... všetko o BMW ...
jararak napísal:podla mna tam hodili druhe turbo tak ako ho ma 535d, upravila sa mapa pre to druhe turbo, nejake hadicky a tak a je to. ved 530d a 535d je ten isty motor, len ten bizut okolo je uz iny.
gusto napísal:
To si robis srandu![]()
Tych zmien je tam viac nez dost - su tam predsa ine zvody, vyfuk, podtlaky, ovladanie a mazanie turb, elektronika, atd...
Myslim si, ze toto cele je blud. Upravou RJ 530d sa vieme bez problemov dostat na seriovy vykon 535d, krutak mame dokonca vyssi, priebeh porovnatelny. Naco by niekto investoval par tisic € (ano, tolko by to stalo) do prerabky single-turbo motora na biturbo, ktora navyse trvala minimalne tyzden-dva, ked mu staci dat par stoviek za kvalitny chiptuning, ma to hotove za dve-tri hodiny a na 95% rovnaky vysledok? Len aby mohol na bmwklub.sk napisat, ze ma dve turba?![]()
Nedajte sa vysmiat - to sa tyka autora pribehu aj tych, co tomu veria...
gusto napísal:
To si robis srandu![]()
Tych zmien je tam viac nez dost - su tam predsa ine zvody, vyfuk, podtlaky, ovladanie a mazanie turb, elektronika, atd...
Myslim si, ze toto cele je blud. Upravou RJ 530d sa vieme bez problemov dostat na seriovy vykon 535d, krutak mame dokonca vyssi, priebeh porovnatelny. Naco by niekto investoval par tisic € (ano, tolko by to stalo) do prerabky single-turbo motora na biturbo, ktora navyse trvala minimalne tyzden-dva, ked mu staci dat par stoviek za kvalitny chiptuning, ma to hotove za dve-tri hodiny a na 95% rovnaky vysledok? Len aby mohol na bmwklub.sk napisat, ze ma dve turba?![]()
Nedajte sa vysmiat - to sa tyka autora pribehu aj tych, co tomu veria...
VT-535BH napísal:535d má oproti 530d zosilnený blok motora, to isté platí pre ojnice, 35d má tiež ľahšie a pevnejšie vačkové hriadele. Všetko kvôli vyšším plniacim tlakom 2,85 bar.
hemi napísal:
Caute nie som až taký zbehli v tomto, ale 35d ma úplné iné turba malé a veľké ktoré sa spájajú v celok a 3.0 d ma iné turbo tak si myslím že treba vymeniť oby dve turba z 35d aby to fungovalo a vela vela iných veci ako uz spomínal gusto.
VT-535BH napísal:Hemi ale prečo cituješ mna? Tvrdím niekde opak? Ved v predchádzajúcom príspevku som v jednoduchosti opísal ich funfovanie na základe ich zoradenia. S gustom určite súhlasím.
MAF_BLISTER napísal:Strašne mudrujete a že je to blud a podobné. To ma mrzí. Mám dosť rokov na to aby som sa na niečo hral čo nie som! A ani nikdy som to nerobil a dúfam že ani vy tu na fóre to nerobíte! Česť si treba zachovať.... Teraz sem napíšem niečo na čo asi všetci tu čakáte. Takže, všetko čo viem, To turbo tam je, potom by som nedal 100km/h za 6sekúnd. Aj to pišťanie turb teraz neskutočne počuť.