Takže včera som sa konečne dostal k výmene prednej nápravy a tesnenia na olejovej vani. Strávených 12 hodín v samooprave.sk (vrelá vďaka Braňovi - skvelo vybavený servis a chlapík veľmi ochotný pomôcť...

... určite som nebol posledný krát).
V prvom rade malý odkaz pre zlodejského ko*ota - ruky ti zlámem až k riti .... ja nechápem tento svet
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
načo sú niekomu ledky bez káblov a ventilky ktoré mi včera udrbali ... boha nasraný som bol ako už dlho nie... (no nič všetko je na niečo dobré konečne si zaobstarám angel eyes...) ....
Takže nižšie pridávam fotky a popis čo som všetko robil. Kedže som mal od Martina46 (vynikajúci predajca tu na fóre) nové Strongflexy - na predok, čiže stabilizátor a silentbloky tak som to musel ešte do siláčov nalisovať.... ramená, stabíky, silentbloky a tyče riadenia som dával úplne nové (sada z auto-ksport.cz) zn. EDC. Tesnenie na olejovú vaňu, olejový filter a oleje orig. BMW som mal od norik.sk (ďalší skvelý predajca tu na fóre)...
Malé upozornenie pre všetkých, ktorý chcú spojiť tieto obe veci - nerobte to... je to echt dlhá robota a sámému mi to originál trvalo 12 hodín....
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
... Najprv som samozrejme riešil vaňu kedže musela ísť dole nápravnica, náprava, dvihnúť motor, odpojiť riadenie atď....
po nahodení tesnenia a atď som samozrejme povytieral motor, vymenil filter atď. Po nahodení nápravy (malé poučenie dole ide oveľa horšie ako späť a na parkovisku to robiť si to neviem predstaviť kedže niektoré skrutky držia ako pribité).
Jazdné vlastnosti môžem zhodnotiť len na 50 % kedže ma čaká geometria ale môžem povedať že žlté strongflexy na predku vám prinesú hlavné tvrdšiu odozvu ale bez cíteľnej straty komfortu. Aj keď sú žlté vraj športové necítil som nejaké extra tvrdšie odozvy. Každopádne auto je určite stabilnejšie a má lepšie odozvy na riadenie (uvidíme ešte po geometrii čo to povie).
Najbližšie plány do budúcna -
- zlámať ruky prvému človeku alebo decku ak uvidím že niečo kradne alebo sa sere do cudzého auta
- nové silentbloky motora kedže jeden mám už utrhnutý (škoda že ich strongflex nerobí, možno powerflex alebo iná značka)
- angel ayes (vďaka hajzlovi vyššie)
- strongflexy na komplet zadok - tiež žlté
- rozpery na predok na zadok a na spodok
- neskôr anti roll kit (rátam asi Eibach, UUC motorwerks alebo US racing... uvidíme)
- na jar určite nové disky 18tky a tlmiče s pružinami (Michaltt ma namotal na BC racing aj keď viem že je tam pálka... a predajca si ho taktiež chválil... :) ...
Sľúbené fotky... (fotené mobilom... takže chyba nie je vo Vašom príjímači...

)