vyhriatu kamarátovu garáž a opäť si ušpinil trošku ruky.
LPG repair kit DielyPo predošlej výmene výmene hadíc, hadice sania, sviečok, prekontrolovaní celej kabeláže a snímačov šli na výmenu okamžite vstreky od ktorej výmeny som si sľuboval konečne ustálený voľnobeh, normálny priebeh výkonu v každej teplote...proste, že sa ten motor konečne začne správať normálne. A vualá ....vono to jede

Nestabilnný chod zmizol, voľnobeh ako priklincovaný, žiadne medzery v akcelerácii, nekape.
...a ďalej som sa pustil do LPG, čo sa dalo som pofotil, na konci som sa už ponáhľal, tak nie sú fotky ako je to zložené:
Čakal som, že po minimálne 5 rokoch a 120000km (a bohvie koľko predtým) bude membrána v značne horšom stave.
Nechcem nijak robiť reklamu Slovnaftu, ale od 2009 tankujem výhradne na slovanfte, nemal som dobrú skúsenosť s inými LPG a zrejme tomu zodpovedá aj zachovalý stav membrány.
Vo vnútri už boli nejaké usadeniny.
Malá membrána už bola opotrebovaná, menej pružná, mierne zdeformovaná.
Tak som to trošku vyčistil a vymenil čo sa dalo.
Pri prvom prepnutí na LPG to na voľnobeh skapalo. Nastavil som citlivosť reduktoru (tým šróbom na nastavenie citlivosti) na dosť "necitlivo" a podtlak v sacom potrubí nebol dostatočný, aby cez membránu pretlačil silu pružiny. Po miernom povolení šroby už držalo voľnobeh a celkovo som žiadne anomálie nezaznamenal. Ešte skúsim citlivosť nastaviť presne, teda tak ako je to popísané v manuále, kedže teraz je to to len tak od oka. Som zvedavý, či sa to nejak odzrkadlí aj na spotrebe.
Úspešný deň za nami

.