... všetko o BMW ...
Z3M coupe napísal:Marko Moze to byt kopa veci.skus sa pozret na inducky alebo snimac kluky.Riesil som raz podobny problem a bol to snimač kluky.už si to hodil na diag?
foxik666 napísal:vanos ? rozvod ? membrana odvetrania kluky? - to som mal na 523i islo auto len na 3 valce vymenil som membranu a ide ... ....ja mam teraz e46 320i ... za studena ide ..ked sa zohreje nema vykon , a vynechava jeden valec...vypisuje vanosy na PC ..ale este som nedosiel nato co tomu je ...
belowzero napísal:
Na letisku v hospodarskej casti... akde byvas sak minule som ta videl odhrabavat sneh:D
Maco napísal:
tie garaze pri DHLku ta uplne napravo kde su tie auta porozoberane? A ja ze kto tam furt svieti...
slevin napísal:Tie tlaky vo valcoch su nejake divne. Ak si to napisal od 1 po 6 tak kazdy nepárny valec ma tlak a párne nemaju. Rozdiel tlakov je, by som povedal, dost velky. U beznych, funkcnych motorov je rozdiel tak do pol baru, pri 1 bar uz byva problem na volnobehu trochu trase, ty mas miestami 2 co je brutal.
Skus pozret do valcov, nejakou lampickou ci ti tam nenatiekol olej, aj to moze sposobit taky rozdiel v tlakoch aj ked by bolo divne ze by olej netiekol do 1. 3. 6.
Dalej mozes skusit naliat chladiacu a natlakovat. Existuje pumpicka s manometrom kde mozes sledovat klesanie tlaku a zaroven sledovat ci ti nahodou netecie do valcov, keby bolo tesnenie hlavy v p.
Natlakuj system na 1,5 baru a ked ti tlak klesne, za povedzme 5minut, niekde je problem.
Moze byt problem aj v zapalovani, tam kde neodpali cievka, hromadi sa benzin vo valci a aj to moze sposobit ten rozdiel v tlakoch (mokre kruzky tesnia lepsie)
Ak sa da, vyber rampu vstrekovacov, pri startovani pozri ci striekaju cca rovnako (davaj pozor, nepodpal si auto, kolegovi sa to stalo:)
Nezabudli ste zapojit nejaky kablik, kostru atd. Kto ti robil elektriku?
Toto su najlacnejsie sposoby ako nieco zistit.
belowzero napísal:Kks tak to uz je ale uplna kravina to by ma ani vo sne nenapadlo ze rj mokra:D
Mirway napísal:no tak toto ti nezavidim!
8 dni mi islo na dva, tri valce... vsetko som vybral, pocistil, povymienal vsetko co som mal dostupne. bol som bezradny!
Vysledok? voda v riadiacaj jednotke...
Vela zdaru a nervov ti prajem.
Solty napísal:Keď to budeš mať otvorené skús sa pozrieť na piestne krúžky, pretože ak je to čo slevin písal pravda tak tie tlaky sa môžu strácať tam.
Kraken napísal:
skôr by som tie tlaky tipoval na tesnenie pod hlavou, respektive môže byť hlava trocha ohnuta alebo na ventily, kružky su najmenej pravdepodobne, ale tak ako pises, ked uz to bude mat dole tak treba aspon pozret